Hjem >> barns helse >> Hvorfor din hvesende baby kan trenge TLC,

Hvorfor din hvesende baby kan trenge TLC,

ikke medisiner .content-repository-content img {object-fit:cover; }

Følg meg på @drClaire

Når en baby er syk av feber, hoste, og en piping, det er naturlig å tro at det de trenger er medisinering - som et antibiotikum, eller en av medisinene som brukes til å behandle tungpustethet hos barn med astma (for eksempel albuterol). Men det viser seg at hvis en tilstand som kalles bronkiolitt er synderen, den beste behandlingen er ingen behandling.

Bronkiolitt er en forkjølelse (forårsaket av forskjellige virus) som setter seg ned i lungene. Når den gjør det, det fører til feber, mye trengsel, hoste, og støyende eller tungpustende pust. Det er utrolig vanlig. Faktisk, en av fem babyer under 12 måneder havner på legekontoret for bronkiolitt - og 2% til 3% havner på sykehus. Det kan være ganske alvorlig, spesielt når det er forårsaket av et bestemt virus kalt respiratorisk syncytialvirus (RSV). Selv om det i USA sjelden er dødelig, i andre land med færre medisinske ressurser, tusenvis av babyer dør av bronkiolitt hvert år.

Hvis det kan være så alvorlig, hvorfor sier de siste retningslinjene at leger ikke bør bruke antibiotika, albuterol, eller andre behandlinger? Fordi de ikke hjelper - og de kan ha bivirkninger som ikke er bra for babyer.

Det er ikke det at vi ikke kan gjøre noe som helst for å hjelpe babyer med bronkiolitt. Vi trenger bare å hjelpe dem på forskjellige måter.

Enkelte babyer har en høyere risiko for å bli virkelig syke av bronkiolitt. Disse inkluderer babyer som er født for tidlig, babyer med lungesykdom eller hjertesykdom, og de som har et problem med immunsystemet. For de babyene, vi anbefaler at de får et månedlig skudd, kalt Synagis, om vinteren (omtrent september til mars) for å forhindre RSV. Hvis babyen din faller inn i en av disse kategoriene og er mindre enn ett år gammel, du bør absolutt snakke med legen din om denne behandlingen.

For andre babyer, det vi anbefaler er at familier og omsorgspersoner bruker ikke-medisinske måter for å hjelpe dem til å føle seg mer komfortable og puste lettere. De inkluderer:

  • mye væske - dehydrering kan gjøre all trengsel verre
  • en luftfukter, for å løsne trengsel
  • en pære sprøyte for å rydde ut babyens nese (saltvann dråper i nesen, tilgjengelig på ethvert apotek, kan hjelpe deg med å få mer ut av nesen)
  • paracetamol eller ibuprofen mot feber.

Du bør alltid sjekke inn med legen din hvis du tror at babyen din har bronkiolitt, og legen din vil kanskje se barnet for å være sikker på at det ikke er noe annet som trenger behandling. Du bør også ringe legen din dersom etter å ha blitt diagnostisert med bronkiolitt, babyen din utvikler seg

  • høy feber (mer enn 102 grader Fahrenheit), eller ny feber etter å ha vært syk i noen dager
  • pusteproblemer som ikke blir bedre med luftfukteren eller pæresprøyten (tegn på pusteproblemer inkluderer rask pust eller suging rundt ribbeina)
  • en blek eller blå farge på huden
  • søvnighet eller irritabilitet som er mye verre enn normalt
  • nektet å ta væske, eller ikke fukte bleier hver 6. time.

Det er mest sannsynlig at disse ikke vil skje, og at babyen din kommer til å ha det bra. Som med så mye innen medisin og foreldreskap, Det babyer med bronkiolitt stort sett trenger er mye TLC - og litt tålmodighet.