Hjem >> eldre helse >> Hvordan å lære om Cataract Surgery

Hvordan å lære om Cataract Surgery

The ordene "katarakt kirurgi" er nok til å inspirere frykt for blindhet for mange. Det trenger ikke å være sånn. I de fleste tilfeller er frykten uberettiget. Faktum er at katarakt kirurgi er ganske rutinemessig. I USA er det også en av de sikreste operasjoner som du kan ha., En grå stær er en uklarhet som utvikles i linsen i øyet. Folk får grå stær for mange grunner, inkludert diabetes, høy alder eller fysiske traumer for øyet. I noen tilfeller tendens til å bli grå stær kan være arvelig.
Ikke alle grå stær krever fjerning. Men hvis katarakt forstyrrer daglige gjøremål som å kjøre bil, lese, eller se på TV, så katarakt kirurgi kan være nødvendig. En katarakt som hindrer legen fra behandling av andre øyesykdommer bør også fjernes.
Katarakt kirurgi behandler grå stær ved å fjerne skyet linsen fra øyet. Sjelden hele linsen i øyet blir fjernet (intra-capsular kirurgi). Oftere, er objektivet fjernet fra øyet, men mesteparten av linsekapsel er igjen intakt (ekstra-capsular kirurgi). Noen ganger ultralydbølger blir brukt til å myke opp og bryte opp linsen, slik at det kan suges ut (phacoemulsification). I alle fall er en ny klar plast linse permanent implantert i øyet for å erstatte linsen som hadde grå stær., En pasient som kommer til å få katarakt kirurgi vanligvis får lokalbedøvelse først. Ofte pasienten er våken for varigheten av operasjonen. Vanligvis kan pasienten reise hjem samme dag. I begynnelsen kan synet bli uklart øyet leges. Legen din vil indikere når det er trygt å kjøre.
Etter operasjonen er det viktig å følge legens anbefalinger. Du kan bli bedt om å bære en patch for kort periode, eller for å sette øyedråper i øyet. Bivirkninger fra katarakt kirurgi er sjeldne, men det skjer faktisk. Bivirkninger kan være første uskarphet av syn, infeksjon, blødning, betennelse, tap av syn, dobbeltsyn, eller trykk i øyet. Hvis du opplever noen av disse problemene, må du kontakte lege umiddelbart
Du kan forberede seg på katarakt kirurgi ved å ta følgende skritt:.

  1. Diskuter din tilstand grundig med legen din. Hvis du tidligere har hatt problemer med anestesi, sørg for at legen er klar over dem. Stille eventuelle spørsmål du måtte ha.
  2. Hvis du ikke har nylig hatt en fullstendig fysisk, er det en god idé å ha en før å ha noen form for kirurgi. Dette vil hjelpe legen sørge for at det ikke finnes flere underliggende forhold som kan forstyrre med prosedyren.
  3. Vær forberedt på å ha noen kjøre deg hjem fra operasjonen. Det er mer enn sannsynlig at synet blir uskarpt i noen dager etter operasjonen. Du må vente på legens greit å gjenoppta kjøring. Hvis du kjøper din egen dagligvarer, kan det være lurt å sørge for at du har tilstrekkelig forsyninger til varer noen dager før operasjonen starter.
  4. Hvis du arbeider, må du be din arbeidsgiver for et par dager av syke tid før legen fjerner du for kjøring. (Ikke prøv å kjøre inntil legen sier at det er trygt.)
  5. Kontroller at finansielle ordninger er å ta vare på forhånd. Du må kanskje kontakte forsikringsselskapet for å finne ut om det er en egenandel, og for å avgjøre hvorvidt deres autorisasjon for inngrepet er nødvendig.
    For mer informasjon om katarakt kirurgi, gå inn på linkene langs høyre side av denne siden.