Hjem >> hjertesykdom >> The Sleeping Enemy

The Sleeping Enemy


Everyday millioner av mennesker fra hele verden dør av skjulte sykdommer som aldri ble oppdaget, eller medisinsk behandling. "Hvorfor skjer dette? Hvordan skjer dette? Hva kan vi gjøre for å stoppe dette? Dette er bare noen av spørsmålene vi vil prøve å svare. Vi vil holde fokus på en bestemt type sovende uorden hvis symptomene er liten og tilsynelatende normal, for det meste silent killer er Sleep Apnea. Denne tilstanden kan derfor være en fatal puste lidelse som angriper under søvn, og det hindrer luftveiene til lungene. Hindringen kan oppstå fem til tretti ganger i timen og vare alt fra noen sekunder til en fjerdedel av et minutt i varighet. Snorking er svært vanlig som et resultat av respiratorisk innsats og en fysisk blokkering av luftinntak. Det er tre vanlige typer søvnapné: Sentral, Obstruktive, eller Blandet og Complex søvnapné. . Uansett hvilken av de tidligere danner plagede har utfallet vil være søvnmangel

I Sentral søvnapné, eller Cheyenne - Stokes respirasjon, puste sentre i hjernen er ubalanserte og forstyrret. Blod nivåer av karbondioksyd og tilbakekoblingsmekanisme som styrer de ikke reagerer hurtig nok til å opprettholde en jevn åndedrett. For en normal person i ro, er å puste jevnt og regelmessig pluss oksygennivået holdes konstant. I Sentral Sleep Apnea grunnpustefunksjonen styres av hjernen feil og ikke klarer å signal å inhalere, vil den enkelte savne flere sykluser av puste under denne forstyrrelsen. Oksygen og karbondioksid reseptorer i blodstrømmen sender impulser til hjernen som signaliserer Membran å ta en pust i løpet Central Sleep Apnea dette er ekstremt fraværende (Omnigraphics).

Blandet Apnea og kompleks søvnapné, blandet Apnea er en kombinasjon av to eller flere av betingelsene avledet inn i en forent tilstand. De grunnleggende symptomer og årsaker er det samme bare mye mer alvorlig. Pasienten med blandet apnea vil være mye mer sannsynlig å utvikle andre livstruende sykdommer. Kompleks søvnapné er en mye mildere form av sykdommen.

obstruktiv søvnapné er en tilstand som er langt mer alvorlig enn de to andre typene. Puste pauser mange ganger under søvn fordi luftveiene har blitt smalere, blokkert, eller floppy. En pause med å puste er kjent som en Apnea episode. Pasienter på sykdommen kan gå på i flere år uten å vite at de har det. Symptomene kan ligne det av en søvnløs natt, derav en gretten sinn tilstand, et organ som har minimalt med energi, og en redusert bevissthet. "På grunn av søvnighet på dagtid personer med søvnapné har en økt risiko for. Trafikkulykker fra kjøringen mens søvnig - Arbeidsulykker fra å sovne på jobb". (ADAM)

Dette mimikk er hvorfor så mange mennesker kan gå un-diagnosen fra dette, noen ganger dødelig tilstand. Pasientens hjerne blir ofte påvirket på grunn av mangel på oksygen forårsaket av søvnmangel. En utvikling i depresjon og høy angst kan eksistere på grunn av sterk forstyrrelse av kognitiv tilstand: "Sleep Apnea forårsaker forstyrret pust midt på natten for mer enn 12 millioner amerikanere; Tretthet, høyt blodtrykk og vektøkning er noen av de mer kjente symptomer "(Nieman og Oconnor). Søvnapné rammer menn mer enn kvinnens. Reggie White tidligere proff fotball flott spilt for Green Bay Packers utviklet søvnapné. Den 26. desember 2004 ble Reggie White kjørt til sykehuset med alvorlig hjertearytmi, der han ble erklært død. Legene hevdet at hindret søvnapné kan ha bidratt til hans død.

Ifølge en studie av 1500 spanske snorkere som gjennomgikk en søvn studie på et lokalt sykehus, Trettito prosent av dem som var ubehandlet enten hadde lidd en hjerteinfarkt, eller hadde bypass operasjon. (Harvard) En annen studie fant at 85% av eldre kvinne som led av sykdommen hadde en større sjanse for Cognitive Impairment, bedre kjent som demens.

I de fleste tilfeller av obstruktiv søvnapné, stopper å puste i ca tretti sekunder og personen gir et høyt snøft plutselig oppvåkning. Disse episodene kan fortsette i mange år uten behandling, og noen ganger resultatet kan være død: "En 2009 studie finner at søvnapné ofrene er 50% større sannsynlighet for å dø av en rekke årsaker." (Ansatte)
Disse fakta er svært alarmerende med tanke på at den eneste måten vi kan finne ut om dette potensielle problemet er når vår partner forteller oss at vi snorke for mye. Etter den tid vi endelig blitt klar over denne sykdom, hvor mange år har gått av uten behandling? Utdanning og bevisstgjøring er akkurat det som er nødvendig, hvis vi ønsker å overleve denne tause og dødelig fiende. Barn er også i faresonen for å utvikle sykdommen senere i livet dersom de utvikler store mandler og adenoids tegn og symptomer på dette rolige lidelse er svært reell og smertefull: Morning hodepine, hukommelsestap, depresjon og personlighetsforandringer
<. p> Mange leger i dag bruker en Polyssomnogram, som evaluerer pasientens søvnmønster. Evalueringen er gjort i en overnatting søvn studie hvor hjerterytme, lunge fungerende, blodoksygennivå, etc. er testet. Denne prosessen er svært nødvendig for å avgjøre om eller ikke sove korrelater til noen av de aktuelle medisinske problemer som man kanskje har for øyeblikket.

"Den tilbøyelighet til å utvikle søvnapné øker etter hvert som folk blir eldre og hos postmenopausale kvinner når de mister østrogen, som fungerte som en beskyttende faktor mot søvnapné "(Graci og Sexton-Radek) .Vi trenger alle å være klar over vårt kosthold, livsstil, vaner, og avhengighet, eller noe som kan sette oss på stor risiko for å utvikle søvnapné.

jeg tror virkelig at det ikke er nok medieoppmerksomhet om sykdommen for advarselen tegn til sement inn i folks sinn. Utdanne på forebygging, er deteksjon og behandling avgjørende for vårt samfunn å være klar over farene i søvnapné. Hvis en person møter kriteriene for en diagnose av obstruktiv søvnapné, er nøkkelen til standard (CPAP) kontinuerlig positivt luftveistrykk: En CPAP maske er plassert over munn og nese, som forsiktig skyver fuktet varm luft til baksiden av halsen, dermed å holde luftveiene åpne og klart (Graci og Sexton-Radek). Det er mange forskjellige masker tilgjengelige avhengig av hva slags søvnspesialisten anbefaler. Hvis du bare har en liten sak av søvnapné, kan legen din foreslå å miste vekt hvis nødvendig og /eller endre visse medisiner som gjør deg drousy. "Vektøkningen som følger svangerskapet kan påvirke en kvinnes pustemønster under søvn, særlig i løpet av tredje trimester" (A.S.A.A.). Mange kvinner får eccessive mengder vekt under svangerskapet, og dermed øke den sannsynlige panseret av søvnapné.

De fleste behandlinger begynne med atferd og livsstil terapi. Den rette kan innebære endring av pasientens livsstil som: unngå alkohol, slutte å røyke, og sove med overkroppen hevet. Sove på en side kan hindre at tungen og ganen fra å falle til den ene siden og blokkering av luftveiene. En tann Apparatet kan også brukes til å holde tungen og overdimensjonerte vev fra upstructing puste. Nightime oksygen terapi har vært svært vellykket i mange tilfeller av søvnapné. Oksygenbehandling består av en CPAP maskin, blir en maske plassert over pasientens munn og nese. Continueous luft pumpes gjennom masken og luftveiene forebygge det er kollaps (Omnigraphics)

I konklusjonen. Sleep Apnea er en svært farlig og dødelig tilstand som vil føre til mange problemer, både mentalt og fysisk. Det finnes millioner av mennesker over hele verden som ikke engang vet at de har det. Noen vil ta lang tid å bli diagnostisert, mens andre aldri kan vite og dø. Vi som samfunn må ta bedre vare på vår helse generelt. Det er imperitive å ha en fysisk eksamen minst en gang hvert halvår og aldri være redd for å spørre våre Lege spørsmål. Hvis du har noen vedvarende psykiske eller fysiske problemer ikke nøl med å søke legehjelp. En av de viktigste nøklene til vår eksistens på denne planeten er informasjon, må vi søke den ut og redde våre liv.