Hjem >> Mental Helse >> Å takle et familiemedlems opioidavhengighet

Å takle et familiemedlems opioidavhengighet

Opioidavhengighet (eller opioid bruk lidelse, som det nå er kjent) har blitt en nasjonal folkehelsekrise. I følge U.S. Department of Health and Human Services (HHS) involverte 2 av 3 dødsfall av overdosering av medisiner i 2018 (de siste dataene) et opioid, slik som reseptbelagte legemidler hydrokodon, fentanyl, og oksykontin.

Denne økningen i misbruk av opioidmedisiner påvirker millioner av mennesker. Ikke bare personene som bruker stoffene, men deres venner og familie også. Hvis du har en venn eller en du er glad i med en opioidavhengighet, du lurer kanskje på hvordan du skal takle det. Du lurer sikkert på hvordan du kan hjelpe eller hva du bør gjøre.

Veien til forbedret helse

Å se noen du bryr deg om sliter med avhengighet er utrolig vanskelig. Det kan få deg til å føle deg hjelpeløs. Du kan føle at du ikke er forberedt på å hjelpe. Du kan til og med prøve å overbevise deg selv om at din kjære ikke har et problem.

Det beste du kan gjøre hvis du mistenker at din kjære misbruker opioider, er å lære deg selv om avhengighet. Dette kan hjelpe deg med å oppdage advarselstegnene for avhengighet, gjelder også:

 • En endring i personlighet. Dette kan inkludere humørsvingninger og gjøre ting som er uten karakter.
 • Ingen interesse for vanlige aktiviteter. Noen som blir avhengige av opioider, liker kanskje ikke ting de pleide å like å gjøre.
 • Fortsetter å bruke opioider til tross for negative effekter. Tegn på dette kan omfatte å være søvnig i løpet av dagen eller sovne på ulike tidspunkter. De ser bare ikke ut til å holde seg våken eller fokusere.
 • Å være fokusert på å tilfredsstille suget etter opioider. De kan bytte lege ofte eller se flere leger. En person som har en opioidavhengighet, kan også bruke flere apotek for å skjule sin avhengighet. De kan be om tidlig påfyll eller påstå at de har mistet medisinen.

Snakker om det

Det kan være utfordrende å snakke med din kjære om deres opioidavhengighet. Det er vanlig at de er defensive når det gjelder bruk av opioider. De vil sannsynligvis nekte for at de har et problem. De kan til og med bli sinte.

Det kan være lettere å snakke med dem ved hjelp av en annen person. Du kan få hjelp av en rusrådgiver, en rådgiver, et geistlig medlem, eller enda et familiemedlem.

Noen mennesker velger å ha det som kalles en intervensjon. Det er her en gruppe mennesker kommer sammen for å ha en samtale med en venn eller et familiemedlem om deres avhengighet. Intervensjoner kan være nyttige når din kjære allerede har nektet for å ha et problem. De er også nyttige når personen kan innrømme at de har et problem, men nekter å få hjelp.

Uansett hvilken måte du velger å snakke med en venn eller et familiemedlem, gjør det med kjærlighet og støtte. Unngå å klandre dem for deres avhengighet. Det er viktig å oppmuntre dem til å søke hjelp for avhengigheten. Det er også viktig å la dem få vite at de ikke er alene. Avhengighet er en sykdom som kan skje alle av alle raser, enhver sosial klasse, eller hvilken som helst religion.

Gjenopprettingsprogrammer

Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) tilbyr en nasjonal hjelpelinje for enkeltpersoner og familier som står overfor psykiske og/eller rusmisbruk. Denne hjelpelinjen (800-662-HJELP) er en gratis , konfidensiell, 24/7, 365 dagers behandling av henvisningstjenester. Den er tilgjengelig på engelsk og spansk, og gir henvisninger til lokale behandlingsfasiliteter, støttegrupper, og samfunnsbaserte organisasjoner. Innringere kan også bestille gratis publikasjoner og annen informasjon.

Du kan også henvende deg til fastlegen din. De kan diagnostisere opioidbruksforstyrrelse (misbruke opioidmedisiner) og opioidavhengighet og tilby behandling. Det finnes medisiner som er effektive for behandling av opioidlidelser, spesielt i kombinasjon med atferdsterapi. Disse medisinene er godkjent av Federal Drug Administration for behandling av opioidforstyrrelse og tillegg:metadon, buprenorfin, og naltrekson.

Familie og venner støtter grupper

Avhengighet tar en toll på familier. Det belaster vennskap. Det er lett å skylde på deg selv. Eller du kan bli fristet til å "kutte" din kjære som sliter med avhengigheten. På den andre siden, du kan finne deg selv unnskyldning for deres oppførsel og muliggjøre deres avhengighet. Alle disse følelsene er vanlige.

Vurder å bli med i en støttegruppe som kan tilby veiledning i denne stressende og forvirrende tiden. Det er Nar-Anon familiegrupper som tilbyr verdensomspennende fellesskap for de som er berørt av andres avhengighet. Det er også Narateen for tenåringer som er berørt av andres avhengighet. Det er en rekke andre støttegrupper, også. Mange er regionale. De fleste tilbyr alternativer for online support. Din fastlege er ofte det beste stedet å starte når du leter etter en støttegruppe.

Ting å vurdere

Opioidavhengighet belaster relasjoner. Det er vanskelig å se en kjære slite og lide med avhengighet. Det kan også være alarmerende å se hva avhengighet gjør med personligheten deres. Avhengighet kan forårsake drastiske endringer i atferd, også. Det kan drive en kile mellom mennesker som var nære.

Det er viktig å aldri slutte å oppmuntre din kjære. Veien til bedring kan være lang. De kan komme tilbake. Det blir ikke lett for noen av dere. Du må sette grenser eller grenser. Hvis din kjære er et nært familiemedlem, Du må kanskje sette disse grensene for å beskytte din økonomi eller ditt hjem.

Husk at opioidavhengighet er en kronisk sykdom. Det bør behandles på samme måte som andre kroniske sykdommer. Som de, den bør kontinuerlig administreres og overvåkes. Din kjære har en avhengighet, men det er også en sykdom. Når du tenker på disse vilkårene, Det kan være lettere å tilby din ubetingede kjærlighet og støtte til dem.

Du bør også vurdere å ha NARCAN med deg eller hjemme. NARCAN er et legemiddel designet for raskt å reversere en opioid overdose. Den er tilgjengelig som en ferdigpakket nesespray. Dette gjør den enkel å bruke i en nødssituasjon. Du sprayer det i ett nesebor av personen som har overdosert.

Opioidavhengighet har ikke en klar kobling til genetikk. Dette betyr at det ikke ser ut til å være noe som kjører i familier, ifølge National Institutes of Health. Derimot, mennesker som har familiemedlemmer med avhengighet ser ut til å ha større risiko for avhengighet. Dette kan skyldes livsstil eller miljøfaktorer.

Spørsmål til legen din

 • Hvordan kan jeg finne ut om en kjær misbruker opioider?
 • Hvis en kjær misbruker opioider, betyr dette at de er avhengige av dem?
 • Bør jeg konfrontere en kjær om deres opioidavhengighet?
 • Kan en elsket overvinne avhengighet på egen hånd?
 • Hvordan kan jeg fortelle om en kjære opplever oppioiduttak?
 • Er det en test som kan vise om noen har brukt opioider?
 • Hva er smertestillende medisiner som kan brukes i stedet for opioider?