Hjem >> syn >> Få smart med øyet health

Få smart med øyet health

Enten du bruker kontaktlinser, briller eller har gjennomført en operasjon øye med laser øye kirurgi for å bli kvitt briller og kontaktlinser, eller ingen av ovennevnte er det viktig å ta vare på øynene dine, bare som du tar vare på kroppen din generelt.

Derfor har vi samlet noen enkle tips for de som ønsker å ta vare på øynene dine den beste måten.

ikke bruk gamle makeup

For å hindre smitte, bør du aldri bruke gammel sminke eller dele den med noen andre. Du bør ikke bruke bomullspinner og andre fasiliteter mer enn en gang som de utgjør en unødvendig risiko for infeksjon. Derfor prøver å erstatte den gamle makeup etter et år eller så.

Unngå dataskjermen i lange perioder

Hvis du føler at du har sittet lenge på en dataskjerm er det viktig at du tar pauser fra tid til annen for å unngå hodepine, tåkesyn og tørre øyne. Det er også godt å holde skjermen så fritt som mulig mot støv og fingeravtrykk som uskarphet som kan oppstå kan være unødvendig belastende på øynene dine.

Kontroller at du er 50-60 cm fra skjermen på din arbeidsplass. Pass også på at det ikke er unødvendig lys reflekteres i skjermen.

Ta pauser

Hvis du jobber lenge og hardt på datamaskinen øynene dine vil føle sitt beste hvis du tar en pause fra skjermen i noen minutter hver halve time.

Frisk luft helpsTo sitte ved en datamaskin i et kontormiljø kan tørke ut øynene dine selv om du ikke bruker kontaktlinser. Ta en spasertur i frisk luft under lunsj, slik at øynene føles frisk igjen.

Drikk vann

Bortsett fra at det er alltid sunt å drikke vann det hjelper også å fukte øynene, spesielt i tørre miljøer.

ikke klø øynene

Hvis du har noe i øyet, bør du ikke bunnen av. Snarere løfte øvre lokket og trekk den forsiktig ned mot nedre øyelokk. Tårene vil skylle ut hva det er du fikk i øyet. Har du hatt kontaktlinser bør du fjerne dem og rengjøre dem grundig.

Bruk solbriller

Bruk av solbriller slik at du kan beskytte øynene fra skadelige ultrafiolette stråler finnes i sollys.

spise sunt

Våre øyne er som alle andre organer i kroppen og er i behov av spesifikke næringsstoffer for å yte sitt beste. Rå mat og mat som er bra for øynene er fisk og nøtter. Rødt kjøtt og hvetekli inneholder høyt innhold av sink og er bra for øynene. Som jordbær, kiwi og appelsiner har et høyt innhold av vitamin C.

Denne artikkelen ble skrevet av http://www.varda.se. Lær mer om hvordan vi utfører din ögonlaser blant profesjonelle kirurger og helsepersonell.