Hjem >> barns helse >> Bugs biter:Sikkerhetsregler for barn

Bugs biter:Sikkerhetsregler for barn

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Hvis du tilbringer tid utendørs - som vi alle burde gjøre, av alle slags grunner - du vil sannsynligvis støte på bittende insekter. Mesteparten av tiden er bittene bare en plage. Men i tillegg til at de noen ganger kan være smertefulle eller kløende, insektbitt kan føre til sykdom - som Lyme sykdom fra flått, eller Zika, malaria, eller Vest -Nilen fra mygg. Så å forhindre bitt er en god idé for oss alle, og absolutt for barn.

Enkle forholdsregler vil hjelpe

Før du snakker om insektmiddel, det er viktig å huske at det er enkle og effektive forholdsregler, nesten alle som ikke inneholder noen kjemikalier. For eksempel:

  • Tøm alt stående vann utenfor hjemmet ditt. Det er her mygg hekker.
  • Bruk langermede skjorter og lange bukser hvis du skal være i områder med mange bittende insekter. Hvis du behandler klær (og sko og utstyr) med 0,5% permetrin, det kan være nyttig.
  • Vær oppmerksom på at mygg mest sannsynlig er ute fra skumring til daggry, og planlegge aktiviteter deretter.
  • For å unngå flåttbitt, unngå skogkledde og børstede områder og hold deg til sentrum av stier når du går tur. Sørg for å sjekke av når du kommer hjem - ikke bare for alle i gruppen din, men også kjæledyr eller utstyr som fulgte med. Å dusje kort tid etter at du kommer hjem kan hjelpe med både flåttsjekker og vasking av eventuelle festede flått.

Ta valg om insektmiddel

Insektmiddel kan være svært nyttig. Noen er mer effektive enn andre, og noen kan ha bivirkninger, så det er viktig å gjøre leksene dine. Environmental Protection Agency har et flott interaktivt verktøy som kan hjelpe deg med å velge det beste avstøtningsmidlet for din spesielle situasjon.

Det mest effektive frastøtende stoffet er DEET (N, N-dietyl-meta-toluamid). Det virker mot både mygg og flått, og er definitivt en avstøtende middel hvis du virkelig vil eller trenger å forhindre bitt. Jo høyere konsentrasjon, jo lenger det varer:10% vil gi deg omtrent to timers dekning, mens 30% kan beskytte deg i omtrent fem timer. American Academy of Pediatrics (AAP) anbefaler ikke å bruke mer enn 30% på barn, og ikke bruker noen repellenter på spedbarn under 2 måneder.

Den vanligste bivirkningen er hudirritasjon, og hvis du får i deg det (du vet aldri med små barn) kan det føre til kvalme og oppkast. Øyeirritasjon er mulig, det er derfor du aldri skal spraye noen midler direkte i ansiktet, men legg det heller på hendene og påfør det forsiktig i ansiktet. I svært sjeldne tilfeller, som en av hver 100 millioner brukere, DEET kan føre til hjerneproblemer som anfall hvis det brukes i høye doser. Dette er en utrolig sjelden bivirkning, og ikke noe som skulle stoppe deg fra å bruke det, spesielt hvis du er i et område med mange flått, eller et område med mange sykdomsbærende mygg.

Her er noen alternativer med minimale eller ingen bivirkninger (øyeirritasjon vanligst, unngå som nevnt ovenfor):

  • olje av sitron eukalyptus, eller PMD (det menneskeskapte alternativet). Dette fungerer nesten like godt som DEET.
  • picaridin, som fungerer bedre mot mygg enn flått
  • 2-undekanon
  • IR-3535, den aktive ingrediensen i Avon -produkter, selv om det ikke er veldig effektivt
  • citronella, selv om det er enda mindre effektivt.

Påfør insektmiddel - og solkrem

Uansett hva du bruker, følg instruksjonene på etiketten, og vær sikker på at du er forsiktig når du bruker den på all eksponert hud. Det er best å spraye på et åpent område - og spray klær også. Pumpeflasker og servietter med insektmiddel kan hjelpe deg med å påføre produkter nøye. Prøv å velge det beste produktet for din situasjon, slik at du kan bruke det bare en gang; EPA -verktøyet er flott for det. Ikke glem solkrem; Påfør det først slik at huden din kan absorbere det.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har mer informasjon om påføring av insektmiddel på barn og forebygging av bitt fra mygg og flått.