Hjem >> eldre helse >> Slik Renhet stomi Bag | Medisinsk Care

Slik Renhet stomi Bag | Medisinsk Care

Hvis du forbereder for endringer i din daglige rutine som en stomi posen vil bringe, vil denne artikkelen og dens linker gi deg informasjon om rengjøring. Hvis du er en pasient med en stomi bag, eller en sykepleier eller omsorgsperson tildelt til omsorg for pasienten, skal du ha mottatt opplæring fra sykehus eller legespesialist før du leser dette. Hvis du blir forvirret av prosessen og føler at du aldri fått tilstrekkelig opplæring av en profesjonell i riktig teknikk for å rense en stomi posen, så sørg for å snakke med legen din kontor; denne artikkelen gir generelle retningslinjer, men ikke omfattende dekke emnet av stomi utstyr og poser, og kan ikke erstatte den informasjon du kan få fra legen din.
Hvordan du rengjør ostomipose avhenger av hva slags bag du har. Er det åpent (med en klemme) eller har den i stedet har en lukket ende? Er det designet for deponering etter bruk, eller er det ment å vare i ca en uke? Her er noen grunnleggende sanitære retningslinjer for rengjøring stomi poser.

 1. Uansett hva slags stomi posen du har, er det best å tømme posen før den fylles helt med avfall. De fleste vil tømme den når den fyller omtrent en tredjedel eller halvparten av veien. Hvis posen er åpent, er sjansen stor den var ment for flere bruksområder. Den kan åpnes og tømmes fra enden ved å fjerne en kleminnretning, samtidig som fremdeles er festet til kroppen. Når du tømme den på vanlig måte, kan du bruke en asepto sprøyte for å rense ut posen før re-klem det. En grundig skylling med sprøyten er alt som vil være nødvendig. Mens noen rene deres ostomipose etter hver tømming, andre foretrekker å vaske det en gang om dagen. Du kan tømme dem med jevne mellomrom alt fra fem til syv dager.
 2. Hvis ostomipose er av engangs, brukes én type, så rengjøring av posen er ikke et problem for deg. De med en lukket ende vanligvis ikke er ment for utvidet bruk, men er i stedet en gang, disponibel slag. Hvorvidt den disponible ostomiposen er lukkede ende eller med åpne ender, selve posen er ment å bli erstattet, ikke renset og igjen festet til fortsatt bruk.
 3. Rengjøring huden din, men er definitivt fortsatt et problem. Det er et problem om du har en disponibel bag eller en pose som varer i en uke. Uansett hvor ofte du endrer stomi bag, rense vevet rundt stomien. Hvis du er glemsk, bare husk at vevet rhymes med problemet! Rengjøring av vev
  er en viktig problemet
  . De rime med svært få andre ord, med mindre du er britisk.
 4. Kontroller at vevet rundt stomien (åpning i kroppen din der du feste din ostomipose) er ren hver gang du tømmer eller erstatte bag.
 5. Se etter irritasjon av huden og rapportere eventuelle endringer i utseendet til din lege eller sykepleier.
 6. Siden hår naturlig tiltrekker seg skitt og kan også hemme en selvklebende forsegling, sørg for å opprettholde en ren barbering rundt der du feste vesken.
  ha informasjon om endring stomi bag, kan du besøke vår artikkel, "Hvordan du kan endre en Stomi veske eller veske."
  Nettstedene som tilbys på høyre vil gi mer informasjon samt på ostomipose omsorg. Husk imidlertid at det er ingen erstatning for råd fra leger, sykepleiere og omsorgspersoner. Ikke nøl med å spørre dem spørsmål og nærme seg dem med eventuelle bekymringer eller observasjoner som du justere til den nye rutinen.