Hjem >> eldre helse >> Ledsageromsorg for eldre:Hvordan vite om denne typen omsorgsperson passer for din kjære

Ledsageromsorg for eldre:Hvordan vite om denne typen omsorgsperson passer for din kjære

Mange eldre ønsker å opprettholde et selvstendig liv etter hvert som de blir eldre. Derimot, det er ikke uvanlig at de møter utfordringer som begrenset mobilitet, kognitiv tilbakegang eller sosial isolasjon når partnere eller venner går bort. Noen eldre voksne trenger kanskje ikke praktisk daglig medisinsk behandling, men kan mangle kritisk sosial interaksjon, følelsesmessig støtte eller kan ha nytte av hjelp til ikke-medisinske aktiviteter i dagliglivet. Det er her ledsageromsorg kommer inn.

"Ikke alle familier bor i nærheten av hverandre, og å finne tid hele dagen til å ivareta noens behov er veldig utfordrende, ”Forklarer Stephan Baldwin, grunnlegger av Assisted Living Center. "Det er godt å ha en erfaren person som passer på sine kjære, sørge for at de blir godt ivaretatt i løpet av dagen. "

Her, alt du trenger å vite om omsorg for ledsagere, hvordan det kan hjelpe din aldrende kjære og hvordan du finner en kvalifisert profesjonell.

Hva er ledsageromsorg?

Omsorgspleie er akkurat det det høres ut som:omsorg i form av et vennlig ansikt og noen som holder deg selskap, forklarer Brittany Ferri, ergoterapeut som spesialiserer seg på geriatrisk behandling. "Dette innebærer ikke å tilby noen form for dyktig medisinsk behandling, som personlig hygiene, bading, hjelpe til med toalett, etc., " hun sier.

I stedet, det er en tjeneste som tar sikte på å forbedre kvaliteten på en eldres liv ved å gi følelsesmessige, fysisk og sosial støtte. Det kan planlegges hver time, daglig eller ukentlig. Baldwin forklarer at ledsagere kan tilby denne typen omsorg som frivillig eller betalt sosialarbeider.

"Avhengig av personens behov, en følgesvenn kan være som en venn en person følelsesmessig kan stole på. ”

- STEPHAN BALDWIN, STIFTER AV ASSISTED LIVING CENTER

Plikter kan forvente at en medfølgende omsorgsperson skal takle

Folk forvirrer ofte omsorgspersoner som en person som spesialiserer seg på enten helse- eller renholdstjenester. Imidlertid er ledsagere ikke noen av disse, forklarer Baldwin.

"Avhengig av personens behov, en omsorgsperson kan være som en venn en person følelsesmessig kan stole på, " han sier. "Hvis personen har problemer med mobilitet, en omsorgsperson kan også hjelpe dem med å bevege seg rundt eller gjøre generelle husarbeid. ”

Det er viktig å forstå at selv om ledsagere ikke gir medisinsk hjelp. Derimot, Ferri forklarer at oppgavene de utfører - grunnleggende, men verdifulle oppgaver for eldre som i stor grad er uavhengige - dekker mer enn hva folk tror. Disse kan omfatte:

  • Hjelp med ærend: Tenk på dagligvarehandel, medisinsk transport til legetime og turer til apoteket.
  • Husholdningsoppgaver: Dette kan inkludere klesvask, vaske opp, støvsuging, tørke støv, matlaging og tilberedning av måltider.
  • Organiserer boligarealet eller hjemmet:Og for å holde det slik for sikkerhets skyld.
  • Holde familien i løypa: De tilbyr korrespondanse til kjære som er bekymret og ønsker å sjekke inn.
  • Hjelper med å holde en senior engasjert og underholdt: De kan delta i aktiviteter som kort, spill, ser på filmer, strikking, fargelegging, håndverk og andre måter å fylle tiden på.
  • Overvåke planer og planlegging: Dette kan innebære sosiale aktiviteter i hjemmet på individuell basis eller utflukter i samfunnet på eldresentre eller rekreasjonssentre lokalt.

Hvordan ledsageromsorg skiller seg fra hjemmehjelp

Omsorgspersoner som ledsager utfører grunnleggende aktiviteter med en eldre. Gail Weatherill, en registrert sykepleier som jobber for å støtte demensomsorgspersoner og ga ledsagende omsorg til en familievenn, forklarer at innen helse i hjemmet, det er tre nivåer av omsorgspersoner:

  1. Ledsagere
  2. Sykepleiere
  3. Sertifiserte sykepleiere

Ledsagere gir tilsyn for å sikre sikkerhet, så vel som hjelp "ved siden av" oppgaver som ikke krever praktisk intervensjon. "I motsetning til andre nivåer av omsorgspersoner, det er ingen spesiell opplæring som kreves for å være en ledsager, og deres omsorg er ikke regulert av statlig eller føderal lov, " hun sier. "Det er ingen sertifiserings- eller lisensieringsprogrammer for å bli en ledsager."

Selv om lovene varierer fra stat til stat, Weatherill forklarer at hovedforskjellen mellom ledsagere og andre nivåer i hjemmet helsehjelp er om klienten trenger "hands-on" omsorg eller ikke. "Oppgaver som toalett, bading og fôring krever praktisk intervensjon, "Forklarer hun." Dette ville ikke være rutineoppgaver for en ledsager. "

"Ledsageromsorg er en fantastisk måte å forhindre ensomhet, kjedsomhet og isolasjon samtidig som du garanterer din kjære sikkerhet. "

- BRITTANY FERRI, YRKESTERAPE

Hvordan ledsageromsorg kan hjelpe

Ledsagere kan gi kritisk sosial interaksjon for eldre. Uansett hvor fysisk dyktig en senior er, det er mange helseproblemer som skyldes ensomhet, kjedsomhet og isolasjon, spesielt når en person blir eldre, forklarer Ferri. "Så det å ha omsorg for ledsagere er en fantastisk måte å forhindre at disse problemene oppstår, samtidig som du sikrer din kjære persons sikkerhet, " hun sier.

Og selv for eldre som har å gjøre med midten til slutten av demens, Denne typen engasjement har vist seg å bidra til å bremse nedgangen i kognitive ferdigheter, sier Weatherill. "Klientens følelse av velvære får et løft fra den ekstra oppmerksomheten, ”Bemerker hun.

Det er også mange små oppgaver som vi kanskje ikke tenker så mye på, men som er avgjørende for en eldre person, Tilføyer Baldwin. Disse inkluderer enkle påminnelser som å sørge for å ta medisin eller få hjelp med transport for å møte en venn. "Pandemien har forverret disse problemene, med mange eldre som fremdeles står overfor sosial isolasjon alene, " han legger til. "Ledsageromsorg har blitt avgjørende for å bekjempe ensomhet og depresjon."

Men å ha denne pålitelige følgesvennen, uansett hvor ofte eller sjelden du planlegger dem, kommer ikke bare den eldre eldre til gode. "Hvis familiemedlemmer eller venner ikke geografisk er nær nok sin kjære, omsorgspersoner kan forsikre dem om at deres kjære er trygg og koser seg hjemme, Sier Ferri. Og på denne måten, når du besøker, du kan tilbringe kvalitetstid med din eldre kjære i stedet for å gjøre husarbeid.

Hvordan ansette en ledsager

Hvis du leter etter noen som kan tilby denne typen omsorg rutinemessig, Weatherill advarer om at det kan være en utfordring. Hun tilskriver dette til den økende eldre befolkningen som driver etterspørselen høyere.

Med det sagt, Weatherill sier at det er best å "kaste seg bred" mens du følger flere veier samtidig, gjelder også:

Kontakt med lokale helse- og sykepleiebyråer eller bofasiliteter. De er den vanligste kilden for å finne følgesvenn.

Ser på omsorgsgiveroppføringer på Care.com så vel som på Craigslist, Facebook eller i lokale trykte medier. Familier kan velge å gå denne ruten og leie en ledsager direkte for å unngå de store kostnadene ved bruk av et byrå, forklarer Weatherill. Derimot, Ferri bemerker at "det er vanligvis best å gå gjennom en organisasjon siden de veterinærer sine ansatte eller entreprenører via bakgrunnskontroller, sikkerhetstrening og mer. "

Går muntlig. Spør venner, familie og medlemmer av samfunnsgruppene dine hvis de kjenner noen som søker ledsagerarbeid, kan være en vellykket måte å finne en pålitelig og pålitelig følgesvenn.

Ser til det lokale sosialarbeiderens kontor eller lokale byråer om aldring. "Noen gir råd om de beste måtene å finne lokal omsorg, Sier Weatherill. Du finner ditt lokale byrå gjennom National Association of Area Boards on Aging.

Vurderer frivillige. I følge Baldwin, Du kan finne mange frivillige som tar på seg dette ansvaret ved å henvende seg til kirker og universiteter og spørre om de har programmer for å hjelpe eldre.

Baldwin sier at det ikke er noen måte å nærme seg ledsageromsorg fordi en eldres behov er forskjellige fra en annens. "Enten du tenker på å ansette noen eller finne en frivillig, du bør alltid måle kvaliteten på ledsagende omsorg mot behovene til personen som blir ivaretatt og deres selvstendighetsnivå, " han legger til.

Bottom line:Ledsageromsorg er ikke løsningen på hvert enkelt behov en person trenger, minner Baldwin om, men det kan være uvurderlig for en stort sett uavhengig eldre som blir eldre uten ektefelle, familie eller nære venner i nærheten.