Beskyttelsen mot UV-stråler er ikke en fe Tale

Solar UV-stråling (UVA og UVB) produserer reaktive oksygenforbindelser (ROS), innen både dermal og epidermal cellene. Den reaktive oksygen resulterte fra en dissosiasjon av molekylært oksygen i atomært oksygen har høy affinitet for forskjellige organiske molekyler, noe som øker potensialet for oksydasjon, noe som kan påvirke proteinene struktur, forårsaker lokal inflammasjon og initierer en rekke ugunstige hud-cellereaksjoner.


Begge lag av huden, er epidermis (det øverste laget) og dermis (nederste lag) påvirkes av UV-stråler. UVB-stråling trenger lett overhuden og stimulerer melanocytter, en av de celletyper i epidermis for å produsere en brunaktig pigment som kalles melanin. Melanin beskytter huden ved å absorbere og spredning ultrafiolette stråler. UVB stråler er kortere og er ansvarlig for solbrenthet vi føler når huden er ubeskyttet. UVA går dypere inn i huden og forårsake store endringer i dermis. De kollagen bestanddeler av dermis, ansvarlig for hudens styrke, viser markerte endringer i sin sammensetning. Denne stråling er ansvarlig for akselerasjon av hudens aldring ved å bryte ned kollagen og elastin vev. UVA-stråler forårsake hud tanning, pigmentflekker og rynker i huden, samt bidra til utvikling av hudkreft.


Solkrem agenter med solfaktor 15 eller høyere regnes sol blokker fordi de kan absorbere mer enn 92% av UVB-stråling. Foreløpig er det ingen standard metode for å vurdere solkrem agenter for UVA-beskyttelse.


Vanligvis anbefales det å bruke kremer, lotion og mineral make-up med solkrem evner til å beskytte huden mot UVB-stråling. Imidlertid kan sol UVB blokkere bestanddeler, slik som derivater av kanel (kanelaldehyd, kanelolje, octylmethoxycinnamat), PABA (para- aminobezoic syrer) og estere eller salisylater (oktyl- salisylater, trietanolamin-salicylat) forårsake allergiske reaksjoner, irritasjon og kanskje photosensitizes huden din. Titandioksid og sinkoksid reflektere stråling og redusere sjansen for en allergisk hudreaksjon. Imidlertid har undersøkelser vist at mikroskopiske partikler av titandioksyd, også kalt nanopartikler, kan øke dannelsen av frie radikaler (reaktive oksygenarter) på huden.


Aktuelt antioksidanter kan være effektive i å beskytte mot og reversere photodamage av huden. Undersøkelser har vist at topisk vitamin C og E, så vel som mineralet selen kan beskytte mot solbrenthet, brunfarge og hudkreft. Bare visse former av disse antioksidanter er stabil og aktiv etter absorpsjon på huden. For eksempel må vitamin C være ikke-forestret og må være sure, må vitamin E være ikke-forestret og må være den isomer, D-alfa-tokoferol. Selen er bare aktiv når den brukes lokalt som L-selenomethionine. Det ble også vist at topisk anvendelse er flere ganger mer effektive enn oral administrering av disse antioksidanter.


Antioksidanter finnes naturlig i deres miljø, slik som urteekstrakter og oljer som er mest sannsynlig mer aktive enn de samme isolerte antioksidanter. For eksempel ved å se for vitamin C kan du finne det i aktiv form og betydelige mengder i nype frø ekstrakt eller olje. Videre Sea Buckthorn olje er svært rik på karotenoider, vitamin E og selen. Det har allerede vist den viktige rollen av karotenoider i forebygging og behandling av forskjellige krefttyper på grunn av deres antioksiderende egenskaper. Det er ikke rart at de russiske kosmonauter har brukt tindved basis kremer for å beskytte seg mot kosmisk stråling. Grape seed ekstrakt er rik på flavonoider og fytokjemikalier som har antioksidantegenskaper, som noen anser er enda større enn vitamin C og vitamin E. De mest verdifulle flavonoider i druekjerneekstrakt er proantocyanidiner, ofte kalt PCOS. Ekspertene sammenligne terapeutiske kvaliteter av druekjerneekstrakt med de av Pycnogenol, en svært kraftig og kostbar antioksidant som brukes som et alternativ behandling for hjerte og kreftsykdom.


I konklusjonen, være forsiktig når du velger dine Søn blocker kremer, lotion og make-up. De kan ikke være passende for din hudtype og de kan utløse hudskader. For høyt UV-beskyttelse, anbefaler jeg bruk av hudpleieprodukter basert på kompleks kombinasjon av antioksidanter. Ikke alle antioksidanter opptre på samme måte for å beskytte huden din. Rikere miljø i antioksidanter, er bedre beskyttelse mot frie radikaler (ROS) forventet.