Hjem >> ernæring >> 7 Subtile tegn Du spiser alle de gale tingene

7 Subtile tegn Du spiser alle de gale tingene

Da jeg bestemte meg for å slutte å slanke meg for godt, Jeg forpliktet meg til å være mer i harmoni med kroppen min. Gjennom intuitiv spising og et positivt spisestemning, Jeg klarte å overvinne mine vaner med begrensning og kroppens negativitet. I stedet, Jeg tar meg tid til å lære om kroppen min og riktig ernæring. Derimot, denne prosessen er definitivt en øve på og noe jeg aldri tror jeg kommer til å bli perfekt på. Å lytte til kroppen min betyr virkelig å finpusse på hvilke matvarer jeg reagerer godt på, hvilke matvarer får meg ikke til å føle meg best, og prøver å eliminere å spise feil ting for kroppen min. Ikke utenfor begrensningen (tydeligvis gjør jeg det ikke lenger), men av et ønske om å føle meg absolutt best i huden jeg er i.

For å gjøre det, Jeg har en liste over "subtile tegn" som jeg går gjennom for å hjelpe meg å vurdere om jeg spiser feil ting for kroppen min. Hvis jeg føler noen av disse symptomene, Jeg vurderer hva jeg spiste den dagen, hva var annerledes enn tidligere dager, og hvordan kroppen min føltes etter å ha spist disse tingene.

Så hvis du ønsker å føle deg bedre, Slik vet du om du spiser feil ting for kroppen din akkurat nå.

1

Du føler deg oppblåst.

Shutterstock

For meg, oppblåsthet er et av de mest åpenbare tegnene på at noe jeg spiste ikke reagerer bra. For eksempel, hvis jeg spiser noen måltider med mye natrium en dag, Jeg føler meg nesten alltid oppblåst morgenen etter. Derimot, måltider med høyt natriuminnhold er ikke de eneste matvarene som får meg til å føle meg oppblåst. Noen ganger kan et par glass vin eller en ekstra porsjon med korsblomstret grønnsaker gjøre det samme. Når jeg føler meg oppblåst, Jeg skal ta en titt på hva jeg spiste og vurdere hva jeg skal endre i fremtiden, slik at jeg ikke føler det slik igjen. Hvis du ikke er sikker på hva som forårsaker at kroppen din svulmer opp, vurdere vår liste over matvarer som forårsaker oppblåsthet og ubehag i tarmen, og se om du kan erstatte noen av de med disse matvarene som reduserer oppblåsthet.

2

Du sover ikke godt.

Shutterstock

Visste du at studier faktisk kan bevise at en diett som er lavere i fiber og høyere i mettet fett og sukker, kan føre til mindre søvn? Hvis jeg synes jeg har konsekvent dårlig søvn, Jeg tar en titt på maten min og ser hvor jeg kan passe inn mer fiber i kostholdet mitt. Noen gode fiberrike matvarer som du kan legge til i kostholdet ditt inkluderer bønner, chiafrø, bær, søtpotet, epler, og avokado.

3

Du er groggy.

Shutterstock

Selv om grogginess kan være et resultat av å ikke ha god søvn, hvordan du spiser kan også alvorlig påvirke energinivået ditt gjennom dagen. Ifølge Medical News Today, å spise et måltid som er rikt på karbohydrater og proteiner, kan produsere serotonin, som får en person til å føle seg trøtt. Å vite dette, Jeg er oppmerksom på når jeg spiser måltider som er rike på begge disse tingene, og vil prøve å inkludere mer energiforsterkende mat i kostholdet mitt. Noen av mine favoritter inkluderer gresk yoghurt, tunfisk, egg, grønne smoothies, og få dette, mørk sjokolade .

Men ærlig talt, Noen ganger kan det være at man føler seg groggy hvis man ikke drikker nok vann eller mangler søvn. Prøv å drikke tilstrekkelig mengde vann i løpet av dagen og få den åtte timers søvn du vet at kroppen din trenger.

RELATERT:Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

4

Du er lunefull.

Shutterstock

Enten vi liker det eller ikke, studier viser at ultra-bearbeidede matvarer påvirker tarmen og vårt generelle humør. Ultraforedlede matvarer er de som har ekstra ingredienser eller tilsetningsstoffer som vil gjøre dem velsmakende, eller holder lenger på hyllen. Som jeg sa, Jeg er ikke en for begrensning, og jeg elsker absolutt å bake en brownie -blanding i esker innimellom. Men jeg er heller ikke fan av hvor humørsyk jeg spiser, så jeg bekjemper det med renere, hele matvarer som forbedrer humøret mitt. Jeg vil til og med gå til vår liste over folatrike matvarer, siden studier viser at en diett med lavere folatinnhold kan føre til depresjon. Noen av mine favoritt folatrike matvarer inkluderer blåbær, Rosenkål, og bananer.

5

Du tar flere lur enn vanlig.

Shutterstock

Dette er på samme måte som dårlig søvn og grogginess, men det er et subtilt tegn som også kan vise deg om du spiser feil mat for kroppen din. Harvard Health Publishing sier at 90 prosent av serotoninreseptorene befinner seg i tarmen, noe som betyr at det du spiser absolutt vil påvirke hvor søvnig du føler deg gjennom dagen - og kan føre til at du vil ta en liten ettermiddagssluze. Selv om jeg ikke er imot en god lur hver dag, å ha lyst til å gjøre dette regelmessig er absolutt et subtilt tegn (spesielt hvis du stadig spiser mat som gjør deg trøtt). Når du føler trang til å sove, legg merke til hva du spiste den dagen og hvordan det var annerledes enn andre dager, og vurder hvordan maten får deg til å føle deg regelmessig.

6

Du er konstant sulten.

Shutterstock

Dette er sannsynligvis den største leksjonen jeg måtte lære om kroppen min, og noe jeg fortsatt jobber med den dag i dag. Hvis du føler deg sulten etter en time eller så etter å ha spist et måltid, da hadde ikke det måltidet alle næringsstoffene du trengte for å føle deg mett og fornøyd. Mens jeg elsker å unne meg en muffins med en kopp kaffe i helgene, Jeg vet at måltid ikke får meg til å føle meg mett i timevis om gangen. Vanligvis, Jeg må koble den til noe med ekstra protein som vil holde meg i gang, som et stekte egg eller noen skiver kalkunbacon. Den enkleste måten å vurdere sulten din er å notere hvordan du føler deg en time eller så etter hvert måltid. Skriv ut måltidene som får deg til å føle deg mett, og de som får deg til å føle deg mer sulten. Jeg garanterer nesten at du vil legge merke til at maten som får deg til å føle deg sulten er høyere karbohydrater eller sukkerholdige måltider, mens måltidene som får deg til å føle deg mett, har en god mengde proteiner og sunt fett.

7

Du har det vanskelig på badet.

Shutterstock

Jepp, du hørte meg. Kostholdet ditt vil absolutt påvirke dine poops. Hvis du ikke inneholder fiberrik mat i kostholdet ditt, du må planlegge veldig lenge på badet. Jeg skal være ærlig med deg, dette pleide å være et frustrasjonspunkt for meg, så jeg begynte å legge mat med mer fiber i den overordnede spiseplanen min. Og, ville du ikke vite det, Jeg sluttet å ha et problem på badet. Så hvis du også har dette problemet, ta litt tid å legge til noen få matvarer som får deg til å kjeppe.