Hjem >> ernæring >> 7 måter å holde en positiv slankegang i karantene

7 måter å holde en positiv slankegang i karantene

Omtrent på denne tiden i fjor, Jeg kysset dietten farvel og sluttet å begrense meg fra å spise for godt. Selv om jeg aldri slet med en uttalt spiseforstyrrelse, forholdet mitt til mat var utrolig usunt, og jeg visste at jeg trengte en forandring. Så jeg praktiserte intuitive spisevaner, og siden da, Jeg var faktisk i stand til å miste de ekstra kiloene jeg gikk opp på college.

Å praktisere sunnere matvaner er mye lettere når du har en daglig rutine. Men nå som jeg er i karantene hjemme og alle mine daglige rutiner har blitt kastet ut av vinduet, Det har vært vanskelig å holde tritt med mine normale spisemønstre. Jeg har til og med funnet meg selv å gli tilbake til en restriktiv slankegang. Jeg føler meg frustrert over mine spisevaner og synes ikke å forstå hvordan jeg har mistet kontrollen.

Etter noen uker med å sette meg ned på meg selv om å spise, Jeg innså noe viktig: Du kan ikke komme noe sted med sunt kosthold med mindre du er snill mot deg selv. Jeg klarte bare å gå ned i vekt i fjor fordi jeg begynte å virkelig elske kroppen min igjen. Selv i karantene, Jeg trenger å elske og være snill mot kroppen min, fordi ting allerede er stressende som det er.

Når jeg kom til denne erkjennelsen, Jeg satte meg ned med god penn og papir og skrev ned noen sannheter om sunt kosthold og slanking som jeg trengte å minne meg selv på. Jeg har funnet dem utrolig hjelpsomme med tankene mine om å holde meg frisk akkurat nå, og jeg håper de også gir deg trøst i denne vanskelige tiden.

1

Minn deg selv på at kroppen din trenger næring.

Brooke Lark/Unsplash

Hvis du aldri har hørt om intuitiv spising, la meg gi deg et hurtigkurs. Intuitiv spising er en praksis for å virkelig lytte til kroppen din, og mate den det den trenger intuitivt. Noen ganger vil det bety asparges, noen ganger vil det bety pannekaker. Det betyr også å lytte til kroppen din om den faktisk er sulten eller ikke, og jeg synes at jeg mesteparten av tiden tenker på mat av kjedsomhet - ikke sult.

Kroppen din ønsker å få riktig næring, og det kommer til å se annerledes ut hver dag. Noen dager kommer kroppen til å ha lyst på mange deilige stekte grønnsaker, mens andre dager trenger kroppen din karbohydrater og fett. Still inn og lytt til den og nær kroppen din godt. Å praktisere intuitiv spising er en pågående prosess, du vil ikke være perfekt på det. Men du blir flinkere til å virkelig lytte til behovene etter hvert som tiden går - jeg lover.

2

Legg merke til hvordan visse matvarer får deg til å føle deg.

Pinar Kucuk/Unsplash

Selv om det er lett å overbevise oss selv om at vi må mate oss selv med sjokolade hele tiden, Jeg vedder på at det å spise søte godbiter konsekvent ikke får deg til å føle deg bra i det lange løp. Dette neste trinnet vil kreve hard ærlighet fra deg selv. Begynn å legge merke til hvordan visse matvarer får deg til å føle, og skriv dem ned. Dette kan virke kjedelig, men etter hvert som du tar notatene dine, vil du begynne å innse maten som virkelig får deg til å føle deg best, og du vil begynne å tyngde med å legge til flere av dem i kostholdet ditt. Sikker, som kan inkludere sjokolade nå og da! Men det kan også inkludere brokkoli, jordbær, havregryn, peanøttsmør, og så mange flere matvarer. La denne karantene være en tid hvor du virkelig blir godt kjent med kroppen din og gir den næring med maten du får til å føle deg best.

3

Skalaen er et nyttig verktøy, ikke din identitet.

i yunmai/Unsplash

Jeg skal være ærlig med deg:Jeg har gått opp 5 kilo siden karantene hjemme. Og mens jeg kunne sitte her og småkoke om hvor "forferdelig" jeg gjør det med slanking, Jeg har bestemt meg for å tenke annerledes om det. Kroppen min går gjennom utrolig mye stress akkurat nå, og det er trøstende trøstende mat. Skalaen hjelper meg å se hvordan kroppen min reagerer i stressende situasjoner og hjelper meg å lære om helsen min på sikt. Skalaen gjenspeiler på ingen måte identiteten min. Det har absolutt ingen holdning til hvem jeg er som person, Det er bare et verktøy for å lære om min vitenskapelige sammensetning. Det er det.

Så når du hopper på skalaen, se på det vitenskapelig i stedet for følelsesmessig. Lær om kroppen din akkurat nå i stedet for å misbruke den. Hvis du er noen kilo opp akkurat nå, det er greit! Begynn å ta notater om vekten din og hvordan du har det. Fordi hvis du spiser nærende mat for kroppen din som får deg til å føle deg best, Jeg lover at skalaen vil begynne å gjenspeile det. Det tar bare tid og tålmodighet.

4

Ta råd fra ernæringsfysiologer og trenere som får det.

Paul Hanaoka/Unsplash

Dette er sannsynligvis det viktigste poenget jeg trenger å gjøre. Sosiale medier er et flott sted å få kontakt med ernæringsfysiologer som skal gi deg sunne råd, ikke bare i karantene, men i hverdagen din. Følg ernæringsfysiologer som kommer til å være oppmuntrende for kroppen din og for å lære om ernæring, i stedet for å følge "influencers" som fremmer restriktiv spising. Noen av mine absolutte favoritter å følge inkluderer Rachel Paul, Carter Bra, Maggie Michalczyk, Casey Seiden, Mia Syn, Melissa Rifkin, samt Katrina Scott og Karena Dawn fra Tone It Up.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

5

Lag dine sunne favoritter.

Kevin McCutcheon/Unsplash

Nå som du er klar over hva slags mat du liker, lag noen av favorittmåltidene dine med disse ingrediensene! Du bør glede deg over det du lager og det du spiser, fordi det fortsatt er en morsom opplevelse å lage mat. Hvis du trenger inspirasjon, her er noen av våre favoritt beste sunne oppskrifter du kan lage, alt fra frokost til dessert.

6

Unn deg noe du liker hver dag.

Jez Timms/Unsplash

Jeg vet at dette er litt i motsetning til å prøve å spise sunne måltider, men hør meg. Når du har noe du virkelig liker å spise som du sparer som dessert for dagen, det er lettere å si nei til det andre søppelet som dagen går. For eksempel, Jeg er en stor fan av is og hvis jeg kan, Jeg spiser det hver dag. Siden jeg vet at jeg får en godbit senere, det er lettere å si nei til unødvendig snacking hele dagen bare fordi jeg har lyst på den godbiten. Jeg vet at jeg skal få det senere, det er en del av min ernæringsplan, så hvorfor prøve å snakke om andre ting jeg virkelig ikke vil når jeg vet at jeg får spise det jeg vil senere?

7

Sunt er det endelige målet, ikke mager.

Daiga Ellaby/Unsplash

Jeg tror det er lett å la tankene gli inn i denne ideologien om at vi kan "fikse oss selv" i karantene. Det med en liten begrensning og mye HIIT -kardio, vi kan gå ned kiloene og se våre tynneste ut når alt dette er over. Det er lett å gå nedover den glatte bakken - jeg vet av erfaring. Men la meg være den første til å fortelle deg at tynn ikke er målet. Å være frisk er målet. Du er på ditt beste når du gir næring til kroppen din, når du lærer om ernæring, og når du behandler kroppen din forsiktig. Å holde deg til matrestriksjoner og konstant trene, får deg ikke dit du vil være, det vil bare sette kroppen din i overlevelsesmodus. Jeg lover at du kommer til å føle deg absolutt best når du streber etter å være sunn.

I stedet for å trene for å gå ned i vekt (som ikke engang vitenskapelig fungerer), trene fordi det får kroppen til å føle seg bra. I stedet for å begrense deg til å bare spise salater, endre tankegangen din og gi næring til kroppen din med alle slags næringsstoffer og matgrupper. Fordi du sitter i førersetet i livet ditt, og du skal føle deg frisk og best.

Spis dette, Ikke det! overvåker stadig de siste matnyhetene når det gjelder COVID-19 for å holde deg frisk, sikker, og informert (og svar på de mest presserende spørsmålene dine). Her er forholdsreglene du bør ta i matbutikken, maten du bør ha for hånden, levering av måltider og restaurantkjeder som tilbyr takeaway du trenger å vite om, og måter du kan hjelpe dem som trenger det. Vi vil fortsette å oppdatere disse etter hvert som ny informasjon utvikler seg. Klikk her for all vår COVID-19-dekning, og registrer deg for vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.