Hjem >> eldre helse >> Ledsageromsorg for eldre:Hvor mye det koster og hvordan man betaler for det

Ledsageromsorg for eldre:Hvor mye det koster og hvordan man betaler for det

Når en person blir eldre, selv om de fortsatt er fysisk i stand til å leve selvstendig, de trenger kanskje følelsesmessig følgesvenn. Tross alt, som ektefeller, venner eller familiepass, seniorens sosiale interaksjoner kan avta, forårsaker daglig ensomhet til å skyte i været. Samtidig, familiemedlemmer som jobber eller bor utenfor staten, er kanskje ikke i stand til å gi det sårt tiltrengte, personlig interaksjon med aldrende kjære.

"Følgelig, familier kan velge å ansette en uavhengig omsorgsperson, eller de kan velge å ansette et hjemmebehandlingsbyrå som tilbyr ledsagere i hjemmet, ”Forklarer Ryan Miner, Direktør for forretningsutvikling i Nest &Care.

Her, grunnleggende om ledsagertjenester og hvor mye de koster.

"Ledsageromsorg administreres hovedsakelig som et følelsesmessig støttesystem for eldre voksne, pensjonister og funksjonshemmede som ønsker å bli i hjemmet sitt. ”

- RYAN MINER, DIREKTØR FOR FORRETNINGSUTVIKLING, NEST &PLEIE

Hva er ledsageromsorg?

Ledsageromsorg er en ikke-medisinsk, hjemmetjeneste som tilbyr følgesvenn til eldre voksne, pensjonister og personer med nedsatt funksjonsevne, forklarer Miner. Ledsageromsorg kan administreres av en sertifisert sykepleierassistent (CNA), men sertifisering er ikke nødvendig for å administrere denne ikke-medisinske behandlingen.

"Ledsageromsorg administreres hovedsakelig som et følelsesmessig støttesystem for eldre voksne, pensjonister og funksjonshemmede som ønsker å bli i hjemmet sitt, " han sier.

Denne typen omsorg kun hjelper personer med ikke-medisinske aktiviteter i dagliglivet og inkluderer ikke praktisk eller medisinsk hjelp. "Det kan administreres av et familiemedlem, en kjær eller en venn, ”Sier Miner som legger til at ledsagende omsorg kan skje hjemme, i et eldresamfunn, selvstendig liv eller hvor en eldre voksen bor.

Noen eldre voksne kan kreve hjelp til hygienepraksis eller andre personlige pleietjenester for å sikre at de forblir sunne, komfortabel og trygg til enhver tid. Derimot, Gruvearbeider forklarer at ledsageromsorg er annerledes, og det er sertifiserte hjemmehjelpere som vanligvis utfører mer praktisk omsorg.

Personlige omsorgstjenester som omsorgspersoner ikke tilbyr, inkluderer:

 • Toalett.
 • Inkontinensbehandling.
 • Perineal omsorg.
 • Kateteromsorg.
 • Bading.
 • Munnhygiene.
 • Håndvask.
 • Dressing.
 • Hud, hår- og neglepleie.

Hvordan ansette en ledsager

Hvordan du går frem for å søke etter og ansette en medfølgende omsorgsperson kan påvirke timeprisen du betaler. Her er forskjellige måter å leie ledsagende omsorg på:

Gjennom et byrå

Hjemmehelse eller sykepleiebyråer er den vanligste kilden for å finne ledsagende omsorg, ifølge Gail Weatherill, en registrert sykepleier som jobber med å støtte demensomsorgspersoner og ga ledsagerhjelp til en familievenn. Selv om timeprisene varierer drastisk mellom regioner, hun sier byråer vanligvis belaster rundt $ 24 per time og "ledsageren betaler vanligvis omtrent halvparten av avgiften."

En annen ting å vurdere, ifølge Stephan Baldwin, grunnlegger av Assisted Living Center, er at byråer vanligvis krever et visst antall timer om dagen, "Så du kan ikke bestille dem for bestemte timer på dagen."

Miner legger til at etter hans erfaring, det er et daglig minimum på fire timer med omsorgskostnader som stiger hvis du velger mindre enn fire timer om dagen.

Direkte

Familier kan også velge å leie en ledsager direkte for å unngå de store kostnadene ved bruk av et byrå, forklarer Weatherill. Du kan se på omsorgspersonalister på Care.com så vel som på Craigslist, sosiale medier eller i lokale trykte medier, eller ta kontakt med kjære du stoler på, og søk muntlig til muntlig.

Gjennom en frivillig eller sosialarbeider

Noen frivillige tar ikke betalt i det hele tatt, forklarer Baldwin, og de kan bli funnet gjennom lokale kirker, høyskoler og samfunnshus. "Noen lokale byråer om aldring gir råd om de beste måtene å finne lokal omsorg, "Legger Weatherill til, og familier kan finne sitt lokale byrå gjennom National Association of Area Boards on Aging.

Hva du kan forvente å betale for omsorg for ledsagere

Typisk, medfølgende omsorgspersoner tar timepris. Derimot, det angitte beløpet vil variere basert på en rekke faktorer, gjelder også:

 • Posisjonen din.
 • Seniorens behov.
 • Enten du går gjennom et byrå.

Avhengig av omsorgspersonens tidligere erfaring og om de har andre sertifiseringer eller ikke, tjenestene deres kan koste alt mellom $ 15 og $ 20 per time, sier Brittany Ferri, ergoterapeut som spesialiserer seg på geriatrisk behandling. Derimot, hun bemerker at noen organisasjoner også kan tilby pakkeavtaler hvis du bestiller, si, fem eller flere timer per uke.

I følge den siste Genworth -undersøkelsen Cost of Care nylig, gjennomført i 2020, median nasjonal timekostnad for hjemmelagertjenester, eller følgesvenn, er $ 23,50, men dette endres drastisk avhengig av beliggenhet, alt fra $ 17,00 til $ 31,16 per time. “I Metro DC -regionen, kostnader til ledsagelse av ledsagere er statistisk høyere enn i andre områder i USA, alt fra $ 26 til $ 30 i timen, avhengig av antall daglige pleietimer, ”Legger Miner til.

Stater med den dyreste median timeprisen for en husmor eller ledsager i 2020, ifølge Genworth:

 • Washington :$ 31,16
 • Minnesota :$ 30,75
 • California :$ 29,00
 • Massachusetts :$ 29,00
 • Rhode Island :$ 29,00
 • Oregon :$ 28,70
 • New Hampshire :$ 28,50
 • Vermont :$ 28,50
 • Wyoming :$ 28,12
 • Alaska :$ 28,00

Stater med den laveste median timeprisen for en hjemmeværende eller ledsager i 2020, ifølge Genworth:

 • Sør-Carolina :$ 21.38
 • Kentucky :$ 21,25
 • Georgia :$ 21,00
 • Tennessee :$ 20,50
 • Arkansas :$ 20,00
 • Nord -Carolina :$ 20,00
 • vest.virginia :$ 18,50
 • Alabama :$ 18,00
 • Mississippi :$ 18,00
 • Louisiana :$ 17,00

"Private forsikringer dekker langt mindre sannsynlighet for hjemmetjenester som ikke er av medisinsk karakter."

- BRITTANY FERRI, YRKESTERAPE

Dekker forsikring ledsagende omsorg?

Uansett hvor du bor, ledsageromsorg kan raskt legge opp, avhengig av hvor ofte du ansetter noen til å hjelpe. Dessverre, forsikringsdekning varierer i stor grad avhengig av hvilken type noen har, forklarer Ferri.

"Noen forsikringer gir et visst nivå av refusjon, men private forsikringer dekker langt mindre sannsynlighet for hjemmetjenester som ikke er av medisinsk karakter, " hun sier. "Det er også tilskudd som kan være tilgjengelige for eldre voksne som har begrensede eiendeler og ønsker denne typen omsorg, men disse varierer basert på beliggenhet og region. ”

Nedenfor er en generell oversikt over potensiell dekning:

Medicare

Vanligvis, Medicare dekker bare en persons medisinske behandling i en kort periode for å komme seg etter ting som operasjoner, men ikke følgesvenn, ifølge Baldwin. Siden det er usannsynlig at Medicare dekker kostnadene for denne ikke-faglærte, omsorg i hjemmet, Gruvearbeider foreslår at familier vurderer å ansette "en geriatrisk omsorgssjef eller en sosialarbeider for å navigere i kompleksiteten til Medicare og Medicaid når de bestemmer dekning og fordeler for hjemmepleie."

Medicaid

Medicaid kan hjelpe med ledsagekostnader i noen stater, ifølge Weatherill, ettersom de kanskje ikke krever at en omsorgsperson er utdannet sykepleierhjelp. "Disse kravene er satt av statslovgiver, "Sier hun, og du kan finne mer informasjon om kravene til kvalifiseringskrav til hver stat i Medicaid.

Privat forsikring

Noen forsikringsplaner kan tilby å dekke ledsagende omsorg, men mange gjør det ikke. ifølge Miner. "Derimot, ikke nøl med å ta kontakt med forsikringsselskapet ditt for å finne ut om planen din dekker kostnadene ved hjemmepleie, " han sier.

Langtidspleieforsikring

Noen LTC -retningslinjer kan bidra til å betale for et helsehjelper, men mindre er sannsynlig å dekke ledsagere. Etter Weatherills erfaring, "Nesten alle retningslinjer krever at klienten trenger praktisk behandling før retningslinjene aktiveres." Derimot, Miner oppfordrer forsikringstakere til å kontakte ditt LTC-forsikringsselskap direkte ettersom han har funnet ut at mange planer tilbyr noen form for dekning for ikke-medisinske, omsorg i hjemmet.

Veteranhjelp

Hvis din eldre er en militærveteran, Miner sier at Aid &Attendance kan dekke ledsagende omsorg hvis du oppfyller visse kvalifikasjonskrav.

Hospice

Til slutt, hvis en person legges inn på hospice, hospice-leverandøren kan tilby en hjemmepleier for hospice-pasienten.

Til syvende og sist, ledsageromsorg er et fantastisk alternativ for eldre voksne som ikke trenger daglig medisinsk behandling, men trenger praktisk aktivitet og sosial interaksjon for å bekjempe isolasjon. Hvis det føles som denne typen omsorg er best for din kjære, det kan lønne seg å undersøke alternativene dine.