Hjem >> fedme >> Fedme: En del av helse Crisis In The Hispanic Community

Fedme: En del av helse Crisis In The Hispanic Community


Forskere advarer mot en alvorlig helsekrise som er påfallende ekstra hardt i spanske samfunnet. Det krise, forårsaket av både arv og kosthold er knyttet til fedme som fortsetter å stige i den etnisk gruppe. Fatty leversykdom, kronisk, potensielt dødelig sykdom har blitt sett i alarmerende tall, selv blant de spanske ungdom. Mer enn en fjerdedel av barn og voksne i denne demografiske gruppen har blitt diagnostisert med fatty leversykdom med enkelte miljøer ser nivåer som strekker trettifem prosent.

Fedme er vanligvis en drivkraft til utvikling av ikke-alkoholisk fett leversykdom som kan føre til mer alvorlige problemer, inkludert arrdannelse i leveren og cirrhose. Denne tilstanden øker også risikoen for å utvikle tilstander som Type II diabetes, visse typer kreft, leversvikt og til slutt død. I Los Angeles County, er alkoholfrie fatty leversykdom den fjerde største dødsårsaken blant spanske menn.

Leger opplever at spanske barn og unge voksne har forhøyede nivåer av fett både i og rundt leveren, spesielt hvis de er overvektige. At fett fører til at leveren til å kjempe for å gjøre jobben sin i kroppen, nemlig å fjerne giftstoffer fra systemet. Til slutt, akkumulerer fett til et slikt punkt at leveren bare slås av. På dette punktet, blir sykdommen livstruende med tusenvis dø av fettlever hvert år.

Ifølge USC Childhood Obesity Research Center, nesten førti prosent av spanske barn, tenåringer og unge voksne som er oppført som overvektige også har betydelige nivåer av fett i leveren, ofte nok til å kvalifisere dem som har avansert fatty leversykdom. Forskere er under troen på at spanske befolkningen kan ha en betydelig høyere risiko for å utvikle sykdommen med nesten halvparten av befolkningen antas å kunne ha et gen som kan predisponere dem til det. I kontrast, risikoen for at genet i kaukasiere er mindre enn tjuefem prosent og enda lavere for afro-amerikanere.

Både forskere og leger er enige om at utdanning og forebygging i spanske samfunnet må økes for å hindre en enda høyere nivå av denne tilstanden. På grunn av genetisk predisposisjon overfor fettleversykdom, å opprettholde en sunn vekt blir enda viktigere. Men, det er kanskje ikke nok fordi vekten er bare en del av ligningen. Et sunt kosthold er også nødvendig for å hindre overskytende nivåer av fett fra å bygge opp i blodet.