Hjem >> ernæring >> Den mest ikoniske maten i hver stat

Den mest ikoniske maten i hver stat

Når du tenker på japansk mat, rå fisk og tang kan komme til å tenke på. Og italiensk mat får deg nok til å tenke på pasta, risotto, og rikelig med ost. Men amerikansk mat er mindre lett å definere - landet er en smeltedigel av kulinariske påvirkninger. Det er derfor de kulinariske ekspertene, kokker, og matforfattere på Flavored Nation satte sammen en liste over beste amerikanske matvarer i hver stat hvert år. Den årlige listen, kunngjorde i april, inneholder data fra forskning, forbrukerinnspill via sosiale medier, og samtaler med statlige reiselivsstyrer.

Pulled pork, reker og grus, nøkkel lime pie, og hummerruller er klassiske amerikanske retter du enkelt kan knytte til en stat eller region. Vi hører Nord -Dakota lager gode rabarbrapaier i jordbær, og West Virginia har killer cornbread.

Og for mer, ikke gå glipp av disse 15 klassiske amerikanske desserter som fortjener et comeback.

ALABAMA:Stekte grønne tomater

Shutterstock

Denne sørlige klassikeren er spesielt elsket i Alabama. Prøv å dyppe disse stekte bitene i ranchdressing for en himmelsk forrett.

Stekte grønne tomater er bare en av de 23 ikoniske amerikanske matvarene alle bør prøve en gang!

ALASKA:Reinsdyrpølse

Shutterstock

Enten du ser for deg at reinsdyr slede gjennom en julaftenhimmel eller på en bolle ved en pølsevogn, det kjøttfulle kjøttet har vært en stift i Alaska siden slutten av 1800 -tallet.

I SLEKT: Din ultimate restaurant og supermarked overlevelsesguide er her!

ARIZONA:Enchiladas

Shutterstock

Som Flavored Nation forklarer, Enchiladene du finner i Arizona har en rød saus og er ikke altfor krydret. Så hvis du leter etter en rett som er mild, men fortsatt smakfull, dette er et flott alternativ.

Og for flere morsomme fakta, her er 6 amerikaniserte "meksikanske retter" de vil ikke spise i Mexico.

ARKANSAS:Stekt steinbit

Shutterstock

Mens Arkansas ferskvannsforekomster er fulle av statens stift, myndighetene fastsetter en daglig grense for mange steinbitarter for å sikre at bekker og innsjøer opprettholder sin overflod. På restauranter, du finner ofte den stekte fisken panert med en blanding av mel, maisbrød, og krydder, og serveres sammen med hushpuppies.

Og hvis du liker mat, registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

CALIFORNIA:Fish Tacos

Shutterstock

Den klassiske fisketacoen-grillet eller stekt hvit fisk (som torsk eller mahi-mahi), strimlet kål, crema, pico de gallo, og en sprut av lime ligger i et dobbelt lag med mais tortillaer - med opprinnelse i Baja, California.

Vil du lage din egen fisk elendige hjemme? Prøv denne krydret tunfisk- og avokado fisketaco -oppskriften.

COLORADO:Rocky Mountain Oysters

Margaret L Dubbin/Shutterstock

Steinete fjelløsters er ikke en type sjømat - de er faktisk stekte okse testikler. Uansett om det høres appetittvekkende ut for folk utenfor Midtvesten, disse er en delikatesse i Colorado.

TILKOBLING:Hummer Mac og ost

Shutterstock

Ingenting skriker "New England" mer enn søte hummerbiter, spesielt når de er bakt inn i en deilig tallerken med mac og ost.

Og hvis du elsker denne osteaktige retten, ikke gå glipp av disse 18 fantastiske Mac-and-Cheese-oppskriftene.

DELAWARE:Frites med eddik

Joerg Beuge/Shutterstock

Glem ketchup - eplecidereddik er den beste måten å toppe pommes frites på.

FLORIDA:Key Lime Pie

Darren K. Fisher/Shutterstock

Som den offisielle kaken til Peninsula State, key lime pie har en syrlig, men søt blanding av aromatiske nøkkel lime, egg, og kondensert melk. Key limes, som er hjemmehørende i Florida Keys, skiller seg fra andre kalksorter fordi de er mindre, seedier, og mer smakfull.

Vil du lage din egen versjon av retten? Her er den enkleste Key Lime Pie -oppskriften.

GEORGIA:Ferskenskomaker

Shutterstock

Det er ingen hemmelighet at Georgia er kjent for sine saftige fersken, men hvordan oppstod den fruktfylte skomakeren? I følge Flavored Nation, skomakere ble opprettet ved å kombinere frukt med "brosteinsbelagte" sammen klumper av kjeksdeig som deretter stekes over bål. Kaken oppsto som hovedmåltidet for amerikanske nybyggere, men nytes vanligvis til dessert i dag.

HAWAII:Poke

Shutterstock

Poke boller er en vanlig trend nå, men hawaiiske mennesker har gledet seg over poke bowls i årevis. Og med alle de herlige smakene, vi klandrer dem ikke!

IDAHO:Fingerbiff

Brent Hofacker/Shutterstock

Til stor forferdelse, Idahos mest ikoniske mat er ikke den næringsrike poteten. Fingersteker begynte som et middel for å gjenbruke rester av indrefilet og lages ved å skjære kjøttet i strimler på en halv tomme, slå dem i mel, og frityrstek dem.

ILLINOIS:Deep Dish Pizza

Shutterstock

Ingen overraskelser her! Chicago er kjent for pizzaen med dype retter som ble oppfunnet på Pizzeria Uno i Chi-byen i 1943. Den superfylte kaken er satt opp-ned for å forhindre at alle favorittfestene dine blir tilberedt for mye.

INDIANA:Svinemørbrad

Brendan Lekan/Shutterstock

Nick's Kitchen i Huntington, Indiana skapte smørbrødet som inneholder et tynt stykke hamstre mørrefilet som er dyppet i mel, egg, brødsmuler (som kan byttes ut for knuste saltliner) og deretter friteres. Det serveres med krydder i massevis. (Vi liker relish og sennep!)

IOWA:Corn Dogs

Shutterstock

Iowa State Fair er en av de største sommermessene i landet, så det er ingen overraskelse at pølsebelagt pølse er regionens ikoniske stift.

Foretrekker du tradisjonelle pølser? Her er 16 deilige måter å kle din pølse utover ketchup og sennep.

KANSAS:Burnt Ends

Shutterstock

Hvis brente ender ikke er din favorittdel av brystet, du vet ikke hva du mangler. Det sprø, smaksfylte grillporsjoner gir den perfekte smørbrød.

KENTUCKY:Bourbon brødpudding

Kentucky er hjemsted for mange bourbon -destillerier, og hvilken bedre måte å bruke den spriten på enn å sette den i en dessert? Du vil aldri tenke på brødpudding på samme måte igjen.

LOUISIANA:Jambalaya

Det er mange klassiske New Orleans -matvarer, men jambalaya er en stift i Louisiana. Reker og pølse rullet til en deilig, solid gryte? Registrer deg!

MAINE:Hummerull

Shutterstock

Akkurat som Connecticut trosser kulden, snødekte vintre med en varm hummerrulle, Maine er spesielt kjent for sine kalde hummerruller. Forskjellen:I motsetning til Connecticuts dampende biter, Maine -hummer blir avkjølt og kastet med mayo og selleri eller løk i en sjømatsalat som deretter blir stablet over en spesiell bolle kalt "New England."

MARYLAND:Krabbekaker

Hilsen av Flavored Nation

Du kan virkelig ikke gå galt med en nybakt krabbekake dyppet i syrlig tartarsaus. Og Maryland gjør det best ved å bake kakene med blå krabber rett fra Chesapeake Bay.

For en smak av Maryland hjemme, Prøv denne Baked Crab Cakes With Mango-Avocado Salsa Recipe.

MASSACHUSETTS:New England Clam Chowder

Shutterstock

En tur til Cape Cod ville være ufullstendig uten en skål med New England muslingekjøtt. Den solide suppen er kokt med muslinger, poteter, løk, og melk eller fløte, som gir chowder sin signaturrikdom og hvite farge. Brygget ble antatt å bli introdusert for nordstatene av enten franskmenn, Nova Scotian, eller britiske nybyggere og var en stift i kostholdet i regionen på 1700 -tallet.

MICHIGAN:Pasties

Shutterstock

Du tenker kanskje på kjøttpai som en britisk mat, men de er tradisjonelle i Michigan, også. Pasties gjorde det enkelt, fylle lunsj for gruvearbeidere fra 1800-tallet i staten, og de er fremdeles populære i Michigan i dag.

MINNESOTA:Tater Tot Hotdish

Shutterstock

En gryte laget av tater tots? Det er bedre å tro det! Hotdish er den ultimate komfortmaten for potetglade Midtvesten.

MISSISSIPPI:Mud Pie

Shutterstock

Oppkalt etter den mørke og viskøse gjørmen som renner langs Mississippi -elven, denne sjokoladepakkede kaken har blitt den elskede favoritten blant dessertsøkere på landsbasis. Kaken, i motsetning til kaken, er laget med en cookie skorpe, og fyllet forblir en deilig blanding av pudding, kake, kjeks, iskrem, pisket krem, og marshmallows. Hva er ikke å elske?

MISSOURI:Ristet Ravioli

Shutterstock

Dette er ikke bare en rett du kan få i Olive Garden! Ristet ravioli antas å ha sin opprinnelse i et italiensk nabolag i St. Louis.

I SLEKT: Den enkle måten å lage sunnere komfortmat.

MONTANA:Bison kjøttboller

Shutterstock

I de store jordbruksområdene i Montana, bønder eier faktisk mer bison enn kyr. En utmerket kilde til magert protein, bison leverer også en rekke B -vitaminer, sink, jern, og selen. Og fordi bison er frittgående, de er mer sannsynlig å være gressmatet og organisk enn biff.

NEBRASKA:Frityrstekt mais

Shutterstock

Visste du at du kan frityrsteke mais? Nebraska tar denne sommerstiften til neste nivå.

NEVADA:Prime Rib

Shutterstock

Las Vegas har blitt et kulinarisk reisemål for mange mennesker med en rekke luksushoteller og eksklusive restauranter. Mens prime rib serveres i mange av disse restaurantene med Michelin-stjerne, Dette kjøttstykket er faktisk billig og ble brukt til å lokke gamblere til kasino -restauranter.

NY HAMPSHIRE:Cider Donuts

Jennifer Tatum/Shutterstock

Som New Hampshires offisielle statsfrukt, gresskar brukes til å tilberede alt fra supper til stekte retter til bakevarer. Gresskar inneholder mye fiber og betakaroten, det røde eller oransje pigmentet i grønnsaker og frukt som senere omdannes til vitamin A.

NY JERSEY:Svinekjøtt

Hilsen av Flavored Nation

Om du kaller det en svinekjøttrulle eller en Taylor skinke -sandwich, avhenger i stor grad av hvor du bor i staten, men du vil bli overrasket over å vite at Taylor skinke egentlig ikke er "skinke" - det er svinekjøtt. Denne New Jersey -klassikeren nytes vanligvis til frokost. Hva er bedre enn å våkne til en smørbrød fylt med tynne skiver Taylor skinke, et stekt egg, og amerikansk ost?

I SLEKT: Denne 7-dagers smoothie-dietten hjelper deg med å miste de siste kiloene.

NY MEXIKO:Tamales

Shutterstock

Som Flavored Nation forklarer, tamales spises vanligvis ved spesielle anledninger som jul eller nyttårsdag. Rød chili svinekjøtt tamales er spesielt populær i New Mexico.

NEW YORK:Buffalo Wings

Shutterstock

Buffalo kyllingvinger er en stor eple -favoritt, spesielt på barer og puber i hele byen. Men de første vingene ble faktisk servert i en Buffalo -restaurant kalt Anchor Bar. Og du vedder på at det var blåmuggost og selleri på siden. Men det er ikke den friterte godheten som gjør vingene så vanedannende; det er den fingerviskende marinaden, som har en deilig kombinasjon av smør, varm saus, og rød pepper.

NORTH CAROLINA:Pulled Pork

Shutterstock

Denne sørlige staten er best kjent for sine komfortmat, inkludert mac og ost, maisbrød, og reker n 'grits. Men det er grisekjøtt, som vanligvis trekkes, makulert, eller hakket, er en annen historie. Den syrlige og krydrede smaken av eddikasaus fra East Carolina balanserer sødmen i det møre grillkjøttet.

NORTH DAKOTA:Jordbær -rabarbra -pai

Shutterstock

Hvis du ikke lager mat med rabarbra, du går glipp av. Rabarbra stilker er et deilig tillegg til sommerpaier - Nord -Dakota vet hva som skjer.

OHIO:Cincinnati Chili

Brent Hofacker/Shutterstock

Spaghetti med chilitopp? Bare i Ohio! For mer om denne unike midtvestlige retten, ikke gå glipp av vår forklarer:Skyline Chili:Hva du skal vite om den ikoniske Midwestern -kjeden.

OKLAHOMA:Kyllingstekt biff

Shutterstock

Hvis du har stoppet på en spisestue i Oklahoma, sjansen er god for at du har sett kyllingstekt biff på menyen. Toppet med en rik saus, denne stekte kylling-stil biffen er en å huske.

OREGON:Marionberry Crisp

Anna Hoychuk/Shutterstock

Marionbær ligner bjørnebær og har en terte, subtilt søt smak. Men fordi de har en kort plukkeperiode i juli, mange Oregonianere liker å nyte masse marionbær i paier og chips.

PENNSYLVANIA:Philly Cheesesteak

Shutterstock

Philadelphia bruker en rekke biff til sine berømte cheesesteaks, men topprund og ribeye er de mest populære kuttene. Kjøttet stekes på en rist og brytes opp i ultratynne skiver. Deretter, den er lagt til en italiensk sub og toppet med Cheez Whiz og sauterte løk og grønn paprika.

RHODE Island:Johnnycakes

Brent Hofacker/Shutterstock

Også kjent som battercake, maiskake, og reisekake, disse maismelbaserte patties serveres til frokost, lunsj, og middag. For et morgenmåltid, Rhode Islanders vil nyte det med smør, lønnesirup, eller melasse. Mange liker også å bryte kakene i biter og suge dem i melk og sukker. I stedet for poteter, Rhode Islanders bytter inn johnnycakes med poteter i lunsj- og middagsretter.

SYD -CAROLINA:Reker og korn

Megg/Flickr

Mange stater i sør vil hevde at de lager de beste rekene og grusene, men det var South Carolina som satte denne komfortretten på kartet. Restauranten Magnolias i Charleston er kjent for å gjøre måltidet fra en enkel frokost til en fancy rett.

For å lage denne retten hjemme, Prøv vår reke- og gritsoppskrift i sørlig stil.

SYDDAKOTA:Fasan

Shutterstock

Fasan er kanskje ikke ditt valg av protein, men det er en delikatesse i South Dakota, hvor fuglen jaktes og spises regelmessig.

TENNESSEE:Varm kylling

Brent Hofacker / Shutterstock

Hemmeligheten for å tilberede den beste Nashville varme kyllingen er å baste kyllingen med en krydret pasta laget med smult og cayennepepper før eller etter panering. De fleste liker med et stykke hvitt brød og toppet med pickles.

TEXAS:Barbecue Brisket

Shutterstock

I Texas, grilling betyr en ting:bryst. Langsomt røkt, saftige biffskiver - det er ikke noe bedre.

UTAH:Artisanal Chocolate

Shutterstock

Utah er landets episenter for håndverkssjokolade. Faktisk, Det er hjemsted for hundrevis av håndverkssjokolader og flere sjokoladeprodusenter fra bønne til bar. Nam!

VERMONT:Maple Cream Pie

Liz Van Steenburgh/Shutterstock

Det ville ikke vært en Vermont -oppskrift uten lønnesirup! Denne retten tar alt det deilige med fløtepai og legger til lønnesirup i blandingen for en godbit du ikke vil glemme.

I SLEKT: Lær hvordan du utnytter teens kraft for å gå ned i vekt.

VIRGINIA:Røkt skinke

Shutterstock

Mest kjent for sin country skinke, Virginia smyger lag av spekemat til sine Old Dominion skinke -kjeks med et smakfullt smørpålegg, valmuefrø, Worcestershire saus, sennep, og løk.

WASHINGTON:Cedar Plank Laks

Shutterstock

Å lage fisk på planker laget av tre fra sedertre er en teknikk som er innfødt for befolkningen i Stillehavet nordvest. Villaks er en populær rett i Washington, og tilberede den over en planke tilfører den en røykaktig smak som forbedrer fiskens naturlige brinhet.

WEST VIRGINIA:Maisbrød

Shutterstock

Maisbrød nytes i mange sørlige stater, men West Virginia elsker denne retten veldig mye. For en virkelig West Virginia -matbit, spis en skive maisbrød med noen bønner.

WISCONSIN:Ostekrem

Shutterstock

Er det noen overraskelse at Wisconsin's elskede mat er en type ost? Vi kan ikke tenke oss en mer deilig måte å nyte meieri på enn å steke det.

WYOMING:Elk Burger

Ja, du kan spise elg! De gode menneskene i Wyoming vet at det er et allsidig protein som gir en velsmakende burger.

For mer, sjekk ut disse 108 mest populære brusene rangert etter hvor giftige de er.