Hjem >> ernæring >> En stor bivirkning øl har på magen din,

En stor bivirkning øl har på magen din,

Sier Science

Øl er hyggelig under alle sesonger, om du drikker en ved bassenget på en varm sommerdag, eller nipper til noen med venner i løpet av en høstfilmkveld.

Selv om et par øl her og der ikke er kjent for å forårsake mange problemer, det er fortsatt mulighet for bivirkninger som vektøkning, urolig mage, eller økt risiko for å øke blodtrykket. Og en bestemt effekt øl kan ha på tarmen er muligheten for tarmbetennelse .

Ifølge en rapport fra Alkoholforsknings gjeldende anmeldelser , forbruker større mengder alkohol over tid, som inkluderer vårt elskede øl, kan forårsake betennelse i mage -tarmkanalen som kan føre til større problemer i andre områder av kroppen, for eksempel inflammatorisk tarmsyndrom, visse kreftformer i mage -tarmkanalen, og leversykdom.

Fortsett å lese for å lære om hva som gjør øl og andre alkohol potensielle inflammatoriske drikker, og for flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

Hva er øl laget av?

Øl er laget nesten utelukkende av karbohydrater og svært lite protein, fett, og fiber. I en standard 12-unse flaske Budweiser, for eksempel, du får omtrent 11 gram karbohydrater, null fiber og fett, og omtrent ett gram protein.

Selv om hvert selskap setter sitt eget snurr på bryggeprosessen, hvert øl har et standard sett med ingredienser:vann, bygg, humle, og gjær.

Øl og betennelse

Shutterstock

Det antas at alkohol kan føre til tarmbetennelse ved hjelp av tarmmikrobiota. Mikrobiotaen finnes i tarmen og har en delikat balanse mellom "gode" og "dårlige" bakterier, og når denne balansen er i orden, tarmen din er glad og sunn.

Men rapporten fra Alkoholforskning sier at overdreven alkoholforbruk er kjent for å slå tarmmikrobiota ut av balanse ved å forårsake bakteriell gjengroing, som deretter kan føre til betennelse i tarmen.

Denne rapporten fant også at bortsett fra å endre mikrobiota, alkohol kan føre til betennelse ved å påvirke slimhinnen i tarmene.

Tenk på denne tarmforingen som en "barriere" som slipper de gode tingene (næringsstoffene) inn i blodet og holder de dårlige tingene ute (giftstoffer). Når tarmen din er frisk, denne barrieren er sterk.

Dessverre, i følge Alkoholforskning , alkohol har vært kjent for å føre til noe som kalles hyperpermeabilitet av tarmbarrieren, som kan føre til at den blir svak eller permeabel, slik at flere skadelige stoffer kommer inn i blodet ditt.

Hvor mye øl drikker du?

Dette potensielle tarmproblemet kan høres litt illevarslende ut, men dette betyr ikke at du må legge ned ølboksen for alltid. Selv om Alkoholforskning rapporten gir ikke en eksakt grense for alkoholforbruk, bivirkningene som er nevnt i forhold til tarmhelsen er hovedsakelig forbundet med "tung" drikking.

CDC sier at moderat drikking er mye tryggere, med en anbefalt mengde på omtrent en drink eller mindre per dag for kvinner, og to drinker eller mindre for menn. Å følge disse retningslinjene og prøve å unngå "tung" drikking når det er mulig, kan bidra til å redusere risikoen for tarmbetennelse og ølrelaterte tarmproblemer.

For flere sunne tips, les disse neste:

  • 5 overraskende effekter av å drikke håndverksøl, Sier Science
  • Dette er det mest populære ølet i Nord -Amerika, Ny studie sier
  • 13 beste lettøl for ølelskere