Hjem >> eldre helse >> Diabetes og hjertesykdom

Diabetes og hjertesykdom

Personer som har diabetes er mer sannsynlig å få hjertesykdom. Når du har diabetes, blodsukkernivået ditt er ofte mye høyere enn det burde være. For mye sukker i blodet kan forårsake skade på mange deler av kroppen, inkludert blodårer. Noen livsstilsvaner kan også øke risikoen for hjertesykdom.

Kontroll av diabetes - Veien til forbedret helse

Det er mange ting du kan gjøre for å være proaktiv med helsen din. Å ta vare på deg selv er spesielt viktig når du har diabetes. Noen av tingene du vil gjøre for å kontrollere diabetes vil også redusere risikoen for hjertesykdom.

  1. Hold blodsukkernivået under kontroll.

Kontrollerer blodsukkernivået vil redusere risikoen for hjertesykdom. Mange som har diabetes, sjekker blodsukkernivået hver dag. Dette bekrefter deres medisiner og/eller insulin, kosthold, og trening jobber for å holde blodsukkeret i et normalt område.

  1. Gå ned i vekt - og hold den unna.

Diabetes, å være overvektig, og hjertesykdom går ofte sammen. Å miste vekt hjelper mange helseproblemer. For eksempel, hvis du har blitt fortalt at blodtrykket ditt er for høyt, å miste vekt kan få det ned. Hvis blodsukkernivået ditt har vært vanskelig å kontrollere, å miste vekt kan hjelpe.

Vekttap er viktig hvis du har mye ekstra vekt rundt livet og mageområdet. Personer som har en tendens til å bære ekstra vekt rundt livet, har større risiko for hjertesykdom enn personer som har ekstra vekt i hofter eller lår.

Du trenger ikke å gå ned i vekt for å redusere risikoen for hjertesykdom. Å gå ned 10 kilo kan hjelpe.

Hvis du trenger hjelp til å gå ned i vekt, spør fastlegen din om råd. Han eller hun kan hjelpe deg med å finne ut en trygg og sunn plan for deg.

  1. Senk kolesterolnivået.

Kolesterol er et voksaktig stoff kroppen din bruker for å beskytte nerver, lage cellevev, og produserer visse hormoner. Alt kolesterolet kroppen din trenger er laget av leveren din. Kolesterol i maten du spiser (for eksempel egg, kjøtt, og meieriprodukter) er ekstra. For mye kolesterol i blodet kan tette arteriene.

Du har sikkert hørt om "godt" og "dårlig" kolesterol. “Dårlig, ”Eller LDL (som står for lipoprotein med lav tetthet), kolesterol kan tette arteriene og føre til hjertesykdom. "God, ”Eller HDL (som står for lipoprotein med høy tetthet), kolesterol fører unødvendig kolesterol bort fra kroppens vev. Dette reduserer risikoen for hjertesykdom.

Hvis legen din sier at kolesterolnivået ditt er for høyt, hva kan du gjøre med det? Det hjelper å gå ned i vekt og spise et sunt kosthold.

Du bør begrense mengden fet og kolesterolrik mat du spiser. Det er mange kokebøker tilgjengelig som inneholder fettfattig, lavkolesteroloppskrifter og forslag til måltider. Hvis du trenger hjelp til å finne ut hvordan du endrer kostholdet ditt, legen din kan henvise deg til en diettist. En diettist har spesialopplæring i å planlegge sunne dietter.

Hvis dietten alene ikke senker kolesterolet ditt, kolesterolsenkende medisiner kan hjelpe til med det. Du og legen din kan snakke om disse medisinene. Medisinen som er best for deg, avhenger av dine spesielle behov og medisinske tilstand.

  1. Øk din fysiske aktivitet.

Sammen med kosthold, Trening er veldig viktig for personer som har diabetes. Kosthold og mosjon jobber sammen for å hjelpe kroppen din til å fungere skikkelig. Hvis du har endret dietten for å gå ned i vekt, trening kan hjelpe deg å gå ned i vekt raskere.

Du og legen din kan planlegge øvelser som fungerer best for deg og er trygge for deg. Du trenger ikke et treningsstudio eller dyrt utstyr for å få god trening. Rask gange er flott trening. Klatring i trapper i stedet for å ta heis er en annen god ting å gjøre.

Som å spise et sunt kosthold, trening vil bidra til å holde blodsukkernivået normalt og kan redusere risikoen for hjertesykdom.

  1. Kontroller blodtrykket.

Personer som har diabetes har ofte også høyt blodtrykk . Høyt blodtrykk er en stor risikofaktor for hjerneslag. Det øker også risikoen for hjertesykdom og nyresykdom.

De samme livsstilsendringene som kontrollerer blodsukkernivået og reduserer risikoen for hjertesykdom, kan også holde blodtrykket på et trygt nivå. Vekttap og trening er viktig. Jo mer vekt du mister, jo mer du senker blodtrykket. Det er også viktig å ikke drikke særlig mye alkohol.

Hvis blodtrykket ditt ikke går ned nok med kosthold og mosjon, legen din kan få deg til å ta medisiner for å hjelpe.

  1. Hvis du røyker, slutt å røyke.

Røyking er dårlig for alle, men det er enda verre for personer som har diabetes. Det er fordi det skader blodårene. Hvis du har diabetes og du også røyker, du dobler risikoen for å få hjertesykdom. Enda verre, hvis du fortsetter å røyke mens du prøver å redusere andre risikoer (for eksempel å gå ned i vekt), du vil ikke kunne trene så mye. Dette betyr at du sannsynligvis ikke vil gå ned i vekt du trenger.

Hva er forholdet mellom hjertesykdom og diabetes?

Diabetes og hjertesykdom er relatert. Diabetes, å være overvektig, og å ha høyt blodtrykk er relatert. Men du kan gjøre mye for å hjelpe med din egen innsats. Kosthold og mosjon er gode måter å kontrollere blodsukkernivået på, senke blodtrykket, og redusere risikoen for å få hjertesykdom. Når kosthold og trening ikke hjelper nok, medisiner kan bidra til å kontrollere blodsukkernivået, lavere kolesterolnivå, og kontrollere blodtrykket.

Ting å vurdere

Jo høyere blodsukker, jo høyere risiko for å utvikle hjertesykdom. Dette betyr at hvis blodsukkeret ditt blir ukontrollert, det kan virkelig skade hjertet ditt. Hvis du har andre risikofaktorer, risikoen øker enda mer. Disse risikofaktorene inkluderer røyking eller overvekt. Å ha disse risikofaktorene betyr sannsynligvis at du vil utvikle hjerteproblemer tidligere. Og hjerteproblemene dine vil bli mer alvorlige.

Når skal du oppsøke lege

Hvis du har diabetes, snakk med legen din om den beste måten å håndtere blodsukkeret på. Be legen anbefale et treningsprogram for deg. Be legen din om å henvise deg til en diettist.

Spørsmål til legen din

  • Har jeg risikofaktorer som øker sannsynligheten for å utvikle hjertesykdom?
  • Hvis jeg har diabetes type 2, klarer jeg det med kosthold og trening alene?
  • Hvis jeg tar medisiner for å kontrollere blodsukkeret, trenger jeg virkelig å slanke meg og trene?
  • Bør jeg også oppsøke en kardiolog hvis jeg har diabetes?