Slik unngår MRSA

Meticillinresistente Staphylococcus aureus, eller MRSA, er en ekstremt resistent bakterie, også kjent som en super. En form for staph, kan MRSA bakterier spres ved å berøre overflater som er forurenset, og ved hud-til-hud kontakt. MRSA forårsaker hudinfeksjoner, lungebetennelse, blodforgiftning og toksisk sjokksyndrom - men det finnes måter å hindre MRSA

 1. Vask hendene - godt. Vi har alle lært i barnehagen at vi skal vaske hendene, men mange mennesker fortsatt ikke gjør det godt nok. Å drepe MRSA og hindre smitte, må du vaske hendene med varmt vann og såpe, i 30 sekunder eller mer. Skum såpe og sørg for at du skrubbe hele hendene, håndleddene, og mellomrommene mellom fingrene. Skyll hendene godt og tørk dem på et rent håndkle eller tørkepapir.
 2. Vask hendene ofte. Vask hendene etter å gå på do, før matlaging og før spising, før røyking, før du påfører makeup, etter blåser nesen, etter at du har rørt overflater som har blitt berørt av mange andre mennesker, etter å ha vært rundt mennesker som er syke. .. du skjønner poenget! Uten å bli obsessive, hvis det er en sjanse for at hendene er skitne eller at du har rørt noe som syke mennesker har berørt, vaske hendene! Det vil hjelpe deg å unngå MRSA.
 3. Bruk en spritbasert håndsåpe hvis du ikke kan vaske hendene. Det er bedre å vaske hendene, men hvis du ikke kan komme til varmt vann og såpe, er det en god idé å ha noen hånd sanitizer med deg.
 4. Ta forholdsregler i offentlige bad. Siden du ikke vet om andre mennesker har vasket hendene før du berører dørhåndtak og vann kraner, er det bedre å bruke et papirhåndkle eller vev om mulig å unngå å berøre disse overflatene og hindre MRSA.
 5. Clean kraner, tellere, og håndtak i ditt eget hus. Bruk en antibakteriell rengjøringsmiddel regelmessig på tappekran håndtak, toalett håndtak og dørhåndtak. Disse flater er berørt ofte og kan lett bli forurenset. Hvis du ikke ønsker å bruke en antibakteriell renere - det er noen mente at disse rengjøringsmidler er å hjelpe super som MRSA utvikle seg - og deretter bruke en mild blekemiddel og vann løsning for å hindre MRSA. En alkohol løsning sterkere enn 60% er også effektiv i å tørke ut MRSA.
 6. Vask kutt. Hvis du får et kutt, sørg for at du rengjør den godt og holde det dekket, slik at MRSA-bakterier har mindre sjanse for å angi såret.
 7. Vær forsiktig rundt andres sår. Hvis du hjelper noen endre en bandasje eller utføre førstehjelp, prøv å unngå kontakt med overflaten av såret eller bandasje. Det er også en god ide å bruke engangshansker og vask hendene umiddelbart etter fjerning av hansker.
 8. Clean treningsutstyr. Tørk av felles treningsutstyr - både før og etter at du bruker utstyret, siden MRSA er i stand til å vokse lett i varme fuktige miljøer. Dusjing etter bruk av felles treningsutstyr er en annen
 9. Vær forsiktig med å dele personlige elementer. Klær, håndklær, vaskekluter, leppepomade, pinsetter, neglesaks og andre elementer kan spre MRSA.
 10. Bruk kun antibiotika når det er nødvendig. Super som MRSA utvikle seg på grunn av den utbredte bruken av antibiotika - bakteriene som overlever er ofte resistente mot antibiotika og kan bli til super. Ikke ta antibiotika for virus - det vil ikke hjelpe - og når du tar antibiotika, sørg for at det er på legens ordre, og i henhold til instruksjonene
 11. Til slutt, kontakt lege umiddelbart hvis et sår er ikke healing godt. Hvis et kutt eller et sår blir infisert eller ikke healing raskt, bør du oppsøke lege!
  Selv MSRA er en skremmende sykdom, kan vi alle ta skritt for å gjøre det mindre utbredt og mindre skremmende. Ved å hindre MRSA, er du hjelpe oss alle holde sunnere.

 12. Next: