Hjem >> ernæring >> 6 populære kosttilskudd som egentlig ikke fungerer,

6 populære kosttilskudd som egentlig ikke fungerer,

Ifølge eksperter

Tilskuddsindustrien er som det ville vesten av matvarer. Med liten regulering og knapt noe tilsyn av U.S. Food and Drug Administration (FDA), supplement selskaper opererer med fri regjering på kvaliteten, kilder, og krav på deres produkter. Sammen med sin popularitet (3 av 4 amerikanere tar kosttilskudd regelmessig) og størrelsen på bransjen (verdt 40 milliarder dollar), Det er ingen overraskelse at det er mye feilinformasjon om kosttilskudd som kan føre til at forbrukere investerer i produkter som enten ikke gjør det de påstår eller som faktisk kan være farlige.

"I motsetning til matvarer som er regulert av FDA, kosttilskudd går gjennom det som kalles 'godkjenning etter markedsføring'. Alle kan lovlig lage og selge kosttilskudd uten en enkelt klinisk prøve, uten å måtte bevise at det som står på etiketten faktisk er i produktet, og uten å måtte gjøre noen bakgrunnskontroller så langt det gjelder sanitet eller krysskontaminering av anleggene deres, " sier Angie Asche, MS, RD, CSSD, sportsdiettist, og eier av Eleat Sports Nutrition.

Men til tross for mangel på åpenhet i supplementindustrien, forbrukerne investerer fortsatt i disse produktene. Den viktigste grunnen til at amerikanske voksne tar kosttilskudd er for generelle helse- og velværefordeler; derimot, du kan ikke stole på disse produktene for å løse alle dine helseplager.

"Det er ingen" magisk pille ", og risikoen ved å ta kosttilskudd oppveier ofte fordelene, "sier Asche." Kosttilskudd er rett og slett ment å gjøre nettopp det, supplere dietten, ikke være en fullstendig erstatning for hele matvarer, "legger hun til.

I vår jakt på selvforbedring og fiksering av de påståtte fordelene med disse pillene og pulverene, vi kan overse det faktum at ikke alle produktene er av høy kvalitet eller trygge.

"Kosttilskudd kan inneholde ingredienser i forskjellige mengder enn det som faktisk er oppført på etiketten, og kan inneholde ingredienser som ikke er på etiketten, "sier Asche, og legger til at "kjøp av produkter som er testet av tredjeparter er avgjørende for å sikre sikkerhet og effektivitet"

"Sørg alltid for å bruke tredjeparts testede og sertifiserte produkter (for eksempel NSF-sertifisert for sport, Informert-Sport, USP -verifisert), og hvis et supplementskrav høres for godt ut til å være sant, det er sannsynligvis, "sier Asche.

Hvis du bestemmer deg for å ta et supplement eller hvis du allerede gjør det, det er vel verdt tiden din å gjøre en grundig undersøkelse før du tar en pille. (Asche bemerker også at hvis du vurderer å ta et supplement, det er alltid best å rådføre seg med en registrert diettist, hvem kan hjelpe deg med å finne ut om og hvordan du kan skaffe disse næringsstoffene fra hele matkilder.)

For å hjelpe deg med å ta en mer informert beslutning, vi spurte registrerte diettister om deres hjelp til å avgjøre hvilke kosttilskudd som egentlig ikke fungerer. De advarer om disse 6 ineffektive (og noen ganger farlige) eksemplene. Les videre, og for mer om sunt kosthold, ikke gå glipp av 7 sunneste matvarer å spise akkurat nå.

1

Gummier av eplecidereddik

Shutterstock

"Apple Cider Eddik (ACV) gummier hevder å 'redusere appetitten, støtte tarmhelsen, styrke immuniteten, 'men har faktisk ingen bevis for disse påstandene, "sier Asche." Dette er et perfekt eksempel på tilskuddsbedrifters begrensede studier av kirsebærplukking av en av ingrediensene som brukes i produktet, og hevder at produktet deres må gjøre det samme. "

"Bare fordi et supplement inneholder svært små mengder av en bestemt ingrediens som kan vises i begrensede studier for å gi noen helsemessige fordeler, det betyr ikke at deres supplement er like effektivt, hvis i det hele tatt. Hvor mye eplecidereddik får du egentlig i disse gummiene? Hva er absorpsjonshastigheten? Har de noen kliniske studier for å støtte disse påstandene? Hva med deres tredjepartstesting for å bekrefte at det som er på etiketten er det som faktisk er i produktet? "Sier Asche.

Hvis du ønsker å redusere appetitten og støtte tarmhelsen, "Svaret er ikke i en gummy, "sier hun." Du vil være mye bedre å bruke eplecidereddik til å lage din egen salatdressing, eller spise hele epler som er rike på fiber. "

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Vitamin E

Shutterstock

Du kan vurdere å ta et vitamin E -supplement for sine antioksidantfordeler, men sportsdiettist Kelly Jones, MS, RD, CSSD, LDN advarer om at vitaminet kan være skadelig i store doser.

"På grunn av vitamin E's rolle som en antioksidant, som også beskytter vaskulære celler, tilskudd ble populært blant de amerikanerne som leter etter en rask løsning eller en følelse av "forsikring" om at de ville bli beskyttet hjertet sitt. Dessverre, Amerikanerne har også en tendens til å føle at mer er bedre, og forskning har vist at kosttilskudd ikke gir den forventede verdien, mens de som gir 400 IE eller mer av næringsstoffet er forbundet med en økt risiko for dødelighet av alle årsaker, "Sier Jones.

"På høyere konsentrerte nivåer alene, vs. fra mat, vitamin E kan fungere som en pro-oksidant i stedet for en antioksidant. Det er klokere å få det fra matvarer som gir andre næringsstoffer og antioksidanter som jobber med vitamin E for å beskytte oss, " hun sier.

"Først, sikte på sunnere fettkilder ved å velge mer plantefett og fiskefett kontra animalsk fett. Mandler, peanøttsmør, solsikkefrø, ørret, avokado, og oliven er alle eksempler på disse fete matvarene som gir fettløselig vitamin E. Andre vegetabilske matvarer som spinat, mango, brokkoli, og butternut squash tilbyr også vitamin E, men det er viktig å innta dem med en fettkilde slik at E faktisk absorberes, "sier Jones.

3

Kosttilskudd før trening

Shutterstock

"Kosttilskudd før trening vant sin popularitet på grunn av mange prangende løfter i markedsføring på pakker og produktnettsteder. Selv om noen undersøkelser har vist bruk av stimulerende blandinger før trening for å øke anaerob toppkraft, de har ikke funnet noen signifikante forskjeller for overkroppens kraft, lavere kroppsstyrke, eller styrke i overkroppen, "sier Jones.

"Det kan til og med være mangel på fordeler for kvinner som leter etter tilpasninger til motstandstrening, "legger hun til.

Det er ikke bare det at kosttilskudd før trening kan være ineffektive, så du bør gjette på å ta produktet. Jones advarer om at disse kosttilskuddene kan bli besmittet med farlige ingredienser:"Det som er mer risikabelt er at kosttilskudd før trening er mer sannsynlig enn andre å bære forbudte stoffer som reseptbelagte legemidler og anabole steroider. Trenere og idrettsutøvere i høyskole kan ha størst risiko pga. til høy bruk, så til det er bedre regler, det er viktig å velge kosttilskudd som er NSF -sertifisert for sport eller Informed for Sport -sertifisert, ettersom de er tredjeparter som tester spesifikke produkter for forbudte stoffer. Hvorvidt disse kosttilskuddene er effektive, avhenger av produktet, bruk, og individuelt, men sikkerhet er viktigst, "sier Jones.

Hvis du vil ha et støt av energi uten å investere i et supplement før trening, Jones tilbyr et alternativ. "Fordeler med makt og kognisjon kan ses med koffein alene fra kaffe, for eksempel, uten risiko for å innta et forbudt stoff. "

(Relatert:En overraskende fordel med å drikke en kopp kaffe hver dag)

4

Fettforbrenningstilskudd

Rawpixel/Unsplash

Vil du smelte bort fett? Du er bedre på å slanke deg og trene enn å supplere med disse pillene. "En fettforbrenner er noe som øker fettmetabolismen eller kaloriforbrenningen i en kort periode etter at du har tatt den. De fleste av disse kosttilskuddene mangler vitenskapelige data for å støtte bruken av dem. Selv om en studie (ofte hos en gnager) sier at tillegget har en statistisk signifikant effekt på økende kaloriforbrenning eller fettmetabolisme, hvis du prøver å oversette dette til det virkelige liv hos et menneske, er det meningsløst, "sier sportsdiettist Marie Spano, MS, RD, CSCS, CSSD , en rådgivende sportsnæringsfysiolog for Atlanta Braves og hovedforfatter av Ernæring for sport, Trening og helse .

"Jeg gir ofte dette eksemplet:hvis jeg ga deg to øre og jeg ga vennen din en krone, Jeg ga deg betydelig mer penger, men du kan absolutt ikke gjøre så mye med beløpet jeg ga deg, " hun sier.

5

Testosteronforsterkere

Shutterstock

Hvis du ønsker å føle deg sterkere eller øke libido, testosteronforsterkere kan virke fristende. Selv om noen kan fungere, du bør være klar over at mange kan inneholde mer enn du hadde forhandlet om.

"Testosteronforsterkere hevder å øke kroppens produksjon av testosteron. Menn tar dem til å føle seg sterkere, bygge muskler, forbedre energien, forbedre restitusjonstiden, øke humøret, og/eller forbedre libido. Men vi vet ikke om de fungerer. Det er begrensede data hos mennesker. Mange av ingrediensene som brukes i disse produktene har ingen data som støtter bruken av dem for å øke testosteron. Noen senker faktisk testosteron! Og denne kategorien kosttilskudd har en større sannsynlighet for at du kommer til å bli positiv på en stofftest på grunn av forfalskning med steroider eller andre reseptbelagte legemidler, "sier Spano.

6

Detox te

Shutterstock

"Detox-teer skal visstnok hjelpe kroppen din med å skille ut bygde giftstoffer og hjelpe deg med å gå ned noen kilo, slik at du føler og ser best ut. Faktisk, de kan hjelpe deg til å føle deg litt lettere fordi de vanligvis inneholder en blanding av vanndrivende og avføringsmidler. Men ikke forvent at resultatene vil vare. Også, hvis du generelt er frisk, kroppen din kan bli kvitt giftstoffer på egen hånd, "sier Spano. I stedet bare velg vanlig te. Drikken har noen fantastiske fordeler:12 bivirkninger av å drikke te hver dag.