Hjem >> eldre helse >> Sunne vaner i alderen 60 og utover

Sunne vaner i alderen 60 og utover

Relaterte temaer
Trening og eldre Les artikkel>>

Trening og pensjonister

Forebyggende omsorg for eldre Les artikkel>>

Forebyggende omsorg for eldre

Hjernetrening for eldre Les artikkel>>

Hjernetrening for eldre

Føler du deg like bra nå som du gjorde da du var 40? Hva med 50 år? Du kan kanskje føle deg like god som du pleide med nye, sunne vaner. Du kan til og med føle deg bedre. Selv om det kan virke som en stor innsats for å utvikle nye vaner, det er verdt det. Selv små endringer kan forbedre helsen din.

Veien til forbedret velvære

Kosthold og mosjon er de to viktigste endringene du kan gjøre. Selv om du aldri har vært aktiv, det er på tide å komme i gang. Et sunt kosthold og fysisk aktivitet er bra i alle aldre. Når du blir eldre, disse sunne vanene styrker muskler og bein. Sterke muskler og bein reduserer alvorlige skader knyttet til fall. Når musklene dine er sterke, aktiviteter som å reise seg fra en stol eller åpne en dør er lettere. Når du løfter vekter, start med en 1-pund eller 5-pund vekt. Hvis du ikke har vekter, bruk en boks suppe, ei bok, eller en hel flaske vann. Ha vekter i samme rom som fjernsynet. Gjør noen få øvelser mens du ser på.

En annen måte å bygge muskler på er å bruke et motstandsbånd. Dette kalles også et treningsband. Motstandsbånd er fleksible og kommer i forskjellige lengder. De brukes ofte til å styrke overarmen og benmuskulaturen.

Prøv disse tipsene når du tar sikte på et sunt kosthold og trening.

Kosthold

Du trenger ikke å endre kostholdet ditt samtidig. Prøv å gjøre en liten endring om gangen. For eksempel, i stedet for å spise 2 skiver hvit toast til frokost, erstatt 1 av dem med en skive fullkornsbrød. Hvis du drikker appelsinjuice hver dag, spise en appelsin i stedet for 3 dager i uken. Spis hel frukt i stedet for å drikke fruktjuice. Hvis du liker salte snacks, Prøv fettfattig popcorn i stedet for potetgull.

  • Legg til mer fiber i kostholdet ditt. Fiber reduserer forstoppelse, hjelper med vekttap, reduserer risikoen for diabetes, før diabetes, hjertesykdom, tykktarmskreft, og senker kolesterolnivået i blodet. Menn over 50 år bør få 30 gram fiber per dag; kvinner over 50 år bør få 21 gram per dag. Gode ​​fiberkilder inkluderer bønner, helkorn, grønnsaker, og frukt,
  • Prøv middelhavskosten. Dette hjerte-sunne dietten fremmer mat som fisk, frukt, grønnsaker, bønner, og fullkorn. Den inneholder ikke mye kjøtt, meieri, eller søtsaker.
  • Drikk mer vann. Vann skyller ut giftstoffer. Å holde deg hydrert gir deg mer energi.

Trening

Trening kan forbedre kroniske sykdommer, som diabetes. Og det kan forbedre ditt følelsesmessige syn. Et sunt kosthold og trening mater hjernen din. Dette forbedrer dine beslutningsevner når du blir eldre. Vurder disse endringene:

  • Tren 20 til 30 minutter på de fleste dager. En kombinasjon av aerobic (gåing, svømming) og styrketrening (vekter) er best. Å gå er en av de enkleste aktivitetene å starte. Du trenger ikke å gjøre alle 30 minuttene samtidig. Prøv å gå i 15 minutter to ganger hver dag. Eller gå i 10 minutter 3 ganger hver dag.
  • Tren med en partner. Dette gjør treningen morsommere og det er sosialt. Vurder en gruppe, et individ, eller til og med hunden din.
  • Hvis du ikke liker å gå, vurdere andre aktiviteter. Prøv hagearbeid, dans, fiske, tai chi, eller yoga. Enhver aktiv aktivitet du liker kan være til fordel for helsen din.

Ting å vurdere

Snakk med legen din før du starter et treningsprogram. om planene dine før du begynner. Musklene dine vil sannsynligvis være ømme når du først øker din fysiske aktivitet. Men ikke se det som en grunn til å stoppe. Mild sårhet vil forsvinne i løpet av få dager etter hvert som du blir mer vant til å trene.

Hvor aktiv du er og hva du spiser er vaner. Å ta i bruk sunne vaner kan være tøft i begynnelsen. Ved å begynne i det små og belønne deg selv for hvert trinn du tar, du kan gjøre en forskjell i hvor godt du føler deg. Du kan synes det er lettere å være mer fysisk aktiv og spise mer fiber hvis du tenker på hver dag og hvert måltid som en sjanse til å gjøre noe bra for deg selv.

Spørsmål til legen din

  • Trenger jeg en fullstendig eksamen før jeg endrer kosthold og fysisk aktivitet?
  • Kan jeg slutte å ta reseptbelagte medisiner hvis jeg tar et sunt kosthold og trener?
  • Hvilke øvelser anbefaler du for personer som har hjertesykdom, leddgikt og andre medisinske problemer?