Hjem >> allergi >> Slik bestiller i en restaurant med en Food Allergy

Slik bestiller i en restaurant med en Food Allergy

disse dager, spise på en restaurant blir lettere og lettere, så ikke vær redd. Med litt forsiktighet, sunn fornuft og tipsene nedenfor, vil spise ute være en lek.


 1. Plan fremover.
  Sjekk om restauranten har et nettsted. Massevis av kjeden restauranter har det menyen evaluert for allergener, legge inn denne informasjonen med sine menyen på deres nettsted. Du kan skrive disse ut og ta dem med deg. Hvis det er et bedre sted, de vanligvis vil ha denne informasjonen i restauranten.

 2. Ring fremover.
  Hvis restauranten er lokale og de don ' t har et allergen-evaluert menyen, og deretter ringe sjefen. Hvis du forhører deg, kan du vurdere restaurantens kunnskapsnivå og bekymring om matallergier. Hvis de ikke er veldig nyttig, best å ikke å ta sjansen.

 3. Ta et kort som viser dine allergener i detalj.
  Mange steder på Internett har lister som du kan skrive ut, eller du kan lage en. Slike lister eliminere mye forvirring.

 4. Selv om du har vært i en restaurant før, alltid minne din servitør av matallergi.
  Mens du kan ha funnet noe trygt å spise på ditt favorittsted, er det fortsatt best å heve temaet ditt allergi; ofte når de vet at noen har en allergi, restauranter spesielt tilberede maten, tar ekstra tiltak mot krysskontaminering. Også ingredienser ofte endres i restauranter som følge av endringer leverandørene og kostnaden av ingredienser. Så det er alltid best for din servitør for å ha din sikkerhet friskt i tankene når du er der.

 5. Be om ingredienslister.
  Noen ganger krybben har en bok av ingredienser for restaurantens retter, og noen ganger en restaurant har bare etikettene på matemballasje. Be om å få se dem hvis du er i det hele tatt bekymret.

 6. Husk å snakke om matlaging praksis og krysskontaminering.
  Mange matvarer er trygge for deg før de kommer i kontakt med andre matvarer. Hvordan og hvor kokkene tilberede disse matvarene er viktig. Sørg for at du spør.

 7. Ikke vær redd for å gå ut.
  Stol på instinktene dine. En gang i blant kan du finne deg selv på et sted som ikke kan eller vil ikke hjelpe deg. Ikke ta noen sjanser; forlate og spise et annet sted.

 8. Gå tilbake til steder som imøtekomme deg.
  Dette bør gå uten å si, men å støtte bedrifter som rommer mennesker med mat allergi vil oppmuntre dem til å holde evaluere sin meny eller utdanne sine ansatte. Din lojal støtte kan oppmuntre andre steder å følge etter.

 9. Tips godt.
  Hvis kelneren er spesielt kunnskapsrike og hjelpsomme, så han er verdt sin vekt i gull, synes du ikke?
  ikke vær redd for å spise ute. Bare vær forsiktig og snill, og bruke sunn fornuft. Lære å spise ute vil gjøre reisen enklere, og vil gi deg som trengte pause fra matlaging. Det kan også gi deg ideer om nye matvarer for å gjøre hjemme.