Hjem >> eldre helse >> Omsorgsoppgaver gjør og ikke gjør:Hvordan vite om du spør for mye

Omsorgsoppgaver gjør og ikke gjør:Hvordan vite om du spør for mye

Å ansette en eldre omsorgsperson i hjemmet kan være en overveldende opplevelse. Det er så mange typer omsorgspersoner å velge mellom, og hvis du er ny i prosessen, det er lett å bli forvirret om omsorgsnivået som ulike typer omsorgspersoner i hjemmet gir. Familien min opplevde dette førstehånds i år etter at min svigermor trengte uventet operasjon. Plutselig, hun trengte hjelp hjemme, og mannen min og jeg måtte lære i farten hva som er rimelig og urimelig å forvente når vi leter etter hjemmepleie.

"Etter hvert som helsehjelpskostnadene stiger, våre kjære og eldre blir pleiet hjemme oftere, "Sier Sheila Davis, en sertifisert hjemmepleier og hospice -leder i Wichita Falls, Texas, og senior visepresident for operasjoner for Always Best Care Senior Services. "Hjemmetjeneste tilbys fortsatt ofte av familier, slektninger og venner, men i disse dager kan det være vanskeligere å klare seg med stadig mer travle rutetider og lange avstander å reise. ”

Før du ansetter en omsorgsperson i hjemmet, Det er viktig å sette rimelige forventninger til rollen og omsorgsnivået du forventer at de skal gi. Hjemmesykepleie i hjemmet er en omfattende bransje som inneholder et bredt spekter av fagfolk som støtter eldre på en rekke måter. Her, eldreomsorgspersonell bryter ned de forskjellige typene hjemmetjenesteleverandører og hva du kan forvente når du ansetter en til å ta vare på din eldre.

Ikke-medisinsk personlig pleiehjelp eller ledsagere

"Ledsager og personlig pleie anses generelt som ikke-dyktig eller ikke-medisinsk behandling som ikke krever en sykepleiers spesialiserte ekspertise, opplæring, og ferdigheter, ”Sier Pamela Wilson, en sertifisert seniorrådgiver, senioromsorgsekspert for BrightStar Care og tidligere omsorgsperson i Golden, Colorado.

Hva andre omsorgspersoner gjør

Disse typer pleiehjelpere kan besøke klienter i hjemmet i noen timer hver dag, eller de kan jobbe med en klient på heltid. De kan gi emosjonell støtte og hjelp med grunnleggende husholdnings- og personlig pleieoppgaver for å hjelpe eldre til å fungere mer selvstendig. Noen ganger kalles denne typen hjelpere også hjemmeværende eller hjemmepleier.

“Skiftelengder og oppgaver varierer avhengig av omsorgsbehovet og omsorgsmålene til klientene og deres familier, ”Forklarer Davis. Standardoppgaver for en personlig pleier eller ledsager i hjemmet kan omfatte:

 • Lette rengjøringsoppgaver, som å vaske eller vaske opp.
 • Gjøre ærend.
 • Tilbereder måltider.
 • Hjelper med stell og påkledning.
 • Leverer transport.
 • Tilbyr kameratskap, for eksempel å spille spill eller lese.

Hva andre omsorgspersoner ikke gjør

Dyktig medisinsk behandling

Selv om retningslinjene varierer fra stat til stat, ikke-medisinske hjelpere og ledsagere kan vanligvis ikke hjelpe med oppgaver som krever medisinsk opplæring, Sier Wilson. For eksempel, en ikke-medisinsk personlig pleier kan ikke hjelpe med å skifte kateter eller påføre bandasjer eller bandasjer for et kirurgisk sår.

Kraftig rengjøring

Davis sier at begrepet "lett husholdning" ofte blir misforstått. "Mesteparten av misforståelsen kommer av at vi vanligvis ikke definerer rengjøring i våre egne hjem i lysforhold, middels eller tung, " hun sier. "Lett rengjøring bør tenkes på når det gjelder oppgaver som er utført av en personlig ledsager."

Lett rengjøring kan inkludere vanning av planter, støver overflater eller tømmer søppel, Sier Davis. Det inkluderer ikke mer krevende oppgaver, som for eksempel:

 • Flytte tunge møbler.
 • Vasking av vinduer.
 • Skrubbe gulv eller tepper.
 • Utenfor gjøremål, som å måke snø eller klippe plenen.

Dyktige hjelpere for personlig pleie

Kategorien dyktige personlig pleiehjelpere inkluderer sertifiserte hjemmehelseassistenter (HHA) og sertifiserte sykepleierassistenter (CNA). Dyktige omsorgshjelpere kan utføre mange av de samme oppgavene som ikke-dyktige omsorgshjelpere. Forskjellen er treningsnivået, som kan tillate dem også å hjelpe til med medisinske oppgaver.

Faglærte hjelpere kan arbeide under instruksjon fra en sykepleier eller uavhengig. "Fordelen med å la en sykepleier overvåke eller føre tilsyn med omsorgen for CNA, HHAer eller hjelpere er at hjelpemidlene kan kontakte sykepleieren og motta anbefalinger når tilstandsendringer oppstår, ”Forklarer Wilson.

Hva HHA og CNA gjør

Ifølge Wilson, standardoppgaver for en dyktig omsorgsassistent kan omfatte:

 • Lett rengjøring, som å vaske opp.
 • Hjelper med baderomsoppgaver.
 • Mobilitetshjelp.
 • Gi påminnelser om medisiner.
 • Dagligvarer og matlaging.
 • Transport.

Avhengig av treningsnivå og om de blir overvåket av en sykepleier, de kan også være i stand til å utføre oppgaver som:

 • Sjekker vitale tegn.
 • Skifte enkle dressinger etter operasjoner.
 • Administrere medisiner.
 • Overvåking av blodglukosenivåer.

Hva HHA og CNA ikke gjør

Kraftig rengjøring

Som hjelpere for ikke-medisinsk personlig pleie, Hjemmehjelpere og sertifiserte sykepleierassistenter utfører vanligvis bare lette rengjøringsoppgaver. "Hjemmehjelpere er ikke hushjelp, ”Sier Jami Carder, en registrert sykepleier og klinisk praksis og opplæringsspesialist for Visiting Nurse Association of Cape Cod. "Du vil ikke be husrenseren om å dusje deg, så det er fornuftig at assistenten din ikke vil skrubbe gulvene dine. "

Meget dyktig medisinsk behandling

Selv under oppsyn av sykepleier, det er oppgaver som ikke kan delegeres til hjemmehjelper, Sier Davis. Disse inkluderer:

 • Administrering av medisiner ved injeksjon, unntatt insulininjeksjoner.
 • Sterile prosedyrer.
 • Sentral linje vedlikehold.

Private sykepleiere

"En sykepleier er en registrert sykepleier som gir pasienter en-til-en, langtidspleie i hjemmene sine, ”Forklarer Davis. "De tar seg av pasientens grunnleggende, daglige behov og hjelp med kroniske helseproblemer. Private sykepleiere har som mål å hjelpe pasienter med å bo hjemme og leve lykkelige, sunne og tilfredsstillende liv. "

Hva private sykepleiere gjør

Ifølge Davis, standardoppgaver for en privat sykepleier kan omfatte:

 • Behandle omsorg for kronisk sykdom.
 • Administrere medisiner.
 • Utdanne klienter om kosthold eller lage kostholdsplaner.
 • Diabetesbehandling.
 • Tilbyr hospice omsorg.
 • Vurderer endringer i medisinsk eller helsetilstand.
 • Lage og administrere behandlingsplaner.
 • Hjelp til med dagligliv, for eksempel bading eller bruk av badet.
 • Koordinering med andre tilbydere som yrkesmessig, fysioterapeuter eller logopeder.

"Private sykepleiere har som mål å hjelpe pasienter til å bo hjemme og leve lykkelige, sunne og tilfredsstillende liv. "

- SHEILA DAVIS, ET SERTIFISERT HJEM OG HOSPICE EXECUTIVE

Hva private sykepleiere ikke gjør

Diagnostisering av tilstander

“Fordi sykepleiere er lærere og gir et høyt støttenivå, klienter kan stole på sykepleierens kompetanse, ”Sier Wilson. "Derimot, de kan ikke og bør ikke prøve å diagnostisere en tilstand eller få en klient til å ta en bestemt beslutning om å delta i medisinske behandlinger. ”

Foreskrive medisiner

Definisjonen av sykepleie på lisensiert praktisk sykepleier og sykepleiernivå utelukker forskrivning av medisiner eller behandlinger og operasjoner eller relaterte invasive prosedyrer, Sier Davis.

De fleste husholdningsoppgaver

Hvis du ansetter en dyktig omsorgsperson, Carder sier, da bør hoveddelen av jobben være dyktige medisinske eller terapeutiske oppgaver, i stedet for grunnleggende omsorg eller husholdningsoppgaver. "Noen byråer og omsorgspersoner har det bra med hjemmelagde ferdigheter, men andre er ikke det, ”Forklarer hun. "Det er best for alle parter å fastsette grunnreglene på forhånd. Dette vil forhindre harme nedover linjen. "

Hjemmepersonell hjemme

Hjemmehelsetjenesten inkluderer vanligvis sykepleiere, leger, eller spesialister, som tale- eller fysioterapeuter, som hjelper pasienter med restitusjon etter sykehusinnleggelse eller operasjon. Ofte, denne typen omsorg er foreskrevet av den behandlende legen. "Det viktige aspektet for pasienter å forstå om medisinsk foreskrevet helsehjelp i hjemmet er at det er kortsiktig og rehabiliterende, Sier Wilson. "Støtte kan være i en uke eller flere uker, men aldri langsiktig."

Hva hjemmepersonell gjør

Ifølge Wilson, standardoppgaver for hjemmelege kan omfatte:

 • Utdanne klienter om aktiviteter for å opprettholde eller rehabilitere helse.
 • Gi spesialisert støtte basert på opplæringen.
 • Utdanne om medisinske behov, dietter og medisiner.
 • Bistå med sårpleie, fysisk mobilitet, trygge transport og bading.

Hva hjemmepersonell ikke gjør

Renhold

"Forsikring som tilbakebetales hjemmehjelp er ikke det samme som privat lønnsstøtte for daglige aktiviteter levert av CNA, HHA og ikke-dyktige hjelpere for personlig pleie, Sier Davis. Noen helsepersonell i hjemmet kan hjelpe med grunnleggende husholdningsoppgaver, for eksempel bytte av sengetøy eller rengjøring av oppvask, men det avhenger av deres rolle og arbeidsgivers retningslinjer.

Bare personlig pleie

Hjemmearbeidere i hjemmet kan hjelpe med bading, toalett, og kle seg, Davis sier, men det kan ikke være deres eneste funksjon. "Et hjemmehelsetjenestebyrå kan ikke tilby en assistent hvis pasienten bare krever personlig pleie og ikke trenger dyktig omsorg, ”Forklarer hun.

Langtidspleie

"Det er viktig for helsepersonell i hjemmet å utdanne klienter ved den første inntaksøkten om målene og omfanget av støtten som gis for å håndtere forventninger til lengden på støtten som vil bli gitt, ”Sier Wilson. "Målet er å bringe klienten tilbake til det tidligere fysiske nivået før sykehusinnleggelsen eller operasjonen."


"Det er alltid bedre for en klient å stille spørsmål, vær veldig ærlig om behov og diskuter et samsvar mellom forventninger og tjenestene et byrå [eller omsorgsperson] kan tilby. ”

- PAMELA WILSON, EN SERTIFISERT SENIORRÅDGIVER

Hvordan vite om du spør for mye

Omsorgsleverandører og byråer varierer i hvilke tjenester de er villige til å tilby. For eksempel, sier Wilson, "Matlaging" kan bety noe annet for hver omsorgsleverandør eller etat. I tillegg ikke alle omsorgspersoner er opplært til å jobbe med tilstander som demens eller Alzheimers.

"Fordi hvert omsorgsbyrå kan bestemme typen og nivået på tjenestene de tilbyr og nivået på opplæring de tilbyr, ideen om 'standard i bransjen' bør aldri være en antagelse, Sier Wilson.

Den beste måten å vite om dine forespørsler og forventninger er innenfor grunnen er å spørre. "Det er alltid bedre for en klient å stille spørsmål, vær veldig ærlig om behov og diskuter et samsvar mellom forventninger og tjenestene et byrå [eller omsorgsperson] kan tilby, "Legger Wilson til.

Før du ansetter en omsorgsperson, deres rolle, lønn og andre opplysninger om ansettelsen bør formelt avtales, Sier Carder. I tillegg kommunikasjon bør forbli åpen gjennom hele ansettelsen, og du bør alltid være oppmerksom på å diskutere nye eller endrede forventninger.

"Omsorgspersoner er mennesker, også, ”Sier Carder. "Bare fordi du betaler noen for å utføre en jobb, betyr det ikke at de er følelsesmessig uovervinnelige. Ord betyr noe. Handlinger har betydning. Å etablere en rapport om sunn dialog før jobben begynner er den beste strategien for et vellykket forhold. ”