Hjem >> ernæring >> De overraskende måtene du dreper restene dine

De overraskende måtene du dreper restene dine

Har du noen gang laget et måltid som var så deilig at du ikke kunne vente med å nyte restene fra det neste dag eller to? Sannheten er, De fleste ganger, matrester som spises på dag to eller tre etter at den er tilberedt, vil bare ikke smake så mørt og smakfullt som den gjorde første gangen du bet i den. Eller, enda verre, Det kan ha ødelagt i kjøleskapet fordi det ikke var riktig lagret eller ble liggende i apparatet altfor lenge.

For å hjelpe til med å ringe ut noen av disse feilene vi gjør når vi prøver å lagre rester, vi konsulterte Meredith Carothers, spesialisten for teknisk informasjon ved USDAs mattrygghet og inspeksjonstjeneste. Les videre for å finne ut hvordan du kan ødelegge din helt gode matrester!

1

Du lar matrester sitte ute i mer enn to timer.

Shutterstock

Vi vet at det første du vil gjøre når du er ferdig med å tilberede maten er å sette deg ned og nyte maten din, la resten sitte på stekeovnen eller benken. Derimot, Dette kan sette maten i fare for bakterievekst.

"En av de største måtene som forbrukere dreper sine rester på, er ved å bryte 2-timers regelen. Matbårne sykdomsbakterier vokser raskt mellom temperaturene 40 ° F og 140 ° F, og bare to timer ved romtemperatur er nok tid til at matforgiftende bakterier når farlige nivåer, "sier Carothers." Pluss, det er noen bakterier som hvis det tillates å formere seg, produsere giftstoffer som ikke kan drepes ved å varme opp restene dine, så det er veldig viktig å sørge for at rester blir nedkjølt innen denne tiden! "

Mattrygghetseksperten gir noen tips om hvordan du kan hindre at restene dine blir ødelagt.

  1. Rett før du setter deg ned for å spise, del restene i oppbevaringsbeholdere og sett i kjøleskapet.
  2. Hvis du er bekymret for at varene dine er for varme til å plasseres i kjøleskapet, det er faktisk trygt å plassere varm mat direkte i kjøleskapet. Derimot, du vil kutte store ting eller dele store mengder mat i mindre porsjoner for å avkjøles raskt.
  3. Sett deg en timer slik at hvis du bestemmer deg for å sitte og nyte måltidet før du legger fra deg rester, du sitter ikke for lenge!
2

Restene dine har vært for lenge i kjøleskapet.

Shutterstock

Visste du at tilberedt mat bare er bra mellom tre og fire dager etter at du har tilberedt den? Carothers sier at det er ofte slik forbrukerne ødelegger restene sine, ved å la dem stå i kjøleskapet for lenge til de ødelegges.

"For å unngå å drepe rester ved å la dem stå i kjøleskapet for lenge, enten konsumere innen tre til fire dager eller fryse dem til senere. Rester vil være trygge på ubestemt tid i fryseren, men vil beholde sin beste friskhet og kvalitet i tre til fire måneder i fryseren. Selv om det er trygt på ubestemt tid, frosne rester kan miste fuktighet og smak når de lagres i lengre tid i fryseren. "

Hvor mange ganger har du måttet kaste ut matvarer fordi de var besatt av fryseskader?

3

Kjøleskapet ditt er ikke innstilt på riktig temperatur.

Shutterstock

Carothers sier at innstilling av kjøleskapet til riktig temperatur er avgjørende for å forhindre bakterievekst på mat og matbåren sykdom. Du vil alltid sørge for at kjøleskapstemperaturen er 40 ° F eller lavere.

"Matbårne sykdomsbakterier vil begynne å formere seg ved temperaturer over 40 ° F og kan nå farlige nivåer som kan gjøre deg syk, "forklarer hun." I tillegg Hvis kjøleskapstemperaturen er høyere enn 40 ° F, betyr det at ødeleggelsesbakterier også vil begynne å formere seg. "

Dette er problematisk fordi det betyr at maten din sannsynligvis vil ødelegge raskere.

4

Du pakker ikke inn restene i lufttette beholdere.

Shutterstock

Hvordan du lagrer restene dine er viktig for hvor godt restene dine vil smake de neste tre til fire dagene etter at de er kokt.

"For å opprettholde den beste kvaliteten, det anbefales å enten dekke til rester, pakk dem inn i lufttett emballasje, eller forsegle dem i lagringsbeholdere, "sier Carothers." Denne praksisen bidrar til å holde bakterier ute, beholde fuktigheten, og forhindre at rester tar opp lukt fra annen mat i kjøleskapet. "

Har du noen gang spist pasta som smakte som en banan? Hvis du la en halvspist banan stå i kjøleskapet ved siden av en bolle med pasta med ikke engang plastfolie over, så har du svaret ditt på hvorfor nudlene dine lukter som gårsdagens banan.

I SLEKT: Dette er det enkle, hjemmeoppskrifter som hjelper deg å gå ned i vekt.

5

Du lagrer matrester i luktende plastbeholdere.

Shutterstock

Hvis plastbeholdere er det som består av de fleste oppbevaringsskapene dine, da kan det være på tide å ta en sniff av hver. Hvorfor? I motsetning til glass, plastbeholdere kan faktisk absorbere smaker av skarp mat over tid. Har du noen gang hatt en plastbeholder som er permanent farget rød fra en garlicky marinara saus? Akkurat som flekken, lukten kan heller aldri forsvinne, noe som betyr at eventuelle nye rester du lagrer der kan oppleve en endring i smak. Ekkelt! Hvis du bruker plastbeholdere, sørg for å endre dem når de begynner å lure.

6

Du varmer opp rester av supper og sauser i mikrobølgeovnen.

Shutterstock

Varmer du supper og sauser på nytt i mikrobølgeovnen? Feil nummer én! I en artikkel om hvordan du kan varme opp rester på riktig måte, Brian Bennett, utøvende kokk for levering av måltidstjenester for måltid fremover Eat Clean Bro, sa, "Jeg varmer dem langsomt opp i en kjele på et lavt nivå på ovnen. Jeg pleier å tilsette litt væske, avhengig av basen til suppen eller sausen, "sier Bennett.

Væsken han tilfører vil enten være krem, melk, eller vann, og han rører blandingen sakte mens den varmes opp på komfyrtoppen. Selvfølgelig, du kan sette den i mikrobølgeovnen, men sausen kan bli tørrere, og enten kan suppen eller sausen eksplodere i mikrobølgeovnen. Den verste delen? Halvparten av suppen eller sausen kan fortsatt være kald, men mikrobølgeovnen er igjen rotet.

7

Du varmer ikke opp restene i mikrobølgeovnen ordentlig.

Shutterstock

Bennett hadde også delt at du bør unngå å stable matrester oppå hverandre mens du er i mikrobølgeovnen.

"Jo mindre tett noe er, jo lettere vil det varme opp, " han sier, så du bør unngå å stable det grillede kyllingbrystet på toppen av den kalde pastaen! I stedet, sørg for at all maten er jevnt fordelt utover tallerkenen slik at den varmes opp i samme hastighet, eller bytter på å varme opp alle de forskjellige matvarene. Gårsdagens middag blir like varm som den var da!

8

Du lagrer rå mat på toppen av tilberedt mat.

Shutterstock

Å overfylle kjøleskapet ditt er et problem i seg selv fordi du risikerer å hindre at kald luft sirkulerer skikkelig mellom alle matvarer i apparatet. Men å holde rå mat (som kjøttstykker) i nærheten av kokte matvarer i kjøleskapet er også bekymringsfullt. For eksempel, la oss si at du stabler et par skiver rødt kjøtt på hyllen over allerede tilberedte matvarer. Avhengig av hvordan hyllene i kjøleskapet ditt ser ut, du kan risikere at juice fra råmøtet siver inn i restene dine. Dette, selvfølgelig, kan forårsake en rekke helseproblemer hvis de blir konsumert, så sørg for at du legger rått kjøtt på en av de nederste hyllene for riktig organisering av kjøleskapet.