Hjem >> Hud og Hårpleie >> Alt du vil vite om Hair

Alt du vil vite om Hair

For å behandle hårtap vellykket, er det nødvendig å vite om hår. Denne artikkelen omhandler generelle fakta om menneskelig hår, hår struktur og vekst.

Den gjennomsnittlige voksent menneske kroppen har en utrolig 5 millioner hår hvorav 100.000 til 150.000 er på hodebunnen. Ekte blondiner har mer hår i hodebunnen - 140.000 hår enn brunetter (105.000 hår) eller rødhårede (90.000 hår). Håret består av et protein som kalles Keratin. Keratin er også en bestanddel av våre negler.

* Hair rundt om i verden

Hårfarge og tekstur forskjellig rundt om i verden. Asiater har jet-svart hår, mens skandinaver har varierende nyanser av brunt og rødt til den bleke blonde. Det er vanligvis tre rasistiske grupper med tre typer hår.

1. Oriental - Folk fra Japan og Kina har rett og svart hår

2.. Caucasoid - Denne gruppen er variert og en blanding av flere raser. De hårfarger spenner fra svart til blondt. Håret kan være bølgete eller rett.

3. African - afrikanske folk har svart hår som er krøllet. Det er ullen og tørr. Varme eller kjemikalier kan lett skade denne type hår.

* Hair struktur

Noen deler av håret er skjult under huden, mens resten er sett utenfor kroppen. Den delen av håret gjemt under huden er hårsekken. Det er små blodkar i bunnen av hårsekken som gir næring til håret.

Talgkjertler skiller ut talg som holder håret skinnende og vanntett til en viss grad. Ved roten av håret follicle er papilla, som er der håret vokser. Hårsekkene dannes når barnet er fortsatt i mors liv.

Etter fødselen, er det ingen ny vekst hårsekker. Hårstrået i seg selv består av tre lag. Det ytterste laget kalles skjellaget er tynt. Det midterste laget kalles cortex er tykk. Cortex gir håret dets styrke, farge og avgjør om håret blir bølgete eller rett.

* Hair Vekst

Håret vokser med en hastighet på 12 millimeter hver måned. Hår vokser best mellom 10 AM til 11 AM og igjen mellom 16:00-18:00. Det er også generelt kjent at håret vokser raskere om sommeren enn om vinteren. Hår vokser best i alderen 15 til 30 og bremser ned fra en alder av 40 og utover. Begge kjønn starte naturlig hår tap i 50-årene.

Hair foryngelse skjer på daglig basis. Hår vokser og boder. Du vanligvis kaster 50 til 100 hår per dag. Ethvert tap ovenfor at eller synlige flekker av skallethet er en grunn til bekymring, og kan klassifiseres som hårtap.