Hjem >> Hud og Hårpleie >> En guide til Female Hair Loss

En guide til Female Hair Loss

Hårtap oppstår vanligvis på grunn av hormonelle faktorer. Som en konsekvens, biologiske hendelser som pubertet, graviditet og menopause at effekten kvinnelig hormon nivåer kan også forårsake kvinnelig hårtap. I tilfelle av graviditet, er håravfall ganske enkelt en følge av stress i kroppen gjennomgår under fødselen og bør slutte omtrent 6 måneder etter fødselen. Seponering av p-piller kan også forårsake midlertidig kvinnelig hårtap.

Den vanligste type kvinnelig hårtap er androgenetic alopecia eller kvinnelig mønster baldness. Denne typen hårtap er forbundet med hårtap hovedsakelig over sidene og toppen av hodet. Kvinne Hårtap rammer om lag en tredjedel av alle mottakelige kvinner og vanligvis onsets etter overgangsalderen selv om det kan begynne tidligere.

Andre årsaker til kvinnelig hårtap inkluderer slanking. Rapid vekttap over en kort periode fremmer håravfall og noen kosttilskudd som overdreven vitamin A også bidra til håravfall. Fysisk og følelsesmessig stress kan føre til hårtap, men dette vanligvis oppstår bare når traumer er overdreven og av lang varighet. Hverdagens stress ikke fremme hårtap.

Noen vanlige myter knyttet til kvinnelig hårtap er at hyppig vask og sjamponering, og bruk av parykker og hatter alle føre til hårtap. I tillegg ryktene florerer om at permanents, fargestoffer og andre kosmetiske behandlinger kan føre til permanent hårtap. Andre myter er at børsting håret hver dag vil skape sunnere hår, som barbering hodet vil føre til at håret til å vokse tilbake tykkere, og at stress fører til permanent hårtap. Til slutt, andre myter er at det er en kur for kvinne-mønster skallethet og at flass forårsaker permanent hår tap.

Dette er bare noen vanlige myter forbundet med kvinnelig hårtap. Hvis du opplever overdreven hårtap, bør du se en lisensiert hudlege for en grundig diagnose og behandling.