Hjem >> Womens Health >> Slik beskytter du deg selv mot koronamutasjonene

Slik beskytter du deg selv mot koronamutasjonene

I denne artikkelen:

 • Hvilke mutasjoner i korona -virus er kjent?
 • Hvilken koronamutasjon er vanligst i Tyskland?
 • Hvorfor er den britiske korona -mutasjonen B.1.1.7 mer smittsom?
 • Er infeksjon med et mutert korona -virus farligere?
 • Hvordan beskytter jeg meg selv mot Corona -varianten B.1.1.7?
 • Ingen panikk, men vær årvåken

At virus muterer så endre deres genetiske sammensetning, er dessverre normalt. Vi vet om influensavirus mot hvilken en ny vaksine må utvikles hvert år.

Nå sprer mutasjoner av Corona-Viurs seg også, som kan utløse den livstruende lungesykdommen Covid-19, og ganske raskt. Og de anses å være langt mer smittsomme enn det opprinnelige viruset. Derfor bør du vite følgende om korona -mutasjonene.

Hvilke mutasjoner i korona -virus er kjent?

Det er allerede flere problematiske mutasjoner på vei, og nye blir lagt til jevnlig. Disse er for tiden de mest utbredte:

 • Den britiske SARS-CoV-2-virusvarianten B.1.1.7 har spredt seg i England siden september 2020. Studier tyder på at det lettere kan overføres fra person til person, og har et høyere reproduksjonsnummer (reproduksjonsnummeret indikerer hvor mange mennesker en smittet person smitter i gjennomsnitt). Dette har konsekvensen at spredningen deres er vanskeligere å inneholde, ifølge Robert Koch Institute (RKI). Imidlertid ser det ut til at vaksinene som for tiden er godkjent i Europa også er effektive mot disse mutasjonene.
 • Den sørafrikanske virusmutasjonen B.1.351 ble oppdaget for første gang i desember 2020. Denne mutasjonen antas også å være mer overførbar. Dessverre er det tegn at både de som tidligere var syke med antistoffer i blodet og de som ble vaksinert mot det opprinnelige koronaviruset har liten beskyttelse mot (re) infeksjon, fordi "de nøytraliserende antistoffene, som immunsystemet har bygd opp, er mindre effektive mot det modifiserte viruset ", så RKI.
 • Mutasjonen P.1 funnet i den brasilianske delstaten Amazonas er strukturmessig lik den sørafrikanske varianten. Det antas også at det er mer overførbart. I hvilken grad dette påvirker beskyttelsen fra konvensjonelle vaksiner, er ennå ukjent. Du må vite det om koronavaksinasjonen.
 • Varianter av korona -viruset i California B.1.427 og B.1.429 ble også oppdaget i slutten av 2020. I mellomtiden skal de ha spredt seg fra California til Danmark og Australia. Ifølge de første funnene er de mer smittsomme og aggressive i forhold til det opprinnelige viruset. Ifølge forskere fra University of California i San Fancisco har de som er smittet med disse mutantene en 5 ganger høyere risiko for trenger intensiv medisinsk behandling, og en 11 ganger høyere sannsynlighet dør av det. De nåværende vaksinene ser heller ikke ut til å kunne motvirke dem mye.
 • New York -mutanten B.1.526 har spredt seg raskt i New York og omegn siden desember 2020. Den har mutasjoner påvirker overflatestrukturen til viruset. Resultatet:vaksinene som for tiden er godkjent, kan ikke bremse viruset så mye som den opprinnelige typen. Vaksinert og frisk fra Covid-19 kan bli syk igjen, om enn med et veldig mildt sykdomsforløp, forskerne er enige om dette.
 • Mutanten B.1.525 viser en del av både britene, Sør -afrikansk og brasiliansk Corona -variant. Det er bare bevist i Tyskland i enkeltsaker, men forskere frykter at det kan endre seg raskt. Det er antatt, at det også er mer smittsomt og muligens farligere enn villtype-koronaviruset.

Hvilken korona -mutasjon er vanligst i Tyskland?

Definitivt den britiske B.1.1.7, ofte også kalt den britiske varianten. I begynnelsen av februar var andelen av nye infeksjoner i Tyskland allerede 22 prosent, Med over 40 prosent i begynnelsen av mars. Siden den gang har andelen doblet seg nesten hver uke.

"Det kan tilskrives en ytterligere økning i andelen virusvariant B.1.1.7", skriver RKI i sin rapport om virusvariantene av SARS-CoV-2 i Tyskland, og antar at mutanten B.1.1.7 vil bli den dominerende varianten i Tyskland i løpet av mars 2021.

Hvorfor er den britiske korona -mutasjonen B.1.1.7 mer smittsom?

B.1.1.7 har en høyere R-verdi fra et epidemiologisk perspektiv, Det betyr, hvem har det statistisk infiserer flere mennesker med det. Forskere antar en 30-70 prosent høyere overførbarhet.

Forskere fra University of Edinburgh fant at denne nye virusvarianten har flere endringer:Den skiller seg fra den første virusversjonen Sars-CoV-2 med 14 utvekslede aminosyrer og 3 proteinbyggesteiner. Spesielt overflatestrukturen påvirkes av flere genetiske endringer. Spike -proteinet, som er ansvarlig for korona -virusets stikkende utseende, Når det gjelder mutasjonene, ser det ut til å være lettere å legge til på menneskekroppens celler og dermed lettere kunne trenge inn i cellene.

Forskere fra det amerikanske universitetet i Harvard sammenlignet også infeksjonens varighet og forløp med det opprinnelige korona -viruset og mutanten B.1.1.7 ved hjelp av PCR -tester. Resultatet:Mens virusreplikasjonsfasen var 2 dager for de som var infisert med det opprinnelige viruset, det varte i gjennomsnitt 5 hos de som er smittet med B.1.1.7, 3 dager. Oppløsningen av infeksjonen var også annerledes og tok 5 dager lengre tid i den britiske varianten. Konklusjon:Personer som er smittet med B.1.1.7 smittes lenger og smitter dermed statistisk flere mennesker. Ifølge mange eksperter er en karantenetid på de nåværende vanlige 10 dagene for kort, Personer smittet med B1.1.7 må isoleres i minst 14 dager.

Er infeksjon med et mutert korona -virus farligere?

Til slutt er det fremdeles ikke noe svar på spørsmålet. Imidlertid foreslår studier som for eksempel Londons helseforetak PHE at B.1.1.7 er mer smittsom, men fører ikke til mer alvorlige kurs av Covid-19.

Andre studier, som for eksempel den britiske regjeringsrådgiveren Nervtag, advarer om høyere risiko for død, innrømmer imidlertid at resultatene av undersøkelsene deres ennå ikke er endelige.

Den britiske statistiske myndigheten ONS beskriver at mutanten oftere forårsaker hoste og ondt i halsen, på den annen side er endringer i smak og lukt mindre vanlige. Hvilke andre symptomer en korona -infeksjon utløser, du leser her.

Hvordan beskytter jeg meg selv mot Corona -varianten B.1.1.7?

Ikke annerledes, enn fra det opprinnelige korona -viruset (slik beskytter du deg skikkelig). Men på grunn av den lettere infeksjonen er det helt nødvendig hold deg til reglene selv om det er irriterende og fristet av det finere og varmere været, å la noen regler gli. Dette hjelper mot korona -frustrasjonen. Det er fortsatt viktig

 • minst 1, For å holde en avstand på 5 meter fra andre,
 • i offentlige innendørs og utendørs rom, uansett hvor det blir trangt For å bruke FFP2 -masker,
 • vaske og desinfisere hendene regelmessig,
 • Unngå kontakt med andre,
 • ventiler interiøret hvert 20. minutt, hvis du er i det med noen fra en merkelig husstand.

Ingen panikk, men vær på vakt

Vaksinene som er godkjent i Europa ser ut til å kunne avverge B1.1.7 -mutasjonen. Derfor:Følg AHA + L og statsspesifikke beskyttelsesregler (som gjelder for staten din, finner du her), selv om det riktignok blir vanskeligere og vanskeligere. Men dette er den eneste måten vi kan komme oss ut av lockdown og krisen og forhåpentligvis nyte sommeren med venner.

Den britiske korona -virusvarianten B.1.1.7 er mer smittsom enn det opprinnelige korona -viruset, men ifølge tidligere kunnskap sannsynligvis ingen stor helserisiko. Men alle lider av Covid-19, må med tunge, forvente langvarige konsekvenser, selv som ung passe person.