Hjem >> eldre helse >> Flytte til en langtidspleie under delta:Det du trenger å vite

Flytte til en langtidspleie under delta:Det du trenger å vite

Det er aldri lett å ta beslutningen om å flytte en aldrende kjæreste til et pleiehjem, men å gjøre det under en pandemi gjør det dobbelt vanskelig. I begynnelsen av fjoråret, sykehjem var beryktede COVID-19 hotspots, og selv om ting ikke er så dystre som det var ved begynnelsen av pandemien, delta -varianten har vært en uventet plot -vri for familier med eldre kjære.

“Det tar alltid tid å finne det riktige eldresamfunnet, "Sier Carol Cummings, Senior direktør for Optimum Life Engagement for Brookdale Senior Living. “Bortsett fra å finne et anlegg som fungerer lokasjonsmessig, familier må vurdere graden av omsorg kjære trenger og fasiliteter potensielle innbyggere ønsker seg mest. I tillegg det er COVID, som er grunnen til enda flere spørsmål og forskning før du gjør et grep. ”

Lurer du på hvordan deltavarianten påvirker sykehjem og langtidspleie? Eksperter tilbyr sikkerhetsråd og innsikt.

Er sykehjem trygge for eldre voksne akkurat nå?

Ifølge Dr. Amesh Adalja, Seniorforsker ved Johns Hopkins Center for Health Security, den største faktoren for å avgjøre hvor trygt et sykehjem eller et annet pleiehjem er for en eldre voksen, er vaksinasjonsstatusen til alle. "Sikkerheten til et sykehjem er direkte knyttet til at både beboere og ansatte er fullstendig vaksinert, " han sier, legger til at familier som ser på anlegg bør spørre om vaksinasjon er et krav for innbyggere og ansatte.

"Sikkerheten til et sykehjem er direkte knyttet til at både beboere og ansatte er fullstendig vaksinert."

- DR. AMESH ADALJA

Men hva med gjennombruddsinfeksjoner?

Selv med vaksinasjon, det er mulig å få COVID (kjent som en gjennombruddsinfeksjon), spesielt med den svært overførbare delta-varianten. "Det kan være gjennombruddstilfeller hos eldre voksne som krever sykehusinnleggelse, men ikke spesielt på grunn av virulensen av delta, men fordi det er mer smittsomt, Sier Adalja.

Derimot, ifølge Adalja og Dr. Brandon Brown, Førsteamanuensis ved Center for Healthy Communities Department of Social Medicine, Befolkning og folkehelse ved UCR School of Medicine, vaksinasjon er fortsatt kritisk, spesielt når det gjelder eldre voksne.

"Alle er i fare for COVID-19 sykdom, selv de som er vaksinert; og eldre voksne har økt risiko for å bli syke når de blir smittet med viruset, ”Forklarer Brown. "Men de vaksinerte har redusert risiko for alvorlig sykdom og død av viruset."

Hvilke forholdsregler bør eldre bofasiliteter ta nå?

Mens deltavarianten har kastet en skiftenøkkel i det som begynte å virke som slutten på pandemien, Brown bemerker at, når du ser på sykehjem eller langtidspleie, familier bør trøste seg med at forholdsreglene som har blitt brukt hele tiden fortsatt er sanne. Men igjen, vaksinasjon er nøkkelen.

"Folk bør øve på de samme forebyggende tiltakene som vi vet har fungert gjennom pandemien - maskering, vaksinasjon og fysisk distansering, " han sier. "På sykehjem, Jeg ville finne ut om alle ansatte og andre innbyggere har blitt vaksinert før de flyttet en kjær til en. "

Cummings legger også til at i tillegg til å sikre at eldres fysiske helse er en prioritet, familier bør sørge for at fasiliteter fokuserer på mental helse, også. "I forbindelse med å bygge videre på de forbedrede rengjøringsprotokollene og sikkerhetstiltakene, sykehjem og fasiliteter bør fokusere på å skape miljøer som fremmer velvære og håndtere de langsiktige effektene av pandemien, " hun sier.

"Sykehjem og fasiliteter bør fokusere på å skape miljøer som fremmer velvære og håndterer de langsiktige effektene av pandemien."

- CAROL CUMMINGS, SENIOR -DIREKTØR FOR OPTIMALT LIVSVERKSAMHET FOR BROOKDALE SENIOR LIVING

Hvilke spørsmål bør familier stille sykehjem under delta?

John Moore, Konsernsjef og styreleder i Atria Senior Living, oppfordrer familier til å finne ut om vaksinasjonsgraden blant både ansatte og innbyggere før de går til et anlegg eller lokalsamfunn. (Ser du et tema her?) I tillegg han anbefaler å spørre om forholdsreglene som er iverksatt siden pandemien begynte.

"Husk å diskutere hvordan eldresamfunnet tilpasset seg under pandemien, og hvilke muligheter som for øyeblikket gis innbyggere for sosial tilknytning, støtte og måter å holde seg aktiv på, " han sier, og legger til at kraftige rengjøringsprotokoller og "oppmerksomhet til sykdomsaktivitet" bør være tilstede på ethvert sykehjem eller eldresamfunn.

Her er en liste over spørsmål Cummings anbefaler å stille:

 • Er det krav om vaksine blant personalet?
 • Er det en maskepolicy for ansatte?
 • Hvor ofte rengjøres travle overflater?
 • Kan jeg snakke med noen av de nåværende innbyggerne som referanse?
 • Hvordan ser spisemulighetene ut?
 • Hvordan kan jeg gjøre personalet oppmerksom på et problem jeg kanskje vil ta opp?

Andre spørsmål du bør stille, ifølge Brown:

 • Er det en maskepolitikk for innbyggerne?
 • Hva er protokollene for eksterne besøkende?
 • Trenger besøkende å bruke maske i offentlige rom?
 • Er en negativ COVID -test nødvendig for å besøke?
 • Hvor ofte utføres testing blant ansatte og beboere?
 • Hva var protokollen din for tidligere utbrudd?
 • Er det noen siste eller nåværende positive testresultater blant beboerne?
 • Hva slags aktiviteter engasjerer innbyggerne i å holde dem tilkoblet i en alder av COVID?

Hva kan familier gjøre for å beskytte sine eldre kjære hvis de flytter inn på et anlegg?

I tillegg til å være grundig med spørsmålene dine og sørge for at anlegget eller samfunnet du velger er flittig med sine COVID -sikkerhetsprotokoller, Brown råder en vaksineforsterker. "Få dem vaksinert, og prøv å få dem en tredje dose om mulig før du flytter, " han sier.

"Få dem vaksinert, og prøv å få dem en tredje dose om mulig før du flytter. ”

- DR. BRANDON BRUN

En annen ting du kan gjøre:Finn ut hvordan anlegget har klart seg med pandemien så langt. "Familier bør sørge for at ethvert eldresamfunn de anser har et bevist, god erfaring med å beskytte innbyggerne fra et helse- og sikkerhetssynspunkt, i tillegg til å engasjere og støtte deres generelle velvære, "Sier Moore, legger til at når vi går inn i influensasesongen, det er "viktigere enn noen gang å være årvåken i sikkerhetsprotokoller" slik at familier kan fortsette å bruke tid sammen.