Hjem >> eldre helse >> Palliativ omsorg kontra hospice:Bryte ned forskjellene

Palliativ omsorg kontra hospice:Bryte ned forskjellene

Hvis du undersøker omsorgsmuligheter for en du er glad i, du kan bli forvirret av begrepene "palliativ omsorg" og "hospice omsorg, ”Som begge er forbundet med komfort og smertebehandling. De involverer begge et team av fagfolk som leger, sykepleiere, kapeller og sosialarbeidere, og de fokuserer begge på et helhetlig syn på pasienten, sier Nicole Christensen, direktør for Care svarte, en Long Island, New York helseforkjemper gruppe. Palliativ behandling, derimot, er mye bredere i omfang, og hospice finner ofte sted hjemme i motsetning til på sykehus.

Her er en sammenligning side om side av palliativ omsorg kontra hospiceomsorg.

Hva er forskjellen mellom palliativ omsorg og hospice?

Palliativ behandling har som mål å forbedre din generelle livskvalitet hvis du lider av en alvorlig sykdom som hjertesvikt, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL), demens eller til og med kreft. Du vil fortsatt få behandling for den underliggende tilstanden, men det palliative teamet støtter deg også på forskjellige andre måter - for eksempel behandling av tretthet eller svakhet som utvikler seg som følge av kjemoterapi, eller ta opp angst eller depresjon som du kan ha som følge av tilstanden din.

Hospice gir komfortpleie og familiestøtte til noen med en dødelig sykdom som vanligvis har seks måneder eller mindre å leve. Den viktigste forskjellen fra palliativ behandling er at du ikke mottar kurativ behandling lenger. Men du vil få medisinsk hjelp for å lindre symptomer relatert til sykdommen din, så vel som andre typer støtte, som rådgivning, hjelp med medisinsk utstyr, og sorgstøtte.

Hvem er kvalifisert for palliativ behandling og hospice?

Palliativ behandling er egnet for alle med alvorlig sykdom (enten det er kronisk, helbredende eller livstruende).

I motsetning, hospice har veldig spesifikke kriterier:Det er for folk som vanligvis har seks måneder eller mindre igjen å leve og ikke lenger driver kurativ behandling. "Pasienten får ikke lenger noen fordel av behandlingen, eller kan bare bestemme seg for at de ikke vil gjennomgå det lenger, Forklarer Christensen.

Hvem gir omsorgen?

Palliativ behandling gis av et team som kan inkludere en lege som spesialiserer seg på palliativ medisin, en sykepleier, en farmasøyt, en sosialarbeider, en diettist, en kapellan, og frivillige.

Hospice -omsorg tilbys også av et team som kan omfatte hospices medisinske direktør, en sykepleier saksbehandler, en sosialarbeider, en sorgrådgiver, hjemmehjelper, og hospice -frivillige.

Hvor gis behandlingen?

I de fleste tilfeller, mennesker mottar palliativ behandling på et sykehus, men du kan også motta det på et poliklinisk senter, et sykehjem, et sykehjelpstilbud, eller hjemme.

Hospice -pleie foregår vanligvis hjemme eller på sykehjem, men det er noen boliger hospices så vel som sykehussenger beregnet på personer på hospice.

Dekker forsikring palliativ omsorg eller hospice?

Palliativ behandling dekkes generelt av privat forsikring; Medicare del B og noen statlige Medicaid -programmer kan også tilby dekning for noen former for behandling.

Hospice omsorg dekkes av Medicare, Medicaid, og de fleste private forsikringer.

Hvor lenge varer denne omsorgen?

Du kan motta palliativ behandling så lenge det er nyttig, på et hvilket som helst stadium av sykdommen din, inkludert etter at du ikke lenger får behandling for tilstanden din. For eksempel, kreften din kan være i remisjon, men du kan fortsatt trenge hjelp til å håndtere depresjon, medisinske regninger, eller andre bivirkninger fra behandlingen din. Hvis tilstanden din utvikler seg, du kan velge å gå over til hospice care, som er, tross alt, en form for palliativ behandling.

Hospice er ment å gi omsorg og støtte til livets slutt. Selv om du vanligvis trenger en prognose på seks måneder eller mindre for å kvalifisere for hospice, hvis du lever lenger enn det, du kan fortsette å motta støttende hjelp.

Skrevet av Hallie Levine, anmeldt av Dr. Shoshana Ungerleider, MD