Hjem >> ernæring >> En overraskende helseeffekt av å ikke spise kjøtt,

En overraskende helseeffekt av å ikke spise kjøtt,

Ny studie sier

Kanskje bør kjøttfrie mandagsmåltider inntreffe noen flere dager i uken. Ifølge forskning som ble presentert på den årlige europeiske kongressen for fedme (ECO), vegetarianere vil sannsynligvis ha sunnere biomarkører - målinger som gir en klinisk vurdering - sammenlignet med kjøttelskere.

Studieforfattere fra University of Glasgow undersøkte de selvrapporterte diettvanene til friske voksne (37 til 73 år) i Storbritannia. Etter å ha delt menn og kvinner i to grupper - vegetarianere (4, 111 av de frivillige) og kjøttspisere (totalt 166, 516 personer) - etterforskerne observerte 19 blod- og urinbiomarkører assosiert med ulike kroniske tilstander og sykdommer.

Og her er hva disse testene avslørte:Uavhengig av vanlige risikofaktorer (alder, kjønn, utdanning, etnisitet, fedme, røyking, og alkoholinntak), vegetarianere viste "betydelig lavere" nivå av 13 biomarkører, inkludert totalt kolesterol, LDL (dårlig) kolesterol, apolipoprotein A (knyttet til kardiovaskulær sykdom), og apolipoprotein B (knyttet til kardiovaskulær sykdom), samt markører knyttet til leverfunksjon, nyrefunksjon, og kreftceller.

Relatert:Bivirkninger av å gi opp rødt kjøtt, I følge Science

Hovedforskeren i denne observasjonsstudien mener disse lovende resultatene mest sannsynlig kommer fra å følge et spisemønster som fokuserer på frukt, grønnsaker, helkorn, og nøtter mens du lar burgere og rib-eye-steker stå utenfor tallerkenen. Det er ikke overraskende at en rekke av biomarkørene er knyttet til hjertehelse, Lyssie Lakatos, RDN, CDN, CFT og Tammy Lakatos Shames, RDN, CDN, CFT - The Nutrition Twins - og forfatterne av "Nutrition Twins 'Veggie Cure" sa til Spis dette, Ikke det! i et intervju.

"Tidligere forskning viser at kjøtt som er spesielt høyt i mettet fett kan påvirke disse verdiene negativt og er forbundet med større risiko for kardiovaskulær sykdom, mens forskning også har vist at en diett rik på råvarer, helkorn, nøtter, og frø bidrar til å forhindre kardiovaskulær sykdom, "opplyser de.

"Like måte, tidligere forskning viser også konsekvent at bearbeidet kjøtt [salami, pølse, bacon, pølser] og rødt kjøtt kan bidra til betennelse i kroppen og skade celler som fører til kreft og sykdom mens du spiser ferske råvarer, nøtter, frø, belgfrukter, og fullkorn har motsatt effekt. "

Shutterstock

Relatert:Å spise bacon kan forårsake denne typen leversykdom, Ny studie avslører

Likevel fant den nåværende studien ved University of Glasgow også at vegetarianerne hadde noen få uønskede testresultater, også. Denne gruppen viste lavt i noen viktige biomarkører, inkludert HDL (godt) kolesterol, Vitamin d, og kalsium - samtidig som de har høyere nivåer av triglyserider, og cystatin-C (en indikator på dårlig nyrefunksjon) sammenlignet med kjøttmannskapet.

The Nutrition Twins sier at en mulig forklaring på det lave vitamin D og kalsiumtallet vil ha å gjøre med fravær av visse matvarer, slik som melk og ost (som inneholder kalsium og ikke er en fast bestanddel i en vegetarisk diett) og egg, lever, og fet fisk som laks, sild, og sardiner (vitamin-D-rik mat som heller ikke sannsynligvis er en del av en vegetarisk måltidsplan). Men dårlige HDL- og triglyserid -tall er vanligvis knyttet til fedme, stillesittende livsstil, røyking, drikker for mye alkohol, betennelse, og diabetes type 2, som antas å være uvanlige faktorer blant vegetarianere.

"Derimot, noen vegetarianere spiser usunne ikke-kjøttprodukter til de fleste måltidene-tenk chips, kringler, bakverk, enkle sukkerarter, pasta, bakevarer, og raffinerte korn, "sier tvillingene.

Velger høy-karbohydrat, fiberfattig mat kan føre til betennelse, sammen med lav HDL og triglyserider. Når det gjelder de høyere nivåene av cystatin-C hos vegetarianere, Nutrition Twins tror at en overflod av disse bearbeidede matvarene også kan være årsaken til mulige nyreproblemer.

Alt i alt, hovedstudieforfatter Dr. Carlos Celis-Morales fra Storbritannia bemerker de mange helsemessige fordelene som ser ut til å komme fra å følge et vegetarisk kosthold.

"Funnene våre gir ekte stoff til ettertanke, "sa han i en pressemelding.

Nå, sørg for å sjekke overraskende bivirkninger av å bli veganer.