Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Femur?

Hva er Femur?

femur er den lengste, tykkeste og sterkeste ben i menneskekroppen. Den strekker seg fra bekkenet til toppen av kneet og typisk måler omtrent 20 inches (50 cm) i en person av gjennomsnittlig størrelse. Mer nøyaktig kalt femur ben, denne kritiske komponent i den menneskelige anatomi gir støtte til hele overkroppen og sikrer at energi blir fordelt nedover til foten. Benet er plasseringen av de fleste hoftebrudd, og er derfor vanligvis en av de viktigste bein involvert i hofteprotesekirurgi.

En av flere bein som gjør at kroppen til å kjempe mot tyngdekraften, spiller femur en viktig rolle i stående, gåing, løping og hopping. Sin form, som en hul sylinder, det gir den styrke som er nødvendig for å tåle en stor belastning og bære tung vekt. Leder av benet er formet som en ball og passer inn i en dyp socket i bekkenet kalles acetabulum. Koble hodet til tynnere skaft delen av benet er lårhalsen. Rett nedenfor halsen, er det en kul på utsiden kalt trochanter major. De store musklene i baken feste til femur på bump.
Ad

Brudd i femur oppstår vanligvis i nakken av benet. Hos unge mennesker, pauser vanligvis skje som følge av et alvorlig fall, slag, atletisk skade, eller bilulykke. Årsaken hos eldre mennesker er kan være de og kan bli fremskyndet av bein-svekkelse osteoporose. Eldre mennesker også noen ganger opplever lårhalsbrudd i et område litt under halsen i det som kalles intertrokantære regionen. Pauser på femur i noen av disse områdene for både unge og gamle er vanligvis referert til som hoftebrudd og er normalt anses å være alvorlig personskader. Healing av et brudd kan ta tre til seks måneder.

Risikofaktorer for femoral frakturer vanligvis inkluderer engasjere seg i high-kontakt idretter som fotball eller hockey, aldring, utbruddet av osteoporose, redusert muskelmasse, og som lider av sykdommer som ofte angriper ben som kreft. Flere forholdsregler kan tilby beskyttelse mot lårhalsbrudd blant annet å unngå aktiviteter som involverer høy risiko for store utslag, holde aktiv for å holde seg smidig, trene for å øke muskelstyrke er nødvendig for å gjøre faller mindre sannsynlig å spise mat som inneholder mye kalsium og vitamin D , på seg bilbelte når du kjører eller ridning i et kjøretøy, og iført egnet verneutstyr og polstring når du deltar i idrett eller delta i andre sportslige aktiviteter.