Hjem >> ernæring >> Bivirkninger av å gi opp kylling,

Bivirkninger av å gi opp kylling,

I følge Science

Uten tvil, kylling er det mest populære kjøttet i Amerika - faktisk det utgjør 43% av alt kjøtt som spises i USA Selv om det kan være praktisk, relativt rimelig form for magert protein, Det er mange forskjellige årsaker til at du kan slutte å spise det. For eksempel, du kan ta denne avgjørelsen om bekymringer for bekymringer for dyremishandling, for å lette karbonavtrykket ditt, eller av helsemessige årsaker. Uansett hvorfor du velger, Det er noen bivirkninger du bør vite om fordi å gi opp kylling har både positive og potensielt negative konsekvenser.

La oss starte med det åpenbare:Kylling er en utmerket kilde til viktige næringsstoffer, som niacin, fosfor, protein, selen, og vitamin B6 og B12. Protein hjelper deg ikke bare med å føle deg mett, men det er også avgjørende for å bygge og reparere muskelvev. Det betyr at hvis du mister kylling, du vil definitivt være oppmerksom på å erstatte den med en annen proteinkilde av høy kvalitet, samt mat som inneholder de samme essensielle vitaminene og mineralene.

Det er mange andre hensyn å ta hensyn til, også - så her er hva du kan forvente. Hvis kylling ikke er det eneste animalske proteinet du gir opp, Sørg for å lese om hva som skjer med kroppen din når du slutter å spise kjøtt.

1

Kroppen din kan gå tom for B -vitaminer.

Shutterstock

Kylling er full av B-vitaminer-faktisk en 3-unse servering inneholder hele 51% av RDA av niacin (vitamin B3), 16% av RDA for vitamin B6, og 10% av RDA for vitamin B12. Niacin er viktig for hjernens helse - det bidrar til at stoffskiftet og nervesystemet fungerer som det skal, og den brukes også for antioksidantbeskyttelse. Vitamin B6, i mellomtiden, spiller en kritisk rolle for å sikre at immunsystemet ditt er sterkt, og vitamin B12 brukes til å lage DNA, røde blodceller, og nerver.

Men visste du at kroppen din ikke kan produsere niacin, vitamin B6, eller vitamin B12 alene? Den eneste måten å få disse essensielle mikronæringsstoffene er å spise mat som inneholder dem. Det betyr at etter å ha gitt opp kylling, du kan støte på en mangel - det vil si med mindre du sørger for å spise annen mat rik på B -vitaminer, som egg, belgfrukter, næringsrik gjær, og forsterket frokostblanding og meieriprodukter.

2

Tarmene dine vil være takknemlige.

Shutterstock

Det du spiser kan ha en betydelig effekt på bakteriene i tarmen. Så, etter å ha gitt opp kylling, du kan definitivt forvente at mikrobiomet ditt endres til det bedre - spesielt hvis du tidligere hadde brukt mye av det.

En del av hvorfor dette skjer er at tradisjonelt oppdrett kyllinger pumpes full av antibiotika, og så når du spiser en, disse medisinene kan drepe noen av de gunstige bakteriene i tarmen.

En studie fra 2019 publisert i tidsskriftet Natur fant ut at bytte til en diett uten kjøtt kan få mikrobiomet ditt til å trives på en rekke nye måter. Best av alt, tarmen din vil oppleve disse fordelene innen bare noen få dager etter at du har kuttet ut kjøtt. Huske, selv om, at hvordan mikrobiomet ditt reagerer etter at du slutter å spise kylling, vil i stor grad avhenge av hvilken mat du erstatter det med. Hvis du erstatter fiberrike grønnsaker, helkorn, nøtter, og frø, tarmen er langt mer sannsynlig i god form enn om du begynner å strekke deg etter mer bearbeidet vegetarisk mat.

3

Du kan merke en stemningsendring.

Shutterstock

Det kan ikke nektes for at kylling (og fjærfe generelt) er en av de beste kildene til tryptofan, en essensiell aminosyre som kroppen din bruker til å produsere hormonet serotonin. Serotonin er egentlig hjernens naturlige antidepressiva, som forklarer hvorfor en tryptofanmangel ofte er assosiert med lavere humør. Kroppen din produserer ikke tryptofan alene - derfor når du kutter kylling, det er en liten mulighet for at du kan føle en forskjell i ditt generelle humør. Heldigvis, det er andre matkilder til tryptofan du kan fokusere på i stedet, som bananer, sjokolade, tørkede svisker, havre, peanøtt, og fullkornsbrød.

4

Du kan gå ned i vekt.

Shutterstock

Kylling regnes som en magert proteinkilde, med bare 3,6 gram fett per porsjon på 100 gram. Så, du kan ikke slippe masse kilo bare ved å hoppe ut på kylling. Med det sagt, spesielt hvis du spiste panert eller stekt kylling i stedet for grillet eller stekt, Det er en sjanse for at denne diettendringen kan være fordelaktig for din vekttapstrategi. En studie fra 2015 publisert i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics fant ut at den gjennomsnittlige personen som sluttet å spise kjøtt, mistet omtrent 10 kilo. Huske, selv om, å miste vekt ved å eliminere kjøtt krever å erstatte det med næringsrik plantebasert mat.

5

Du kan få beskyttelse mot kreft.

Shutterstock

Hvis du ønsker å redusere risikoen for kreft, Tenk på dette:En studie fra 2008 fant at når folk droppet kjøtt fra kostholdet, de opplevde å bli lengre i telomerene sine, de små endehettene på DNA som forhindrer dem i å nedbrytes over tid. Å se på at forkortelsen av telomerer har vært knyttet til prostatakreft og brystkreft, Det er trygt å si at denne livsstilsendringen veldig godt kan tilby deg en anstendig beskyttelse mot disse sykdommene.

Alt det sa, forskning har vist at kyllingforbruk er omvendt assosiert med tykktarmskreft, som er den tredje ledende årsaken til kreftrelaterte dødsfall i USA

5

Din fruktbarhet kan bli bedre.

Shutterstock

Kvinner som bruker minst 5% av sine daglige kalorier i form av vegetabilsk protein (i stedet for kjøttprotein) har en 50% lavere risiko for eggløsningsfruktbarhet enn de som bruker mer kjøttprotein, ifølge en studie fra 2008. Det er ikke å si at kylling nødvendigvis er et dårlig valg hvis du prøver å bli gravid. Men hvis du allerede har bestemt deg for å erstatte det med plantebaserte proteinkilder som bønner og nøtter, det kan gi fruktbarheten et løft.

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!