Hjem >> ernæring >> Eksperter sier at disse sunne matvarene kan bidra til å bekjempe betennelse i kroppen din

Eksperter sier at disse sunne matvarene kan bidra til å bekjempe betennelse i kroppen din

Noen ganger opplever vi alle betennelser i kroppen vår, enten ved å føle seg oppblåst, utbrudd, eller totalt sett, føler "meh." Selv om det er forventet at sporadiske symptomer Det kan være farlig når det er kronisk. Faktisk, betennelse kommer fra det latinske ordet som betyr "å sette fyr på" og er sannsynligvis den mest kraftige bidragsyteren til aldring fra topp til tå, sier Melina B. Jampolis, MD, en internist og styringsertifisert ernæringsspesialist.

"Selv om betennelse ikke forårsaker spesiell kreft, det kan gjøre det verre. Mange av de kroniske betennelsessykdommene kan også til slutt føre til kreft, "sier hun." Disse inkluderer KOLS, kolitt, pankreatitt, inflammatorisk tarmsykdom, og prostatitt. "

En av de mest fordelaktige måtene å bekjempe betennelse er gjennom kostholdet vårt. Mange matvarer hjelper til med å helbrede fordøyelsessystemet og gir oss en sunnere følelse. Her er noen anbefalte av eksperter, og for enda flere sunne tips, sjekk ut vår liste over de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

Ananas

Shutterstock

Enten du spiser den fersk om sommeren eller hermetisert om vinteren, denne deilige tropiske frukten inneholder mye bromelain, som har antiinflammatoriske egenskaper, samt kreft- og antimikrobielle effekter, ifølge Erin Mewshaw, FNP-BC, klinisk direktør ved New York Center for Innovative Medicine.

"Bromelain er også flott for fordøyelsen, så hvis du har problemer med magen, ananasjuice vil hjelpe til med å lindre gass, oppblåsthet, eller forstoppelse, " hun sier.

Husk å spise ananas kaldt eller romtemperatur siden varme ødelegger bromelain, berøver dets antiinflammatoriske egenskaper.

I SLEKT: Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev.

2

Bær

Shutterstock

Gode ​​nyheter hvis du ikke kan få nok av bærfamilien - fra blåbær og jordbær til bjørnebær bringebær. De er fulle av antioksidanter og antiinflammatoriske forbindelser, inkludert flavonoider som quercetin, antocyanin, vitamin C, og mer, ifølge Dr. Josh Ax, D.N.M., C.N.S, D.C., forfatter og grunnlegger av Ancient Nutrition.

"Disse fytonæringsstoffene bekjemper betennelse, oksidativt stress, og til og med potensielt redusere risikoen for å utvikle tilstander som kreft, minnetap, og hjertesykdom, "sier han." Bær bidrar også til å støtte tarmhelsen og en sunn balanse mellom tarmfloraen, betyr at de kan beskytte mot tykktarmskade og begrense symptomer knyttet til inflammatoriske sykdommer som skyldes dårlig tarmfunksjon. "

Her er en stor bivirkning av å spise bær, Sier Science.

3

Gurkemeie

Shutterstock

Finnes i mange indiske og Midtøsten -retter, gurkemeie er en rot som anses å være en gammel healer. Dette er fordi den har curcumin, som kjemper mot symptomene på betennelse.

"Malet gurkemeie er et vanlig krydder tilsatt mange retter og ofte paret med svart pepper eller piperin, avledet av svart pepper, for å maksimere absorpsjonen, "sier funksjonell ernæringsfysiolog Risa Groux, CN. "Dette kraftverkskrydderet kan også konsumeres i tilleggsform og fungerer veldig effektivt for å redusere systemisk betennelse."

4

Selleri

Shutterstock

Seig, fuktighetsgivende, og forfriskende, selleri er en god matbit for mange. Det er høyt i løselige og uløselige fiber- og mineralinnhold, alt avgjørende for å redusere betennelsesnivået i kroppen din, som også hjelper til med å nøytralisere syrer og giftstoffer som driver opp betennelsen i utgangspunktet, ifølge Dr. Daryl Gioffre, en kjendis ernæringsfysiolog og grunnlegger av Alkamind.

"Å spise selleri, og enda bedre, drikker sellerijuice, vil styrke kroppen din ved å bekjempe betennelse gjennom tilstedeværelse av polyacetylen, "sier han." Denne forbindelsen hjelper ikke bare kroppen din med å eliminere giftstoffer og surhet, men gir også lindring for inflammatoriske helsetilstander som revmatoid artritt, artrose, astma, og bronkitt. ​​"

5

Greens

Shutterstock

Hvis du er fan av de grønne godbitene fra Mother Nature, du bekjemper naturlig betennelse. Disse inkluderer spinat, Rosenkål, kål, brokkoli, bok choy, og Sveitsisk mangard , som alle inneholder vitamin A, C, E, og K. Som Groux forklarer, disse er kjent som potente antioksidanter som reduserer betennelse, og de fleste løvrike greener er fylt med dem.

"Det er viktig å nyte organiske grønnsaker, ettersom de kan sprayes høyt med kjemikalier som kan tenne ytterligere betennelse, " hun sier.

Her er de viktigste effektene av å spise grønne grønnsaker, I følge Science.

6

Fet fisk

Shutterstock

Når du planlegger måltidene dine for uken som kommer, legg til noen retter som inneholder fet fisk, som laks, sardiner, og makrell. Dette er alle kilder til omega 3 -fettsyrer og har vist seg å være svært effektive for å redusere betennelse, spesielt relatert til kardiovaskulær sykdom, Sier Groux.

"De essensielle fettsyrene DHA og EPA har vist seg å redusere kolesterol og triglyserider og forbedre hjertehelsen, "fortsetter hun." I tillegg Det er fordeler for hjernens helse med kognisjon og ytelse når folk spiser eller supplerer med en kvalitet omega 3 fiskeolje. "

7

Turnips

Shutterstock

Høy i flavonoider, flyktige, glukosinolater, og isotiocyanater, kålrot har rundt 30 forskjellige fenolforbindelser og flavonoider, Sier Mewshaw. Det er mye antiinflammatorisk slag for en rotgrønnsak!

"Disse stoffene bidrar til å undertrykke inflammatoriske prostaglandiner og proinflammatoriske cytokiner, og dermed redusere betennelse, "sier hun." Ikke bare har nepe antiinflammatoriske egenskaper, men de er også høye i antioksidanter som bidrar til å beskytte mot kreft, diabetes, leversykdom, metabolsk syndrom, og åreforkalkning. "

For enda flere betennelsesbekjempende tips, les disse neste:

  • 26 beste omega-3-matvarer for å bekjempe betennelse og støtte hjertehelse
  • 7 næringsstoffer for å slå tilbake mot kronisk betennelse
  • Denne populære juicen vil redusere betennelse i kroppen din, Sier diettist