Hjem >> hjertesykdom >> Aktualitet Nøkkel til behandling av mitralklaffsykdom

Aktualitet Nøkkel til behandling av mitralklaffsykdom

En mitralklaffreparasjon setter pasientene tilbake til sin opprinnelige levetid. Hør en manns råd til andre som kanskje vil utsette behandlingen.

Norm Jahn har hatt mange profesjonelle roller i løpet av sine 59 år, inkludert politisersjant i Las Vegas, professor i strafferett ved Lake Superior State University og hans nåværende stilling som akademisk suksesscoach for studenter som trenger akademisk assistanse.

LYTT OPP:Legg til den nye Michigan Medicine News Break til din Alexa-aktiverte enhet, eller abonner på våre daglige lydoppdateringer på iTunes, Google Play og Stitcher.

Men Sault Ste. Innbygger i Marie, Michigan, omtalte seg selv som en "kylling" når det kom til alle typer kirurgiske inngrep.

Det vil si, inntil han sto overfor åpen hjerteoperasjon for å reparere mitralklaffen i mars. Nå har han et budskap til andre:«Ikke vær en kylling når det kommer til en operasjon som kan redde livet ditt.»

Jahn gjennomgikk en rutineundersøkelse for å rydde ham for en hofteprotese da primærlegen hans informerte ham om en bilyd - noe han aldri hadde blitt fortalt om før. Et oppfølgingsekkokardiogram avdekket mitralklaffprolaps med oppstøt.

Årsaker og symptomer på mitralklaffprolaps

Mitralklaffprolaps oppstår når brosjyrene i mitralklaffen buler inn i venstre atrium i hjertet under hjertets sammentrekning.

Som et resultat kan brosjyrene ikke lage en tett forsegling, noe som forårsaker en tilbakestrømning, eller oppstøt, av blod inn i venstre atrium. Tilstanden kan være livstruende hvis sykdommen utvikler seg til avanserte hjerteproblemer som kongestiv hjertesvikt, atrieflimmer eller pulmonal hypertensjon.

Symptomer kan inkludere hoste, kortpustethet, tretthet, svimmelhet, brystsmerter og uregelmessig hjerterytme. Mitralklaffprolaps kan diagnostiseres via ekkokardiogram, transøsofagealt ekkokardiogram, røntgen eller hjertekateterisering.

MER FRA MICHIGAN:Registrer deg for vårt ukentlige nyhetsbrev

Diagnosen kom som et sjokk for Jahn, som ikke hadde opplevd noen symptomer. Han ble henvist til en kardiolog i nærheten av hjemmet sitt på Michigan's Upper Peninsula som tilfeldigvis ble diagnostisert med samme tilstand år tidligere.

"Kardiologen min sa:" Du må håndtere dette så snart som mulig, " sier Jahn. "Hun fortalte meg om sin egen vellykkede mitralklaffreparasjon ved University of Michigan og anbefalte meg å dra dit for behandling."

Norm Jahn:"Jeg er glad for å fortsatt tikke og sparke!"

Behandling for mitralklaffprolaps

Jahn trengte ikke ytterligere overbevisning. Han gjorde en avtale og dro sørover over Mackinac Bridge til University of Michigan Frankel Cardiovascular Center. Der møtte han hjertekirurgen Steven Bolling, M.D., den samme kirurgen som hadde behandlet sin egen kardiolog.

Opplevelsen viste seg å være positiv, sier Jahn.

SE OGSÅ:Vil du ha et bedre kirurgisk resultat? «Tren» som en idrettsutøver

«Min kone og jeg møtte Dr. Bolling og teamet hans. Dr. Bolling var veldig selvsikker. Han sa til meg:‘Vi reparerer disse, og dette er hvordan vi gjør det.’ Jeg ville definitivt ikke akseptere det faktum at jeg hadde en defekt del, men å bli overbevist av Dr. Bolling om at det kunne fikses var overbevisende.»

Jahns operasjon var planlagt til 12. mars.

Under åpen-hjerte-prosedyren trengte Jahn også reparasjon av mitralklaff-chordae. Chordae er tynne, snorlignende sener som støtter mitralklaffene når de åpnes og lukkes for å flytte blod gjennom hjertet. Når de blir strukket eller ødelagt, som i Jahns tilfelle, kan ikke mitralklaffen lukkes ordentlig.

"Pasienten hadde liten skade på hjertet fordi vi var i stand til å komme til ham tidlig nok til å reparere klaffen," sier Bolling, som har utført tusenvis av reparasjonsprosedyrer for mitralklaff og understreker viktigheten av tidlig intervensjon.

«Dessverre kommer noen pasienter til oss med et hjerte som allerede er skadet. Vi kan erstatte mitralklaffen deres, men vi kan ikke gjenopprette dem tilbake til den opprinnelige tidslinjen slik vi kan med en mitralklaffreparasjon.»

Å komme seg etter reparasjonsprosedyren for mitralklaffen

Etter operasjonen sier Jahn at han bare opplevde mildt ubehag.

"Jeg var opp og ut av sengen dagen etter og gikk rundt på intensivavdelingen."

SE OGSÅ:Å komme seg etter åpen hjertekirurgi:6 ting å forvente

Han ble løslatt fire dager senere og begynte veien til bedring, og følte seg sterkere og sunnere hver dag.

"Min livsbane er der den ville vært hvis jeg aldri hadde hatt et mitralklaffproblem," er Jahn glad for å rapportere. Han ønsker å spre ordet til andre som kan være bekymret for å søke lege.

"Spesielt menn kan være i fornektelse og forsinke behandling, noe som kan komplisere ting ytterligere," sier han, takknemlig for å ha erfaringen bak seg.

Fordi mitralklaffsykdom kan være genetisk, har Jahns to døtre og to brødre blitt testet, men de viser ingen tegn til sykdommen.

Jahn ble nylig godkjent for å gå tilbake til jobb og har begynt med hjerterehabilitering.

"Reparasjonen min er tilfeldigvis en fullstendig løsning, ifølge Dr. Bolling. Han ba meg fortsette med livet mitt, sier Jahn, som er akkurat det han har tenkt å gjøre.

«Jeg er glad for å fortsatt tikke og sparke!»