Hjem >> ernæring >> Jeg bestemte meg for å prøve Whole30 i 2014. Nå har jeg gjort det seks ganger - her er hvorfor.

Jeg bestemte meg for å prøve Whole30 i 2014. Nå har jeg gjort det seks ganger - her er hvorfor.

Mens noen mennesker bærer rundt pustemynter, Jeg pleide å ha noe litt annerledes i vesken min:syrenøytraliserende tabletter. Det så ut som, uansett hva jeg spiste, magen min ville alltid vride seg av smerte, som jeg led av gass og oppblåsthet. Kostholdet mitt besto da av det jeg anser som sunn mat. Salater, men med tung ost og dressing. Omslag, som føles friske, men kan øke kaloriene raskt. Hummus og tortillachips, men spiser hele beholderen i en sittende. Og målløs, tankeløs snacking som jeg synes var vanskelig å kontrollere. Jeg visste at jeg ikke tok de beste valgene, men det tok litt side-eye fra mamma og oppmuntring fra vennene mine for å finne ut hvordan jeg skulle forandre seg. Så da samboeren min sa at hun prøvde hele 30 for å forbedre suget og kostholdet, Jeg bestemte meg for å følge med.

Det jeg ikke kunne ha spådd er hvilken livslang innvirkning denne opplevelsen ville ha på helsen min, eller hvordan jeg ville oppdage matfølsomhet jeg aldri visste jeg hadde. Her er det som skjedde da jeg bestemte meg for å gi opp antacida, en gang for alle.

Hvordan jeg fulgte Whole30

Lindsay Tigar/Eat This, Ikke det!

Du har sikkert hørt om Whole30 før - både i det gode og det onde. Selv om denne metoden ofte får en dårlig representant, Det er viktig å være oppmerksom på tallet i tittelen. Denne eliminasjonsdietten er bare ment å bli gjennomført i en måned fordi det er nesten umulig å følge reglene 24/7. Tross alt, når du er på Whole30, du utelater bearbeidet mat, tilsatt sukker, alkohol, belgfrukter, meieri, og gluten. I motsetning til keto, poteter er også tillatt, men selvfølgelig, i moderasjon. Jeg spiste massevis av økologisk, gårdsdyrket, kjøtt uten antibiotika, solide grønnsaker, og små porsjoner frukt. Plus, uten å ha alkohol, å følge Whole30 betyr automatisk å delta i tørr januar (hvor du utelater å drikke alkohol for hele måneden).

Hvordan kroppen min reagerte etter hele 30

Når du har fullført 30-dagersstrekningen, du legger gradvis tilbake disse matgruppene, slik at kroppen din kan svare på hver enkelt. Det første jeg la til igjen var vin, og jeg ble lettet da jeg følte meg bra - om enn litt spiss. Det andre var meieri, og innen en time, Jeg ble syk, så jeg visste at jeg hadde laktosefølsomhet. For det tredje, Jeg prøvde en vakker, nybakt brødskive, og, vi vil, Jeg ble oppblåst med en gang. Derfra, Jeg hadde en klar oversikt over de skyldige i magesykene mine, og siden den gang - ahem, fem år og teller! - Jeg har endret kostholdet mitt for å gjenspeile min læring. Og mens jeg ikke reagerte på sprit, Tørr januar er en av de tradisjonene jeg har hatt siden, mest fordi jeg alltid føler meg bedre når jeg reduserer alkoholinntaket.

Hvordan kroppen min forandret seg

Lindsay Tigar/Eat This, Ikke det!

Sannhet bli fortalt, Jeg prøver å ikke fokusere for tungt på skalaen. Fordi jeg kjenner meg selv og mine egne mentale vaner, Jeg vet hvor lett det er for meg å bli besatt av å møte en bestemt figur, heller enn å vurdere hvordan jeg har det. I min første runde av Whole30 og Dry January, Jeg gikk ned 11 kilo, og 13 tommer. I løpet av det året, der jeg implementerte endringer i kostholdet mitt takket være opplevelsen, Jeg droppet ytterligere 15 kilo. Den gang, Jeg gikk fra en størrelse ti til en fire, og nå, Jeg er ganske konsekvent (og komfortabel!) I en størrelse seks.

Derimot, det som var mer imponerende for meg enn vekten var den store energisprengningen jeg opplevde da kostholdet mitt var rent. Å spise "hel" mat betyr å spise alt fra bakken eller gården som ikke er endret eller pakket med kjemikalier, som til syvende og sist er bedre for kroppen vår. Ved å spise en mengde fargerike, å fylle grønnsaker, og velger å betale de ekstra pengene for lokale kjøttstykker jeg kunne stole på, kroppen min fungerte så mye lettere. Jeg sovnet (og ble). Jeg våknet uthvilt og forberedt på å ta en treningsøkt minst tre ganger i uken. Huden min var ikke overbelastet på grunn av meieri, Heller ikke ble ansiktet mitt oppblåst av gluten. Klærne mine - og mer spesifikt, mine bh -er passer bedre. Jeg trengte ikke å vrikke, ta og trekk for å få på meg jeansen.

Jeg følte meg også heldig som fikk oppleve det mange Whole30 -fans fabler om:mental klarhet. Arbeidet mitt kom lettere og raskere og var fullpakket med mer kreativitet enn før. Mens jeg savnet å ta et glass vino med vennene mine, Jeg følte meg også litt selvglad da de var bakrus på en lørdag, og jeg var ute og gjorde ærender uten hodepine.

I SLEKT: Den enkle guiden for å kutte i sukker er endelig her.

Hvordan jeg har fulgt med

Selv om jeg fremdeles sørger over tapet av brie i livet mitt, Jeg har bare meieri i sjeldne tilfeller. Og jeg har utviklet en filosofi rundt gluten som fungerer for min livsstil. Hvis det er noe virkelig fantastisk som jeg vet vil være deilig, Jeg spiser det - som hjemmelaget pasta i Italia eller et brød som min danske kjæreste baker til middagsselskapene våre. Men hvis det er kjøpt i butikk? Eller ikke av høy kvalitet? Det er ikke verdt magekramper.

Siden den første runden av Whole30 i januar 2014, Jeg har gjort hele 30 fem januar til, fra 2015 til 2017. I jakten på å se verden (og alle dens underverk), Jeg reiste non-stop fra juli 2017 til november 2018, hvor riktignok, noen diettrestriksjoner gikk raskt ut av døren. Men da jeg trykket ned for å finne ut min neste hjemmebase, Jeg bestemte meg for å gjøre hele 30 til jeg fant ut av det, og endte med å legge til ytterligere to uker, totalt 44 dager. Nylig, Jeg gjorde en runde med Whole30 i november etter noen måneder med tung feiring og reiser med min partner og venner, og jeg skal prøve igjen i januar 2020. Selv når jeg ikke er på Whole30, Jeg holder et paleo-lignende diett i 90 prosent av tiden, og lot meg leve (og spise) bekymringsløst 10 prosent av tiden.

Kort sagt:Jeg sverger til Whole30 og Dry [Sett inn hvilken måned som helst her] som en måte å tilbakestille vanene mine. Når jeg er ferdig i måneden, Jeg har alltid bedre kontroll over suget mitt, min porsjonskontroll er mindre, og kroppen min føles lettere og sunnere. Og det er hyggelig å slippe å putte TUMS i sekken hver dag.

Tips for suksess

Hvis du prøver å finne ut hva som får deg til å beholde vekten, eller kanskje gjøre deg ukomfortabel som jeg var, Jeg anbefaler på det sterkeste en runde med Whole30. Det vil ikke bare hjelpe deg med å identifisere hva som skjer under hetten din, men du vil føle meg stolt av deg selv når du kommer til dag 31. Sjansen er stor, som meg, du vil finne det lettere å vedlikeholde en versjon av Whole30 lenge etter runde nummer én. Her er mine beste tips for å prøve det:

Oppbevar pantryet ditt ... og kjøleskapet ditt ... og snacksrammen på jobben.

Det er viktig å sørge for at all maten i hjemmet ditt er i samsvar med deg for å hjelpe deg med å motstå juks når henger slår til. Selv om dette kan være vanskelig når du bor sammen med noen som ikke er på diett, vurdere å sette "off-limits" -varene langt utenfor rekkevidde, eller til og med be partneren din eller romkameraten om å skjule dem. Du bør sørge for at du har alt fra ghee og godkjente snackbarer for hånden, samt frosne grønnsaker for å fylle deg når du sulter. Sjekk denne Whole30-godkjente dagligvarelisten for å komme i gang.

Bli med på Facebook -fellesskap

Når du sliter i midten av uken som kommer fra sukkeruttak, noen ganger trenger man noen å lufte seg til. Og hvis ingen i livet ditt også er på reisen Whole30/Dry January, du kan lett føle deg alene i jakten på helse. Heldigvis, Det er tonnevis av private Facebook -grupper der ute, full av mennesker over hele verden, går gjennom akkurat det du går igjennom. Spesielt hvis du starter i januar, du vil finne at du definitivt ikke er den eneste som har gjort denne oppløsningen. Sjekk ut noen fellesskap her.

Koble hele 30 med trening

Hvis du håper å gå ned i vekt og samtidig forbedre kostholdet ditt, Det er viktig å inkludere trening i rutinen. Selv om ja, en stor del av vår evne til å gå ned kilo er basert på våre matvalg, å være aktiv er også viktig. Fordi du sannsynligvis vil se en energispike etter å ha spist godt og sovet godt, dra nytte av bølgen! Jeg fant bootcamps, løping, boksing, og enda mer morsomt med yoga da jeg følte at kroppen min ble sterkere gjennom hele opplevelsen.

Så, er 30 dager med å kjempe gjennom matlyst, kommer ut av sukkeruttak, og spytt mens vennene dine liker en margarita verdt det? Stol på meg, gi det 30 dager, og du vil være så glad for at du tok tilbake kontrollen over det viktigste, uerstattelige ting du har:kroppen din.