Hjem >> Womens Health >> No-bra trend:dette skjer

No-bra trend:dette skjer

når du ikke bruker BH I denne artikkelen:

 • Hvordan er brystet strukturert?
 • Hvordan opprettes et "hengende bryst"?
 • Blir brystene fastere med trening?
 • Blir brystene fastere uten BH?
 • Kan BH være skadelig?
 • Hva er fordelene med en BH?
 • Kan jeg klare meg uten BH?
 • Hva er alternativene til BH -er?
 • Kan jeg trene uten BH?
 • Hva skjer, hvis jeg lar bh -en være av?

Den topløse bevegelsen erobrer internett under hashtags som #nobraday eller #freethenipple, Kvinner krever:Bli kvitt BH -ene dine! Det som høres ut som absolutt frihet og aksept for din egen kropp for noen, Imidlertid utløser det bare frykt for smerte og muligens mindre merkbare slappe bryster hos andre.

Er det noe med denne frykten? Hva skjer egentlig hvis du gir opp BH -en? Er brystene dine rennende eller kan de til og med bli fastere? Vi spurte en ekspert hvor viktige bh'er egentlig er.

Hvordan er brystet strukturert?

Først og fremst kan det være nyttig å å visualisere brystets struktur. "Det er brystkjertler i brystet, som er omgitt av fett og bindevev ", forklarer Carolin Fenger, Overlege ved kvinneklinikken i Marienkrankenhaus Hamburg.

Brystmusklen sitter bak vevet, og den er omgitt av myk hud. Til syvende og sist holder bh dette stoffet på plass. Hva bringer det er til syvende og sist vanskelig å forske på fordi det er forskjellig for hver kvinne.

Hvordan opprettes et "hengende bryst"?

En av de viktigste fryktene på grunn av hvilken kvinner tar på seg bh -en hver dag, er den før "hengende bryster". Du kan trygt dumpe dette begrepet i søppelbøtta. Fordi det er et veldig stygt ord for en helt naturlig prosess. Det er helt normalt, at med økende alder mister bindevev og hud sin elastisitet og slites ut. "Dette er en helt naturlig aldringsprosess, som begynner rundt 35 år ", forklarer professor Christian Schem fra Mammazentrum Hamburg.

Det som er sant, er imidlertid at denne effekten kan akselereres av stress. Tenk på det som et elastisk bånd:en gammel er mindre stram enn en ny, og en, som du bruker ofte, er mer slitt enn en ubrukt. Vevet ditt er likt. "Vevet er spesielt stresset under graviditet eller endring i vekt", så legen. Noen ganger slutter både huden og vevet å trekke seg helt sammen og brystene blir slappe.

Blir brystene fastere med trening?

Nei. Selvfølgelig kan det ikke skade når du holder brystmusklene i form. Du vil imidlertid ikke kunne stoppe slakkeprosessen med den. "Brystmusklen omgir ikke hele brystet, men ligger bak det. Fett og bindevev kan ikke trenes på denne måten ", forklarer Schem. Disse 4 tipsene sikrer faste bryster.

Blir brystene fastere uten BH?

Kan BH -en til og med sikre at brystvevet blir slapt? Den franske legen Jean-Denis Rouillon kom til akkurat dette resultatet i en langtidsstudie. Men det viste seg at hovedsakelig unge mennesker slanke kvinner med små bryster deltok, så de som sannsynligvis aldri trenger å bekymre seg for tyngdekraften uansett.

Rouillon innrømmer at gravide kvinner, Overvektige eller eldre kvinner bør ikke gå uten BH. Avgjørende for endringen av brystene er alltid deres størrelse og vekt.

Kan BH være skadelig?

BH kan være irriterende, klype og klype, men kan de også være farlige? Kan de kanskje til og med øke risikoen for brystkreft eller dårlig holdning? "En velsittende BH har ingenting å gjøre med noen sykdom," så Fenger. At en BH fremmer brystkreft er et rykte.

Det er lagt vekt på "godt passende". Feil montering av BH kan føre til at du har en feil holdning, fremfor alt, når brystene dine er større. Spesielt med en sports -bh, bør du definitivt sørge for det at den til tross for god støtte ikke sitter for stramt og også transporterer svette godt bort. "Ellers kan det føre til rødhet i huden og til og med til soppinfeksjoner", advarer legen. 5 grunner hvorfor brystene dine kan gjøre vondt.

Legen anbefaler å bruke bh når du ammer fordi vevet endrer seg veldig der. Det beste du kan gjøre er å få råd fra legen din, fordi hvis bh -en er for stram Dette kan føre til ømme brystvorter eller melkestopp.

Hva er fordelene med en BH?

Siden stress på vevet kan fremme slitasje, er det allerede mulig at det å ha en velsittende bh har en positiv effekt. Men siden disse prosessene som sagt, er veldig individuelle og er forskjellige for hver kvinne, en BH er ikke en garanti for permanent faste bryster.

For noen kvinner er det absolutt også et spørsmål om vane:Hvis du føler deg mer komfortabel med en BH, bruk deretter en. Og hvis du finner at en fin BH bare ser pen ut er det enda en god grunn.

Kan jeg klare meg uten BH?

Først av alt:hvis du ikke vil ha på deg en BH, du trenger ikke det heller. Ingen kan fortelle deg det hva du gjør med kroppen din eller hvordan den skal se ut. "Om brystene slites ut som et resultat, men det er vanskelig å forutsi fordi hvert bryst er veldig forskjellig ", forklarer Schem. Han nevner følgende faktorer som kan påvirke brystets fasthet:

 1. Koppstørrelsen Større bryster er tyngre enn mindre, Så må tåle mer. "På grunn av denne tunge belastningen mister støttevevet sin elastisitet mye raskere enn med lettere bryster", så legen. Det spiller ingen rolle om brystene dine er naturlig store eller om du har hatt en brystforstørrelse.
 2. Genene dine Genetisk disposisjon kan også påvirke vevsstyrken. "Hvis vevet på et tidspunkt på kroppen er mykere, er det sannsynligvis også andre steder ", beskriver Schem. Klem huden på armen eller låret:er vevet tett eller mykt? Hvis det er ganske mykt og elastisk, du er også sannsynlig å være mer utsatt for slapp bryst.
 3. Din livsstil Hvor tett bindevevet er avhenger også av hvor sunt du lever. Hvem driver med sport spiser et balansert kosthold og drikker mye, gjør noe bra for stoffet. Ingen bevegelse, Røyking eller dårlig kosthold gjør derimot selv den mest tonede kroppen svak.
 4. Din alder Over tid mister kroppen sin elastisitet. Det er en naturlig prosess men fører for eksempel til rynker eller en slapp byste. Men hvis du fortsatt er under 30, du trenger bare å bekymre deg litt om tyngdekraftens fallgruver.
 5. Du har barn Du har faktisk bare bryster av den grunn så du kan bruke den til å mate et barn. Det er derfor de vokser under graviditet og mens du ammer. Etter det kontraherer de imidlertid noen ganger ikke lenger helt. I løpet av denne tiden bør du definitivt bruke bh -er, Det er best å snakke med legen din om det.

"Til syvende og sist har kvinner vanligvis en veldig god følelse om de trenger en BH eller ikke ", forklarer Schem. Hvis du har smerter uten BH og føler deg fysisk ubehagelig, da er det bedre å bruke en. Men akkurat nå, hvis du har mindre bryster og fortsatt er under 30 år, du kan gi bysten din litt frihet. Hvordan finne den rette bh'en for brystformen din.

Hva er alternativene til BH -er?

Betong hardt, ubehagelige armhevninger hører fortiden til. I dag har mote produsert et stort utvalg av forskjellige topper, slik at det er noe for hver kvinne. Hvis du ikke tør ennå å utelate BH -en helt, kan du for eksempel på en ikke-kablet, falle tilbake på den polstrede modellen. Eller du prøver på en myk bustier, som bare gir minimal støtte.

Om det skulle være litt mer sensuelt du kan se etter blonderbraletter. Eller du kan bruke din favoritt bikini hver dag om sommeren. Bare prøv det, det viktigste er, du føler deg komfortabel med det.

Kan jeg trene uten BH?

Snarere nei. Når du har kommet til konklusjonen å gi avkall på BH -en, prøv det uten - med akkurat dette ene unntaket:"Under trening er brystene betydelig mer stresset enn i hverdagen, selv med mindre størrelser ", advarer Fenger.

Spesielt innen sport hvor du må jogge eller hoppe, du bør derfor definitivt ha på deg en sports -bh. Ellers kan bryststørrelsen din raskt skade, og bindevevet vil bli sterkt belastet av belastningen. Hvordan finne den ideelle sports -bh.

Hva skjer, hvis jeg lar bh -en være av?

Du leker med tanken bare la BH -en være hjemme, men tør du ikke egentlig? Ikke bekymre deg, det er det samme for alle kvinner som startet det. Her er noen av de typiske tankene og hvordan du skal håndtere dem:

 • "Alle vil se" Det kan virke slik for deg for første gang som om alle virkelig stirret på de merkelige gyngende tingene, men dette inntrykket er villedende. Faktisk bryr de fleste seg egentlig ikke hvilken form brystene dine har.
 • "Da kan du se alt" Mange kvinner er spesielt redde for synlige brystvorter. Noen ganger blinker de faktisk ut under det myke stoffet, men mesteparten av tiden plager det ikke de andre i det hele tatt. Men hvis du ikke vil avsløre deg selv slik, det er spesielle brystvorteplaster eller polstrede bustiers. Og det er uansett ingenting å se under en tykk genser.
 • "Det ser ikke pent ut" Den individuelle brystformen er like forskjellig som et fingeravtrykk. Og alle er vakre. Til og med de spisse de med store eller små brystvorter og de asymmetriske. Føler du deg fortsatt ikke komfortabel i din egen hud? Føl deg deretter med BH -modeller som har en mer naturlig form, men hold alt på plass.
 • "Jeg kan ikke gå på jobb slik" Igjen, med noen jobber, kan det faktisk være en legitim bekymring. Hvis arbeidsatmosfæren er mer formell eller hvis du har mye kundekontakt, du bør bruke en behagelig bh som Zero Feel Bralette fra Sloggi i det minste i løpet av dagen. Etter jobb har du "fri" på alle måter.
 • "Det gjør definitivt vondt" Kan være, men trenger ikke. Bare prøv det:Handle neste uke uten BH og se, om det er smerte med denne lille bevegelsen. Hvis ja, bør du se etter en BH -modell, som gir nok støtte men er fortsatt behagelig som UnsichtBra. Når brystvortene gnager du kan ta på myke topper i bomull.

Det er mange gode grunner for og mot BH -en, men du burde vite at du ikke trenger en BH å ha vakre bryster. Bare prøv noen få varianter av fritiden din, fordi til slutt er avgjørelsen din det du føler deg komfortabel med.