Hjem >> Womens Health >> Fjerde trimester:Hva du bør vite

Fjerde trimester:Hva du bør vite

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Vi hører mye om graviditetens tre trimester. Men mange kvinner (og til og med noen medisinske fagfolk) vet lite om en nylig beskrevet og kritisk periode i kvinneliv som desperat trenger vår oppmerksomhet:fjerde trimester.

Som praktiserende fødselslege-gynekolog, Jeg vet at medisinsk behandling av kvinner før, under, og umiddelbart etter graviditet har lenge fokusert på målet om å oppnå en sunn graviditet og en sunn baby. Men for ofte, fjerde trimester - den tiden mellom fødsel og 12 uker etter fødselen - blir feid til side.

For eksempel, Vi oppfordrer alle kvinner til å begynne å ta prenatale vitaminer før de blir gravide, og ta kontakt med primærhelsetjenestene for å optimalisere helsen før unnfangelsen. Under graviditeten, kvinners tidsplaner er fylt med avtaler for besøk før fødselen, ultralyd, og laboratorietester, og kanskje til og med konsultasjoner om ernæring og sosialt arbeid. Ukentlige besøk i den siste måneden av svangerskapet gir muligheter for føtal hjertekontroll, evalueringer av mors blodtrykk og vekt, sammen med sakte og jevn rådgivning og forventet veiledning for prosessen med fødsel og fødsel. Selv om det gis litt oppmerksomhet til å forberede gravide kvinner på utfordringene med amming og fallgruvene ved depresjon etter fødselen, kvinner, familier, og helsepersonell har en tendens til å fokusere på et sunt utfall ved fødselen.

Hva skjer i fjerde trimester?

Etter fødselen, Den nære oppmerksomheten til mødre de siste ukene av svangerskapet ble tatt opp med en lignende intensitet av pediatriske leverandører som omsorg for nyfødte. Vanligvis, babyer har sitt første barnebesøk innen en uke etter fødselen. Deres velvære overvåkes nøye i løpet av de første ukene og månedene av livet.

Og for mødrene? Vi vil, ditt vanlige besøk etter fødselen (ja - vanligvis er det bare ett) er planlagt i seks til åtte uker etter fødsel. Kanskje for mange lavrisikokvinner, dette lange intervallet mellom fødsel og besøk etter fødselen hos fødselshjelperen er tilstrekkelig. Men la oss gjennomgå:når de kommer til kontoret etter seks uker, de fleste fødende kvinner har overlevd smerten forårsaket av rive under en vaginal fødsel, et kirurgisk snitt etter keisersnitt, og/eller hemorroider de første to til tre ukene. Mange takler de fysiske og følelsesmessige utfordringene ved amming. De har slitt med søvnløshet og kan ha overvunnet sin første babyblues.

Selv om denne tidlige fødselsperioden er en tid med stor glede for mange, det er også en veldig sårbar tid. Kvinner og deres familier opplever betydelig fysiologisk, sosial, og følelsesmessige endringer. Hvorfor, deretter, tilbyr vi ikke nøye overvåking, Brukerstøtte, og forventet veiledning med samme glød som i ukene før fødsel, for å holde kvinner trygge? De fleste kvinner vil tjene på mye tettere oppfølging i fjerde trimester.

Holdningene endrer seg

Heldigvis, holdningene til fjerde trimester endres. American College of Obstetrics and Gynecology (ACOG), som styrer standarder for omsorg og veileder praksis, anbefaler nå at medisinske fagpersoner ser på omsorg etter fødsel gjennom linsen til mors helse. En komitérapport

  • krever tettere oppfølging av kvinner etter fødselen
  • gir legene spesifikke anbefalinger
  • understreker at en endring i refusjonspolitikken er nødvendig for å støtte individualiserte, kontinuerlig postpartum omsorg for hver kvinne.

Fokuset deres på fjerde trimester erkjenner tydelig at målene for graviditetsomsorg må gå utover å oppnå en sunn graviditet og en sunn baby for å inkludere en frisk mor!

Hvordan kan du få støtte i fjerde trimester?

Hvis du er gravid, begynn med å snakke med det fødselslege teamet ditt for å finne ut hva slags støtte de kan tilby deg i fjerde trimester.

Online ressurser er tilgjengelige for å hjelpe deg og din familie med å lage en "fødselsplan, "som denne skapt av Mara Acel-Green, LICSW. Å ha en plan kan hjelpe deg med å forutse vanskeligheter og være forberedt på å få den typen støtte du trenger, som kan være veldig utfordrende å få tilgang til fra bunnen av i de søvnfrie tidlige ukene etter fødsel.

Det hjelper å legge til din egen individualiserte medisinske seksjon til enhver postpartum -plan du fyller ut. Diskuter disse spørsmålene med det fødselslege teamet ditt og andre helsepersonell du vanligvis ser:

  • Har du medisinske eller følelsesmessige forhold som forventes å endre seg i løpet av fødselsperioden?
  • Må noen medisiner du tar justeres?
  • Hvilke advarselsskilt bør du eller din familie se etter?
  • Når er den beste tiden for din første kontroll etter fødselen?

Endelig, graviditet er et vindu inn i fremtidens helse. Spør leverandørene dine om hvordan du best opprettholder de medisinske funnene du gjorde under graviditeten som en del av din langsiktige helsevedlikeholdsplan.