Hjem >> ernæring >> 5 sunne spisevaner for å bekjempe COVID-19,

5 sunne spisevaner for å bekjempe COVID-19,

I følge Harvard

En sunn kropp og et sunt sinn kommer virkelig langt når du avverger sykdom. I følge Harvard Health, et sunt sterkt immunsystem kan beseire invaderende patogener og bakterier. Ved å behandle kroppen din forsiktig, du gir deg selv en bedre sjanse til å bekjempe COVID-19. Dette er grunnen til at vi henvendte oss til Harvard Healths sunne matvaner som kan sikre et sterkt immunsystem når pandemien raser videre.

Mens Senter for sykdomskontroll og Verdens helseorganisasjon har sin egen innsikt i sunne matvaner for å bekjempe COVID-19, Harvard Health publiserte en liste over nyttige tankesettskift og livsstilsendringer du kan gjøre som vil bidra til å danne sunnere matvaner hjemme. Troen deres er at hvis du har et sunnere miljø, det er lettere å bekjempe COVID-19-stress og holde humøret løftet.

Så hva er noen av de bevisste skiftene de anbefaler? Her er en liste over fem sunne spisevaner som kan bidra til å bekjempe COVID-19-stress takket være Harvard Health, og for flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Lag en måltidsplan.

Shutterstock

Det er sterkt anbefalt av flere registrerte diettister som spiser i løpet av et tre eller fire timers vindu, slik at du ikke føler deg sulten når du setter deg ned for et måltid. For å unngå å føle deg sulten mellom måltidene, Harvard Health anbefaler å sette en tidsplan for måltidene dine, å skape forutsigbarhet og konsistens for deg selv og alle andre i husstanden.

En enkel måte å sikre en planlagt sunn dag med å spise er å planlegge måltidene dine på forhånd. På den måten når det er på tide å lage mat på kjøkkenet, du har allerede planlagt et sunt måltid - noe som gjør det lettere å spise hele uken.

Er du usikker på hvilke måltider du skal planlegge? Sjekk ut vår måltidsplan for fettblåsing 2021.

2

Last opp sunn mat.

Shutterstock

Et godt kjøleskap og pantry med sunne matvarer vil gjøre det lettere for deg å lage næringsrike måltider og snacks hele uken. Harvard Health anbefaler å laste opp frukt, grønnsaker, helkorn, sunt fett, og magre proteiner.

3

Hopp over bearbeidet mat, spare penger.

Shutterstock

Ikke bry deg om å kjøpe sukkerholdig frokostblanding og brus! Hopp over det helt og hold handlekurven full av alle de andre sunne matene du liker, liker din favorittfrukt eller ditt favoritt nøttesmør. Harvard Health sier til og med at du kan spare penger ved å hoppe helt over disse bearbeidede matvarene.

4

Men planlegg fortsatt en morsom godbit.

Shutterstock

Å hoppe over alle de bearbeidede matvarene betyr ikke at du ikke kan glede deg over en morsom godbit! Faktisk, å innlemme sunne dessertvaner i dagen din er faktisk en fin måte å holde deg på sporet. Du kan planlegge en morsom godbit ved å forberede en av disse 76 beste dessertoppskriftene for vekttap.

5

Administrer et sunnere miljø.

Shutterstock

Til slutt, Harvard Health anbefaler å skape et sunt miljø rundt deg. Oppbevaring av godteri på steder rundt huset vil ikke sette deg opp for usunn suksess. I stedet, lager huset med dine sunne favorittretter når du trenger noe å bite i.

Plus, et sunt miljø betyr ikke bare et kjøkken fullt av sunn mat! Selv å rydde opp i plassen din kan skape et sunnere tankesett hele dagen, holde hjernen og kroppen stressfri ved å ikke se på alle slags rot.

Få enda flere sunne tips i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev!