Hjem >> Menns helse >> Nytt bevis på at et sunt hjerte også bidrar til å bekjempe prostatakreft

Nytt bevis på at et sunt hjerte også bidrar til å bekjempe prostatakreft

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Erstatt raffinerte karbohydrater med vegetabilsk fett for å bremse kreft i tidlig stadium fra å utvikle seg til en mer dødelig form.

I løpet av årene, Det er samlet bevis for at menn som spiser et sunt hjerte og trener regelmessig har lavere risiko for å utvikle prostatakreft. Men de siste funnene fra den Harvard-baserte helsefaglige oppfølgingsstudien antyder selv etter at en mann er diagnostisert med prostatakreft, sunt kosthold kan bidra til å stable oddsen i hans favør.

"Det er en av de første studiene for å se på diettinngrep etter at menn har fått diagnosen prostatakreft, "sier Dr. Marc B. Garnick, en prostatakreftspesialist ved Harvard-tilknyttede Beth Israel Deaconess Medical Center. "Det støtter ideen om at du potensielt kan endre oppførselen til prostatakreft som fremdeles er begrenset til prostatakjertelen."

Funnene tyder på at et sentralt diett trinn for å bekjempe prostatakreft er å erstatte animalsk fett og raffinerte karbohydrater med sunnere vegetabilsk fett fra matvarer som avokado, valnøtter, og soyabønner, raps, og olivenoljer. Menn som gjør dette kan ha mindre sannsynlighet for å utvikle aggressiv og farligere prostatakreft, i motsetning til den sakte voksende, lavrisikotype at mange menn dør med men ikke fra .

Kosttilskudd:ingen magiske kuler

Lykopen er et pigment i røde frukter som tomater og vannmelon. Å spise tomatsaus og andre matvarer med lykopen regelmessig er forbundet med en lavere risiko for prostatakreft. Det er ikke noe godt bevis på at inntak av lykopen kosttilskudd forhindrer prostatakreft.

Vitamin E er et antioksidant næringsstoff som finnes i en rekke frukter, grønnsaker, nøtter, og frø. SELECT -studien fant ingen bevis for at 400 internasjonale enheter (IE) per dag vitamin E i et kosttilskudd forhindrer prostatakreft. Ytterligere analyse av funnene i SELECT -studien viste at menn som tok vitamin E hadde en høyere risiko for prostatakreft enn de som tok en inaktiv placebopille.

Selen er en kjemikalie som finnes naturlig i jord, grunnvann, og visse matvarer. SELECT -studien fant ingen bevis for at 200 mikrogram selen per dag som kosttilskudd forhindrer prostatakreft.

Sunt fett reduserer risikoen?

Harvard -studien involverte omtrent 4, 500 menn som ble diagnostisert med tidlig stadium, ikke -metastatisk prostatakreft, det betyr at den ennå ikke hadde spredt seg utover prostatakjertelen til andre deler av kroppen. Forskere visste hva mennene spiste takket være detaljerte matundersøkelser som hver deltaker i studien fylte ut med jevne mellomrom.

Menn som spiste mest vegetabilsk fett var mindre sannsynlig å utvikle den mer dødelige formen for prostatakreft, sammenlignet med menn med dietter rikere på animalsk fett. Det meste av vegetabilsk fett kom fra oljer i salatdressinger og nøtter.

Betyr det at noe i vegetabilsk fett bidro til å holde kreftene i sjakk? Vi kan egentlig ikke svare på det spørsmålet basert på denne studien, Selv om vegetabilsk fett inneholder stoffer som kan hypotetisk, bidra til å holde kreft i sjakk ved å undertrykke celleskader og betennelser.

En annen mulighet er at mennene tjente på det de spiste mindre av, som er karbohydrater. Menn som erstattet 10% av sine totale kalorier fra karbohydrater med kalorier fra vegetabilske oljer var 29% mindre sannsynlig å dø av prostatakreft i løpet av åtte års oppfølging.

Betyr dette at lavkarbo-dietter bekjemper kreft? En gang til, vi kan ikke være sikre. Studien forteller oss at menn som spiser mest vegetabilsk fett, i motsetning til animalsk fett og karbohydrater, har lavere risiko for å utvikle dødelig kreft. Det forteller oss ikke hvorfor.

Men ikke fortvil over alle disse vitenskapelige usikkerhetene. Denne studien og mange andre før den peker konsekvent i en retning:Det tradisjonelle vestlige kostholdet - relativt høyt i rødt kjøtt og andre kilder til animalsk fett - har en høyere risiko for kreft. "En av tingene jeg forteller pasientene mine er å ikke spise animalsk fett, eller i det minste begrense forbruket, "sier Dr. Garnick, redaktør av Årsrapport om prostata sykdommer , fra Harvard Medical School.

Tiår med vitenskapelige data viser at menn som spiser mest animalsk fett har en tendens til også å ha de høyeste prostatakreftene. Med det sagt, studier som bare observerer statistiske sammenhenger mellom mat og sykdom, gjør oss alltid litt usikre. Det kan vise seg at mennene i disse studiene har lavere kreftrisiko av årsaker som ikke er relatert til maten de spiser. "Så mange ting som har blitt antatt å være fordelaktige, pleier ikke å være det når de blir utsatt for en grundig testing, "Dr. Garnick sier.

Hva du skal gjøre for nå

Mens vitenskapen gåter over detaljene, menn kan være sikre på at å spise mer fordelaktige vegetabilske oljer, spise færre (eller sunnere) karbohydratrike matvarer, og å spise mindre rødt og bearbeidet kjøtt er alle en del av et sunt kosthold. Disse trinnene bekjemper også hjertesykdom, som fortsatt er den ledende morderen av amerikanske menn. Faktisk, studien viste også at menn som spiste mest vegetabilsk fett var 34% mindre sannsynlig å dø av en hvilken som helst årsak - ikke bare prostatakreft.

Til slutt, det som er bra for hjertet ser ut til å være bra for prostata, også. Som med så mange helsespørsmål, det endelige svaret er fortsatt usikkert, men du kan gjøre mye for å forutse oddsen i din favør.