Hjem >> eldre helse >> 10 fleksible måter for omsorgspersoner å tjene ekstra penger

10 fleksible måter for omsorgspersoner å tjene ekstra penger

Enten du sparer opp til en velfortjent ferie eller bare trenger litt ekstra penger for å betale regningene, Det er mange lukrative sidesteder som passer for eldre omsorgspersoner. Fra arbeid som er nært tilpasset omsorg til konserter som tilbyr en pause fra dette feltet, omsorgspersoner kan velge mellom mange jobber.

Hvor skal jeg begynne? Lisa Kaufmann, en aldrende livsstilsansvarlig og slutten av livet doula på SeniorCare Options i Atlanta, foreslår prioritering av prosjekter som vil være personlig oppfylle. "Jeg tror byrden ved omsorg er ganske reell og kan bli skadelig, Sier Kaufmann. "Egenomsorg er avgjørende, og hvis andre prosjekter eller hobbyer lar omsorgspersoner fokusere på sine egne interesser, da er det veldig bra. Det er liv utenfor omsorg. "

Når du er klar til å komme i gang, her er 10 måter omsorgspersoner kan ta inn ekstra penger.

"Hvis andre prosjekter eller hobbyer lar omsorgspersoner fokusere på sine egne interesser, det er veldig bra. "

- LISA KAUFMANN, ALDRENDE LIVSVEDLEDER OG SLUTT PÅ LIV DOULA

1. Dyreopphold og/eller gå tur med hund

Finn en dyrepleiejobb

Omsorg kan være en utrolig stressende jobb, så hvorfor ikke velge en sidekonsert som også er en stress-buster? Dyrepass og hundevandring lar deg få betalt for å tilbringe tid med kjæledyr-en aktivitet som har mange påviste terapeutiske fordeler, inkludert angstreduksjon.

Dyreeiere kan trenge at du tar valpene sine for daglige turer mens de er på jobb eller gir omsorg for kjæledyr hjemme når de reiser. Noen klienter kan til og med tillate deg å se på kjæledyrene dine i ditt eget hjem. Vurder å søke om et dyrepass, hundevandring eller kjæledyr-ombordstigningsjobb gjennom Care.com.

2. Barnepass

Finn en barnevakt jobb eller a barnepike jobb

Du har allerede de grunnleggende ferdighetene som noen omsorgsperson trenger, så det er ikke så veldig vanskelig å bruke dem på en annen aldersgruppe for å endre tempo. Familier med små barn leter alltid etter omsorgspersoner som er erfarne og ansvarlige. Fra skolefritidsordning til sporadiske datakvelder, fra spedbarn til tweens, Det er muligheter for barnepass som passer for alle barnestiler.

Care.com matcher barnevakter med familier, eller du kan også finne nye klienter gjennom ditt eksisterende omsorgsnettverk.

3. Skriving

Som profesjonell senior omsorgsperson, du vil uunngåelig samle deg en del kompetanse i løpet av din karriere - ekspertise som kan være uvurderlig for andre i feltet. Du kan kanskje finne arbeidsskriving for seniorpublikasjoner i ditt område eller til og med nasjonalt.

Amy Cameron O'Rourke, en omsorgsperson og forfatter av "The Fragile Years, ”Har jobbet med tusenvis av familier i løpet av sin 40 år lange karriere, og hun følte seg tiltrukket av å dele sine erfaringer gjennom det skrevne ordet. "Jeg hadde mye informasjon i hodet som jeg har lært er veldig nyttig for andre, "Sier hun." Mange omsorgspersoner har ikke råd til å ansette en omsorgsleder, og mitt håp var å gi informasjon til så mange omsorgspersoner som jeg kunne, og forhåpentligvis peke dem i riktig retning for å få hjelp. ”

4. Omsorgstrener

En annen måte å dele din senior omsorgskompetanse mens du tjener ekstra penger:coaching. Leah Maul startet sin egen coachingvirksomhet i North Carolina, Meah Health Navigation, i begynnelsen av pandemien.

"Som mange, Jeg prøvde å jobbe hjemmefra mens jeg underviste de tre barna mine i hjemmet, og klarte ikke lenger å ta vare på klientene mine personlig, Sier Maul. "Min sentral var å flytte min geriatriske omsorgsledelsesvirksomhet-en veldig arbeidskrevende, personlig jobb-til en virtuell modell inkludert eCourses. ”

5. Leveringskjøring

Hvis du har et pålitelig kjøretøy og en ren kjørerekord, du kan slå veien for å tjene penger. Selskaper som Amazon og UPS ansetter ofte leveringsdrivere på deltid, spesielt i travle shoppingsesonger som i ferien. Eller du kan jobbe for selskaper som DoorDash eller GrubHub for å levere mat.

Har du alltid hatt lyst til å konkurrere videre Supermarked feie ? Selskaper som Shipt og Instacart leter alltid etter personlige kjøpere som kan levere dagligvarer til kundenes dører.

6. End of life doula

Etter flere tiår med arbeid i aldrende livsstilsstyring, Lisa Kaufman begynte å trene som en slutt på livet doula. "Det var en naturlig utvikling fra min rolle som omsorgsleder, Sier Kaufman. "Jeg følte et trekk å være sammen med mennesker i løpet av de siste dagene og for å hjelpe dem med å finne trøst under overgangen til den neste."

Kaufman beskriver arbeidet som "å bringe en beroligende tilstedeværelse til klienter og deres familier i en øm tid i livet."

7. Profesjonell organisering og decluttering

Hvis du har gaven å gjøre rot og kaos til en ren, organisert plass, vurdere å søke arbeid som en profesjonell arrangør og declutterer. Mange mennesker trenger noen som kan hjelpe dem med å sortere de overflødige eiendelene og uorganiserte plassene fra loft og garasjer til kjøkken og skap.

Du kan kanskje finne de første klientene dine i omsorgsnettverkene dine - familier med eldre voksne trenger ofte noen til å hjelpe til med å organisere eiendeler før eller etter nedbemanning eller flytting til et omsorgsanlegg.

8. Hagearbeid

Hagearbeid kan redusere stress, og det kan også føre til inntektsmuligheter. Fra å trekke ugress til landskapsdesign og vedlikehold, Det er mange måter å bruke den grønne tommelen på for å øke inntekten. Du kan kanskje starte med ditt eksisterende nettverk av klienter som trenger hjelp til å vedlikeholde verftene sine, utnytt det deretter til mer arbeid gjennom muntlig muntlig tale.

Apper som TaskRabbit og Thumbtack kan også koble deg til kunder som trenger oppussingstjenester.

9. Personlig bistand

Finn en personlig assistentjobb

Hvis du er eldreomsorgsleverandør, du kan tjene ekstra inntekter i løpende ærend, handle mat, eller hjelpe klienten med å håndtere kontoroppgaver som å gjøre avtaler.

"Vær oppmerksom på hvor du opplever en lettelse av tretthet eller en energiløft. Innlem disse tingene i ditt daglige liv. "

- AMY CAMERON O’ROURKE, PÅGJØRER OG FORFATTER

10. Bygg en kreativ virksomhet

Har du et kreativt talent som har ulmet i brenneren? Det kan være akkurat det som hjelper deg med å opprette en virksomhet. Hvis venner og familie er begeistret for baking, du kan lage ekstra deig til å bake bursdagskaker og godbiter til spesielle arrangementer. Hvis du er en amatørlukker, et online kurs kan gi deg den tilliten du trenger for å tjene penger på å skyte portretter. Elsker du å male? Noen kan betale for en av originalene dine!

Uansett hvilken sidekonsert du velger å forfølge, vær sikker på at det ikke kommer til å overvelde deg eller legge til unødig stress i livet ditt. "Vær oppmerksom på hvor du opplever en lettelse av tretthet eller en energiløft, Sier O'Rourke. "Inkluder disse tingene i ditt daglige liv."