Hjem >> ernæring >> De 6 beste matdokumentarene på Netflix akkurat nå

De 6 beste matdokumentarene på Netflix akkurat nå

Netflix har endret måten vi ser på innhold. Ettersom mange husstander fortsetter å slippe tradisjonelle TV -leverandører til fordel for strømmetjenester, den typen innhold som Netflix produserer og funksjoner utvider. Heldigvis for oss matglade, dette betyr at vi har enda mer tilgang til interessant innhold som viser alt fra måten matlaging er laget og nytes i forskjellige deler av verden, til dypere dykk i spørsmål som for tiden plager vårt matsystem.

Fra filmer som nuller inn på matpolitikk og reform av matindustrien til de som har kulinariske genier som lager gourmetmat i fortryllende byer over hele verden, Vi har avrundet våre topp 6 matdokumentarvalg på Netflix.

Her er de 6 beste Netflix -matdokumentarene du kan streame akkurat nå.

1

Chef's Table (2015—)

Hilsen av Netflix

Hvis du ser Netflix ofte, du har sannsynligvis snublet over Kokkens bord , en Emmy-nominert dokumentar som inneholder seks sesonger verdslig, deilig innhold. Fra Bangkok til Moskva, du vil se noen av de beste kulinariske fagfolkene fra hele verden lage geniale retter som utfordrer det vi oppfatter som tradisjonelt gourmetmat.

Stream den på Netflix.

2

Saltfettsyrevarme (2018—)

Hilsen av Netflix

Inspirert av den James Beard prisbelønte kokeboken, Saltfettsyrevarme , denne dokumentasjonen følger New York Times Magazine Spis spaltist Samin Nosrat mens hun reiser verden rundt og utforsker fire grunnleggende elementer i matlaging:salt, fett, syre, og varme. Det er for øyeblikket bare en sesong, men det er en av de beste matdokumentarene på Netflix med god grunn. Nyt Nosrats utflukter til Italia, Japan, og Mexico og lær en ting eller to om matlaging underveis!

Stream den på Netflix.

I SLEKT: Dette er det enkle, hjemmeoppskrifter som hjelper deg å gå ned i vekt.

3

Street Food (2019-)

Hilsen av Netflix

En av de nyeste matdokumentarseriene som debuterte på Netflix er Gatemat, den første sesongen legger ut på en kulinarisk reise gjennom Asia. Unn deg ni, 30 minutters deilige episoder med gatematleverandører i Osaka, Japan; Chiayi, Taiwan; og Ho Chi Minh -byen, Vietnam, bare for å nevne noen av byene som ble belyst. Se på denne dokumentaren hvis du er interessert i å lære om den berømte (og mangeårige) gatematkulturen i forskjellige asiatiske land.

Stream den på Netflix.

4

Jiro Dreams of Sushi (2011)

Hilsen av Netflix

Dette kan bare være Netflix mest populære matdokumentar. Jiro Dreams of Sushi følger det produktive, nå 94 år gammel kokk Jiro Ono, eieren av den anerkjente, tre sushi-restauranter med Michelin-stjerne, Sukiyabashi Jiro. Den biografiske dokumentaren viser sushi -hjernen i aksjon, hvis 10-seters, $ 300 per tallerken er en av Tokyos mest ettertraktede spisesteder.

Stream den på Netflix.

5

What The Health (2019)

Hilsen av A.U.M. Filmer og medier

Hva er hemmeligheten for å forebygge og reversere kronisk sykdom? Se denne Netflix -dokumentaren for å finne ut. Hva Helsen utforsker sammenhengen mellom kosthold og kronisk sykdom, som filmskaperen Kip Anderson mener er ledet i hovedsak av overforbruk av kjøtt, fisk, og fjærfe.

Stream den på Netflix.

6

Tilberedt (2016)

Hilsen av Netflix

Tilberedt følger etterforskende journalist og aktivist Michael Pollan, kjent for flere bøker som avdekker feilene i vårt matsystem inkludert I forsvaret av mat og Omnivores dilemma , mens han baker, brygger, og braiser kjøtt og plantebasert mat ved hjelp av de fire naturlige elementene:ild, vann, luft, og jord.

Stream den på Netflix.