Hjem >> Kosttilskudd og vitaminer >> Hvordan Hormoner Effect Dine Health

Hvordan Hormoner Effect Dine Health

Hormones regulere hvor godt du sover, hvor ofte du spiser, din sexlyst, energinivået og måten du håndterer stress. Og nå er du klar over at hormoner ikke bare dø en gang prom night er over. Ville det ikke være fantastisk om vi hadde en måte å optimalisere alle disse tingene?

Det virker som det er ikke mye du kan gjøre med det, kort for å ta medisiner hvis det skjer for å være en ubalanse. Men hormoner fungerte lenge før sykehusene og moderne medisinsk utstyr. Og det er nok av ting vi kan gjøre hjemme for å sørge for at de bo på den måten.
Høyt blodtrykk fører til mange hormonrelaterte forhold. Det er lurt å holde blodtrykket rundt 115/75. En måte å holde blodtrykket på et optimalt nivå er fysisk aktivitet. Øvelse arbeider for å slippe overskytende pounds som kan heve blodtrykket. Hva mer er, vil trening øke musklenes følsomhet for glukose. Dette betyr at i stedet for glukose bor i kroppen som fett det er brukt som brensel. Så vil du holde deg slank og holde blodtrykket kontrolleres, også.
Ernæring er så mer om fordelene ved visse matvarer enn det handler om smak. Hva du spiser bidrar til hvordan du føler deg på mange måter. Det samme gjelder for dine hormoner. Visse matvarer kan spises for å rette hormoner som har blitt kastet ut av klask eller opprettholde helsenivåene.
Studier tyder på at ginseng, te og kanel bidra til å finjustere måten insulin fungerer i kroppen din. Statistisk sett vist seg å forebygge type 2 diabetes, en skje med kanel eller en kopp te kan gå en lang vei. Start med å erstatte en kopp kaffe om dagen med en kopp grønn eller svart te.
Brokkoli og blomkål inneholder østrogen skapende stoffer som kan bidra til å beskytte kvinner mot brystkreft. Olivenoljer, fiskeoljer, kalsium og frukt alle bidra til å holde blodårene sunne. Spise en diett høy i lean protein, grønne grønnsaker, frukt og sunt fett vil ikke bare holde deg ser bra ut. Det vil også regulere energinivå, kontrollere blodtrykket og redusere humørsvingninger.
Avokado kan virke eksotisk for noen, men det er en mat rik på sunt fett, samt magnesium og kalium. Magnesium regulerer stoffskiftet og senker blodtrykket når det er nødvendig. Og kalium hjelper nerve og muskel funksjon. Ved å holde systemene fungerer, magnesium og kalium hjelpe hormonelle stabilitet.
Holde seg orientert om helsen din selv når du ikke er spesielt uopplagt er en smart og viktig praksis. Siden hormonelle prosesser og deres ubalanser oppstår subtilt, de skli under medisinsk radar før det er et alvorlig problem. Regelmessig overvåke hormonell aktivitet ved å få blodtrykket, blodsukkeret og skjoldbrusk testet. Du vil være ett skritt foran i tilfelle noe begynner å gå galt. Også gjerne be om disse testene, og også til å foreslå at hormoner kan være årsaken til en nylig sykdom. Leger trenger all den informasjon de kan komme til å gjøre en nøyaktig diagnose.
Hormoner kan hjelpe deg eller de kan skade deg. Og som du kan se, har du mer makt til å styre utfallet som du kanskje har tidligere antatt. Hvis du mistenker at du lider av en hormonell ubalanse, gå til en lege, som de fleste problemer kan bli behandlet med medisiner.