Hjem >> eldre helse >> Alzheimers og demensressurser for omsorgspersoner:Hvor du kan dra for å få støtte

Alzheimers og demensressurser for omsorgspersoner:Hvor du kan dra for å få støtte

Omsorg kan være utmattende og isolerende, spesielt hvis din kjære lider av kognitive funksjonsnedsettelser. "Omsorgspersoner har en tendens til å legge sin egen helse og deres behov til side når de bryr seg om noen, spesielt de som lever med Alzheimers sykdom eller annen demens, ”Sier Monica Moreno, senior direktør for omsorg og støtte i Alzheimers forening. Hun oppfordrer omsorgspersoner til å "innse at du ikke trenger å gjøre dette alene, og det er ressurser tilgjengelig og folk i samfunnet ditt er villige til å hjelpe deg. ”

Moreno erkjenner at det kan være utfordrende å be om hjelp, og nye omsorgspersoner begynner ofte å forske på nettet og blir fort overveldet. På grunn av det, hun sier, Alzheimers forening har som mål å gjøre nettstedet deres til en one-stop-butikk med pålitelig informasjon og ressurser om Alzheimers og andre former for demens. Når du ser etter mer støtte til deg selv og din kjære, vurdere disse andre viktige ressursene for omsorgspersoner.

"Erkjenn at du ikke trenger å gjøre dette alene, og det er ressurser tilgjengelig og folk i samfunnet ditt er villige til å hjelpe deg. ”

- MONICA MORENO, SENIOR DIREKTØR FOR PLEIE OG STØTTE I ALZHEIMERS FORENING

Hvordan bygge teamet ditt for Alzheimers og demens

Når det gjelder en sykdom som er så komplisert og livsforandrende som demens eller Alzheimers, "Noen ganger tenker vi på omsorgspersonen som en person, men virkeligheten er at det ofte er en hel gruppe mennesker, Sier Dr. Jennifer Reckrey, førsteamanuensis i geriatri og palliativ medisin ved Icahn School of Medicine på Mount Sinai i New York. "En person kommer ikke til å klare alt, så jeg oppfordrer til å virkelig skape et fellesskap av omsorgspersoner for å hjelpe. ” Så, i tillegg til familie og venner, hvem er menneskene du vurderer å få i hjørnet ditt?

En pålitelig lege

Hvis du er bekymret, kan din kjære utvikle demens eller Alzheimers sykdom, og de har allerede et godt forhold til fastlegen, de bør se dem før andre spesialister, Sier Reckrey. En geriatrik med erfaring fra omsorg for demenspasienter er også et flott alternativ, hun sier, men de er ikke tilgjengelige på alle områder.

Hun tror på å prioritere et eksisterende forhold til en lege fremfor spesifikk opplæring, så lenge legen er kunnskapsrik og har erfaring med å jobbe med mennesker med demens. Avhengig av situasjonen, legen kan henvise pasienten til en nevrolog for en mer grundig vurdering, konstaterer hun

Uansett, Reckrey sier at det er nøkkelen til å finne en lege som får deg til å føle deg støttet når din kjære sykdom utvikler seg. "En god lege erkjenner viktigheten av omsorgspersonene og engasjerer dem, ”Påpeker hun. De vet også at det å være der for å svare på omsorgspersonens spørsmål, vil gjøre det mulig for personen med demens å holde seg frisk og bli hjemme, Sier Reckrey.

Hjemmehjelpere til hjemmet

Kognitiv svikt kan påvirke alle aspekter av dagliglivet. Hvis din kjære begynner å trenge hjelp med daglige oppgaver, som å kle seg, bading, hygiene eller å spise eller bare trenger noen til å holde øye med dem, Det kan være fornuftig å ansette en helsepersonell eller hjelpepersonell. I noen tilfeller, Medicaid eller langtidsforsikring betaler for disse omsorgstjenestene i hjemmet, sier Reckrey.

Geriatrisk omsorgsleder

Hvis du er overveldet over å prøve å vurdere din kjære behov og hvordan du kan dekke dem, ett alternativ er å ansette en geriatrisk omsorgsleder, Sier Reckrey. "Det er vanligvis en sosialarbeider eller en sykepleier som spesialiserer seg på geriatri, og det er lisensiering for dem, ”Forklarer hun. "Folk betaler ut av lommen for dette, så det er ikke tilgjengelig for alle, men det er et alternativ for noen som ønsker hjelp til å forstå hva som er der ute og hva de bør tenke på. ”

Med en demensdiagnose, det er gitt din kjære behov vil endres over tid, så Reckrey anbefaler å være proaktiv når det gjelder økonomisk planlegging og juridisk planlegging. Å finne eksperter og få planer på plass så tidlig som mulig gir deg ikke bare en større mulighet til å få innspill fra din kjære, men det bidrar også til å forhindre kriser nedover veien.

Lokale ressurser å dra nytte av

Personlige Alzheimers og demensressurser for omsorgspersoner varierer betydelig etter sted. Disse pålitelige hubene tilbyr databaser som kompilerer lokale ressurser (for eksempel de som er nevnt ovenfor og mange flere), og de er søkbare etter sted.

Eldercare Locator

Den føderale regjeringen tilbyr rikelig med ressurser, for eksempel nettstedet Eldercare Locator, anbefalt av både Moreno og Reckrey. Dette knutepunktet er fullt av nyttige verktøy, inkludert ressurser etter område, lenker til informasjon om fordeler og støttetjenester, primers om eldre rettigheter og et team av støttespesialister du kan kontakte for ytterligere hjelp.

Alzheimers forening + AARPs fellesskapsressursfinder

Alzheimers forening, i samarbeid med AARP, har en online ressurskatalog kategorisert etter behov. Enten du søker hjemmepleie, spesialiserte leger, boligmuligheter eller samfunnstjenester, du kan velge kategorien du trenger og skrive inn posisjonen din for å se anbefalte ressurser i nærheten. Moreno bemerker at verktøyet lar deg lagre listen over ressurser og dele med andre, for eksempel familiemedlemmer som er involvert i omsorg.

Statens avdeling for aldring

De fleste stater har en avdeling for aldring som fungerer som et sentralt knutepunkt for ressurser og informasjon for eldre innbyggere eller de som bryr seg om dem.

Navnene på byråene og tjenestene de tilbyr varierer ganske mye etter stat og finansiering, Sier Moreno. Men disse organisasjonene kan hjelpe deg med å forstå hvilke fordeler og ressurser som er tilgjengelige i staten din. Institutt for helse og menneskelige tjenester har en liste over alle statlige aldringsbyråer.

FindHelp.org

FindHelp er en kuratert ressursdatabase av tante Bertha, et nettverk som forbinder mennesker som søker hjelp og verifiserte leverandører av sosial omsorg. Når du har skrevet inn postnummeret ditt, du vil bli tatt til en liste over hjelp etter kategorier, som bolig, mat, gjennomreise, penger, lovlig, helse og omsorg. Det er ikke spesielt rettet mot demens eller seniortjenester, men hver av kategoriene har underseksjoner som gjør det enkelt å finne relevante ressurser og programmer for eldre voksne.

Hvordan finne støtte for deg selv

Det er lett å fokusere på din kjære og deres behov, men ikke glem at du også trenger støtte og hjelp. Disse ressursene finnes for å hjelpe omsorgspersoner som deg.

Alzheimer -foreningens hjelpelinje

Alzheimers forening har en gratis hjelpelinje (800-272-3900) tilgjengelig for alle som trenger informasjon eller råd om Alzheimers eller andre former for demens når som helst. Det er bemannet 24/7 av spesialister som gir konfidensiell støtte på over 200 språk.

Moreno sier at denne ressursen er der for å hjelpe med både langsiktige og umiddelbare behov. "Vi kan svare på helt grunnleggende spørsmål om sykdommen, men vi har også klinikere på masternivå som kan tilby kriserådgivning eller intervensjon over telefon, ”Forklarer Moreno.

Hun legger til, "Dette er familier som møter en situasjon der de bare ikke vet hvordan de skal håndtere dem og trenger å snakke med en rådgiver og få veiledning og veiledning og hjelp til å bygge en plan for å justere den nåværende situasjonen de har å gjøre med." For eksempel, Moreno forklarer, hvis din kjære er opprørt i en soloppgang, du kan ringe og få ekspertveiledning for hvordan du kan roe dem ned, pluss lære kommunikasjonsteknikker du kan bruke i fremtidige situasjoner.

Støttegrupper

Omsorg for noen med demens eller Alzheimers er en pågående læringsprosess, siden du stadig håndterer nye utfordringer etter hvert som sykdommen utvikler seg, Sier Reckrey. "Så mange familier har å gjøre med det samme og er i samme båt, " hun sier. På grunn av det, støttegrupper, som de som tilbys av Alzheimers forening, kan være flott, ifølge Reckrey.

Disse gruppene møttes en gang personlig, men har blitt tilbudt praktisk talt siden mars 2020 på grunn av pandemien, sier Moreno. Organisasjonen har 77 kapitler på landsbasis, som tilbyr gratis støttegrupper og opplæring for omsorgspersoner. Hvis det ikke er noen kapitler i nærheten av deg, du kan spørre din kjære lege eller statens byrå for aldring om det er støttegrupper i ditt område de anbefaler.

Pusterom

Pausetjenester gir omsorgspersoner lettelse ved midlertidig å overta omsorgsoppgaver, gi den primære omsorgspersonen litt tid for seg selv. Disse tjenestene kan være utrolig verdifulle ressurser for omsorgspersoner som ikke får nok hjelp fra støttesystemet og trenger en pause. Det er et stort utvalg av alternativer der ute, Reckrey sier, fra å bringe din kjære til en voksen barnehage til å ha hjemmevakter som ser på dem mens du håndterer dine andre forpliktelser. ARCH National Resempt Network har en pusterom for lokalisering som viser alle typer tilbud om pusterom etter område.

Å være den viktigste omsorgspersonen for noen som har Alzheimers eller demens, er ikke for svake hjerter. Men husk at du er langt fra alene. Ved å nå ut til mange av disse ressursene for omsorgspersoner, du kan lage en plan og få et støttesystem på plass.