Hjem >> ernæring >> Når det gjelder frossen mat,

Når det gjelder frossen mat,

Disse er de sunneste

Noen netter, du har tid til å forske på en ny oppskrift på nettet, shoppe uformelt rundt etter ingredienser på ditt lokale supermarked, og omhyggelig forberede en fotoverdig middag. Men de fleste netter? De fleste netter har du knapt tid til å ta en dusj før sengetid, enn si å lage et helt måltid fra bunnen av.

Og for de nettene, det er helt verdt det å ha disse sunne matvarene i fryseren, slik at du kan kaste sammen noe som er raskt og bra for deg.

Frossen mat gjør det ikke bare lett å spise sunt når du ikke har "ingenting" i huset, men de er også viktige for noen av våre favorittmåltider, som smoothies! Følgende frosne matvarer er våre favorittvarer vi alltid har tilgjengelig for å lage sunne måltider og ideer for hvordan du bruker dem. Les videre, og for mer om hvordan du spiser sunt, ikke gå glipp av 7 sunneste matvarer å spise akkurat nå.

1

Erter

Shutterstock

Hvis du bare legger til 1/2 kopp av disse belgfrukter i en hvilken som helst tallerken, får du et måltid på 4 gram protein og 3,5 gram fiber!

Du kan bruke erter i nesten hvert 10-minutters måltid du kan lage. Alvor, disse små gutta vil gå med omtrent alt. Det beste er, Du kan kaste dem i retten når du er ferdig med å lage den, og de tiner i utgangspunktet på få minutter på grunn av restvarme.

Kok dette! Ha i 1/2 kopp erter per porsjon til en hvilken som helst tallerken. Prøv pasta med vodka og erter; blomkål stekt ris; Indisk kylling, blomkål, og grønn ertkarry; og til og med makaroni og ost med erter.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Hele korn eller spiret kornbrød

Shutterstock

Å bytte ut raffinerte kornprodukter med fullkornsvarianter har vist seg å hjelpe overvektige voksne med å spise mindre, gå ned i vekt, og redusere betennelse.

Når du kjøper brød, du kan umiddelbart sette den i fryseren. (Jo før jo bedre å beholde brødets friskhet.) Det er ikke bare godt for spirede kornbrød du finner frysegangen som Esekielbrød. Alle bakte brødbrød kan oppbevares i fryseren i 2-3 måneder, mens det å holde et brød på disken bare vil vare deg en uke eller så før det blir muggent.

Kok dette! Oppbevar et brød i fryseren for en servering av tarmnærende fullkorn til frokost-enten med peanøttsmør, banan, og chiafrø, eller en fjerdedel av en avokado, posjert egg, og varm saus.

Nok et morsomt tips? Behold frosset flatbrød eller naan for å piske opp en rask pizza!

3

Spinat

Shutterstock

Det er mye hype rundt grønnkål, men spinat tåler absolutt det som en mer velsmakende supermat. Spinat er full av frie radikaler, øyehelse-støttende antioksidanter, og det er en av de beste kildene til plantebasert kalsium, magnesium, og jern. Åh, og det fungerer også som et prebiotikum, som bidrar til å fremme veksten av gode tarmbakterier.

Kok dette! Ha en pose frossen spinat i fryseren for å legge til smoothies, kast den i en kikerter og knust tomatgryte, fres den i en omelett, eller varm opp litt med hvitløk, knuste rød pepperflak, Parmesan ost, og ekstra jomfru olivenolje for en grønnere pastasaus.

4

Blandede bær og bananer

Shutterstock

Fra blandede bær til rester av bananer, frukt er en av de beste tingene å ha i fryseren. De er gode i smoothies, som pålegg til havre over natten, mikrobølgeovn til øyeblikkelig havre, som pålegg på yoghurt, eller for å lage en sunnere is eller pannekake pålegg. (Bare kok ned den frosne frukten med litt sitronsaft og vann for en fantastisk bærsaus.) Frukt er rik på frie radikaler som bekjemper antioksidanter, og, kanskje overraskende, noen frosne frukter er faktisk høyere i visse antioksidanter enn deres ferske kolleger.

Kok dette! Bruk frossen frukt i en av disse 25 beste vekttapssmoothiene noensinne!

5

Spiraliserte grønnsaker

Shutterstock

Hvis du ikke vil bruke nok en natt på å spise raffinert pasta, hvorfor ikke ha noen spiraliserte grønnsaker tilgjengelig i krisetider? De er lavere i kalorier og karbohydrater enn sine mjølnudler og rik på mikronæringsstoffer. Prøv gulrot, squash, rødbeter, og squash!

Kok dette! Varm opp spiraliserte grønnsaker og topp med en kalkun marinara kjøttsaus eller saute opp med teriyaki saus og frossen edamame for en rask veggiefylt stekepanne.

6

Nøtter

Shutterstock

Full av sunt fett, vitaminer, mineraler, protein, og fiber, nøtter er den perfekte ingrediensen til enhver tid.

Du bør ikke bare ha nøtter i fryseren til nødstilfeller. Det er også den beste måten å lagre nøtter på hele tiden. University of California Food Safety forklarer at "nøtter beholder kvaliteten i et år eller mer ved kjøleskapstemperatur eller opptil 2 år i fryseren." På den andre siden, nøtter vil bare kvalitet opptil noen få måneder ved romtemperatur. Det er fordi "oppbevaring ved romtemperatur oppmuntrer til insektvekst og får mutteroljer til å bli harskere raskere. [...] Harsknøtter er ikke utrygge, men de har en skarp smak som de fleste synes er ubehagelige. "

Kok dette! Nøtter kan brukes til å legge til et boost av fett, fiber, og protein til havregryn, yoghurt, og salater. Du kan pulverisere noen pekannøtter for å lage en skorpe for fisk eller bake et ark mandler kastet med cayenne, lønnesirup, og eggehviter for en søt og krydret sunn matbit.

7

Pesto eller urter

Hvor mange ganger har du brukt penger på ferske urter bare for å få dem til å gå dårlig etter noen dager? Du bruker sjelden hele pakken du kjøper, og ender opp med å måtte kaste dem motvillig like etter at du har kjøpt dem. I stedet for å kaste bort disse kalorifattige smakforsterkere, du kan enkelt fryse dem til senere bruk.

Kok dette! Når du lager eller kjøper fersk pesto og ikke bruker alt innen et par dager, bare hell det ut i et isterningbrett for å lage lett avrimbare pesto -terninger som er perfekte toppers til en filet med laks eller på courgette -nudler. Når det gjelder andre urter du har? Skjær dem opp og lagre dem i plastposer (eller silikon), eller frys ned i en isbit i ekstra jomfru olivenolje.

8

Reke

Shutterstock

Ønsker du å legge til mer protein og fisk i kostholdet ditt? Ha en pose frosne reker! Ounce-for-unse, reker er en av de beste kildene til rent protein du kan kjøpe.

Kok dette! Reker er et perfekt tillegg til blomkålris, stekt opp med EVOO og hvitløk til servering sammen med din favorittgrønnsak og ris, eller tilsett til en stekepanne.

9

Ferdigkokte korn

Shutterstock

De kan være høyere i fiber og mikronæringsstoffer enn sine raffinerte jevnaldrende, men fullkorn som brun ris og quinoa tar også mye lengre tid å lage mat. Derfor er det super nyttig å ha ferdigkokte versjoner av disse kornene i fryseren som kan varmes opp på få minutter. Tilsetning av en porsjon quinoa til et måltid vil supplere retten med rundt 6 gram plantebasert protein.

Kok dette! Du kan enkelt lage en stor mengde korn og fryse det ned, eller hent en pose fra ditt favorittmerke.

10

Ferdige måltider

Jason Varney/Galvanisert

Ja, denne tar litt mer planlegging, men dette er den beste løsningen på middag i en klype:frossen middag! Og hvis du ikke vil lage mat helt og deretter fryse, Vurder å pakke sammen måltider med langsom komfyr som kan dumpes i tregkokeren om morgenen og deretter er klare til å spise når du kommer hjem fra jobb.

Kok dette! Gjør ekstra av favorittmåltidene dine når du har tid:frokostsmørbrød, lasagne, enchiladas, eller kjøttsaus. Eller, Bare hent et Eat This! -godkjent valg fra vår liste over 31 sunne butikker som er kjøpt frosne matvarer som skal lagres i fryseren.