Hjem >> Hørsel >> Hvordan skiller Har Pulsatile Tinnitus fra Common Tinnitus?

Hvordan skiller Har Pulsatile Tinnitus fra Common Tinnitus?

Hvordan forteller du om du har pulsatile tinnitus eller den vanlige typen tinnitus? Kan du utvikle begge typer tinnitus? Hvordan er disse to ligner på hverandre? Når bør du søke medisinsk hjelp?

Her er noen ting å huske om pulsatile tinnitus

 • Regular tinnitus eller ringing i øret kan beskrives forskjellig fra en pasient til en annen. En tinnitus lidende kan nevne klikkelyder, swooshing lyder, fossende, eksploderende, tikker, eller bankende lyder. I pulserende tinnitus, er det bare en type lyd, og det er en lyd som ligner i takt med personens puls. En person som mistenker at han har pulserende tinnitus kan føle pulsen hans og lytte til lyden i øret hans; du vil helt sikkert merke at lyden blir synkronisert og er i en jevn rytme med rytmen av hjertet ditt.

  Dette er fordi det pulserende lyd som den personen hører er faktisk i takt med sitt eget hjerte eller puls som blod beveger seg inne i strukturene i blodårer nær øret, hodet eller på halsen.

 • Regelmessig tinnitus er svært vanskelig å diagnostisere fordi lyden varierer i tone, intensitet og frekvens mens pulsatile tinnitus lydene er lett skilles som kommer fra blodårene nær øret. Andre årsaker til pulserende tinnitus kan være forårsaket av en misdannelse eller en svakhet i strukturene i blodårer nær øret eller strukturer i det indre øret som forårsaker pulserende lyder for å gi gjenlyd inne i øret.
  < li> Både vanlig tinnitus og pulserende tinnitus kan bli forverret av mat og drikke som personen spiser og drikker. Disse typer av tinnitus kan også forsterkes ved røyking, koffein og stress. Økning i blodtrykk øker symptomene på både tinnitus, spesielt pulserende tinnitus, som økt blodstrøm fyller hulrommet av liten blodkar i øret, nakke eller hode.
 • Stress og angst er to av de vanligste skjerpende faktorer av begge typer tinnitus og må være en del av alle tinnitus kontrolltiltak. Det er viktig å ta opp stress og angst problemer siden disse kan bare hindre effekten av tradisjonelle behandlinger for tinnitus.
 • Maske tinnitus kan fungere godt for vanlige typer tinnitus, men kanskje ikke i det hele tatt for pulserende tinnitus siden de vanligste årsakene til denne tilstanden er en underliggende medisinsk problem.

  Ved til slutt å håndtere den medisinske problemet kan en person med pulserende tinnitus finne lindring?

 • Både typer tinnitus trenger øyeblikkelig legehjelp for å utelukke eventuelle alvorlige medisinske tilstander. Hvis man er til stede, som arbeider med den alvorlige tilstanden vil ofte gi deg lindring fra tinnitus symptomene du opplever. Medisinsk konsultere må ikke utsettes for noen form for tinnitus uansett hva. Tar medisiner eller ved hjelp av elektroniske midler bør også konsulteres først til en øre-nese-hals spesialist før bruk.

  I dag er det ingen kur for tinnitus, bare måter å lette symptomer på tinnitus som kan være irriterende og smertefull. Hver person kan ha sin egen erfaring med tinnitus, og hver og en kan ha sin egen rette for å bruke, men husk at tidlig diagnose er fortsatt den beste måten å finne den ideelle behandling for å bruke.