Røyking og fedme: Sigaretter er ikke hjelpe noe, Sent All


Det har lenge vært antatt at røykere er tynnere fordi nikotin presser sin sult, og at hvis de skulle slutte å røyke, ville de automatisk få mye vekt. Det er kanskje ikke så vitenskapelig gyldig som tidligere antatt. Mens nikotin gjør trykke appetitten til en viss grad, betyr det ikke gjør det nok til å stå for en stor mengde vekttap. Hva mer, røykere som sluttet å røyke ved hjelp av atferdsterapi var ikke bare mer sannsynlig å gi opp sigaretter, men å også få liten eller ingen vekt mens du gjør det.

I en studie ble det funnet at røykere, spesielt kvinner, som fikk vekt sentriske rådgivning i tillegg til røykeslutt medisiner mens slutte ikke bare hadde en høyere suksessrate, men også klart å gjøre det med mindre vektøkning over alt også. Det har lenge vært antatt at bare en røyker bør fokusere på å endre bare en atferd om gangen, men det ble raskt funnet ut at i tilfelle av røyking og vekttap eller vedlikehold, kombinasjonen fungerte bedre for det lange løp.

i hennes senior avhandling, Lisa Webb, fra Nordic School of Public Health i Sverige, så på sammenhengen mellom en nedgang i sigarettrøyking i mange vestlige land, mens antall overvektige mennesker har fortsatt å stige. I hennes papir, Webb sett på informasjonen for 6000 mennesker som hadde to vekt klassing målinger tatt: første deres body mass index, BMI og deres midje til hip ratio. Hennes funn viser at den WHR lesing var høyere for både mannlige og kvinnelige røykere, mens de kvinnelige røykere hadde en litt senket BMI-tall i forhold til sine røykfrie jevnaldrende. Samlet er WHR og BMI økte noe for røykere i studien, uavhengig av kjønn.

De fleste røykere er enige om at det er dårlig for helsen og vil prøve å slutte å røyke. Imidlertid vil mange av dem bekymre mulig vektøkning og vil begynne å røyke igjen. Røyking har lenge toppet listen over unødvendige vaner som bidrar til hjertesykdom, lungesykdom og kreft, men fedme er også høyt på den listen. Ved å kombinere de to vaner kan være dobbelt så farlig for mennesker, sette dem i ekstremt høy risiko for en rekke forhold, og gjøre noen sykdommer mer alvorlig. Fedme, for eksempel, kan legge til tid i et sykehusopphold på grunn av vekt relaterte komplikasjoner.

Det har vært en rekke røykeavvenningsprodukter på markedet, noen med anstendig suksess priser og andre som har vært mindre enn fantastisk. En som ser ut til å møte godkjenning av røyker og helse samfunnet er nikotin fri, plast inhalator som ofte blir referert til som en elektronisk sigarett eller e-cig. En italiensk studie viste at enheten har gjort det lettere for røykere å faktisk gi opp sine sigaretter i en kortere periode, og uten relapsing som andre metoder.