Hjem >> ernæring >> 5 matrelaterte symptomer COVID-pasienter sier at de har hatt

5 matrelaterte symptomer COVID-pasienter sier at de har hatt

Dehydrering er ikke bare et tilfelle av å føle seg litt tørr. Svimmelhet, hodepine, muskel kramper, og flere symptomer kan være tegn på at du må drikke mer væske.

På samme måte, symptomene på COVID-19 kan variere fra tørr hoste til høy feber. Vi samlet noen av de beste matrelaterte symptomene som er rapportert hos personer med sykdommen. (Og for å holde immunsystemet sterkt, her er The One Vitamin Leger oppfordrer alle til å ta akkurat nå.)

1

Opprørt mage og diaré.

Shutterstock

Mage-tarmproblemer ble knyttet til COVID-19 i en analyse av pasienter ved tre kinesiske sykehus, ifølge WebMD. Gjennomgangen "fant at nesten 1 av 5 hadde minst ett gastrointestinalt symptom, som diaré, oppkast, eller magesmerter. "

Selv om disse symptomene ikke nødvendigvis betyr at du har COVID-19, Det er best å bruke et separat bad til du bekrefter statusen din med en test. "De med fordøyelsessymptomer var mer sannsynlig å ha en positiv avføringstest for koronaviruset, "WebMD sier." Det tok dem også lengre tid å fjerne viruset fra kroppen deres, sammenlignet med de uten gastrointestinale symptomer. "

Relatert:De 7 sunneste matene å spise akkurat nå

2

Ingen Appetit.

Selv om du spiser mat som beinbuljong, grønne grønnsaker, proteinbarer, grønnsakssuppe, og flere kan hjelpe immunsystemet ditt med å bekjempe COVID-19, Du kan ikke føle deg sulten hvis du har sykdommen. Nesten 80% av pasientene i den tidligere nevnte analysen av pasienter i Kina "manglet også appetitt, "ifølge WebMD.

Selv om det er behov for mer forskning, en ny studie fant at grønn te inneholder kjemiske forbindelser med evnen til å blokkere funksjonen til et SARS-CoV-2-enzym. Drikken er også en fin måte å holde seg hydrert på hvis ingen mat eller drikke høres tiltalende ut. (For mer, her er 5 matbutikkvarer som hjelper deg med å bekjempe COVID.)

3

Kvalme.

iStock

Som diaré og tap av matlyst, kvalme er ikke et av de vanligste symptomene på COVID-19-men det kan være en tidlig indikator på at du har det. En studie fra desember 2019 av 138 pasienter med COVID-19 i Wuhan, Kina, fant at 10% "opprinnelig hadde diaré og kvalme en til to dager før feber og dyspné utviklet seg."

"Mange årsaker kan sannsynligvis forårsake kvalme og oppkast, inkludert virusinfeksjon, systemisk inflammatorisk respons, legemiddelbivirkninger, og psykisk lidelse, "ifølge en anmeldelse publisert i Journal of Microbiology, Immunologi, og infeksjon i oktober 2020. "Å gjenkjenne kjennetegn ved kvalme og oppkast kan øke mistanken om COVID-19, fører til tidlig testing og diagnose av sykdommen, og hjelpe folk med å bekjempe viruset på sikt. "

Hvis du utvikler kvalme og nylig har vært i kontakt med noen som har testet positivt, kontakt legen din, senter for vitenskap i allmenn interesse. Hvis du har problemer med fordøyelsen, vi fant ut svaret på dette spørsmålet:"Kan Ginger Ale virkelig hjelpe med å kurere magesmerter?"

4

Tap av smak og lukt.

iStock

Tap av lukt eller smak er et mye diskutert symptom på COVID-19, som kan utvikle seg mellom to og 14 dager etter eksponering for koronaviruset, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. I motsetning til fordøyelsesproblemer, utmattelse, og muskelsmerter, å miste luktesansen og/eller smaken din er kanskje ikke så smertefullt som det er bekymringsfullt.

"Noen undersøkelser tyder på at tap av lukt eller smak kan være en tidlig prediktor for COVID-19, "ifølge Mayo Clinic. Å spise bær og frosne grønnsaker kan ikke appellere til sansene dine i denne tilstanden, men de er to ingredienser på vår liste over matvarer som kan stimulere immunsystemet ditt under COVID-19. For en liste over hva du bør unngå, sjekk ut matvarer du ikke bør spise hvis du har COVID.

5

Sår hals.

Shutterstock

Dette symptomet kan lett forveksles med allergi, en forkjølelse, eller influensa. Post-nasal drypp kan forårsake sterk hals, men det kan også COVID-19. "En sår hals, også kalt en halsinfeksjon eller faryngitt, er en smertefull betennelse i den bakre delen av halsen, "ifølge Harvard Health Publishing. Det er visse dagligvarebutikker som kan redusere betennelse forbundet med visse medisinske tilstander og autoimmune sykdommer, inkludert en populær bakingsingrediens.

For å få flere tips om hvordan du kan være trygg under koronaviruspandemien, registrer deg for vårt daglige nyhetsbrev på e -post!