Hjem >> ernæring >> Eksem diett:Den beste og verste maten du bør spise

Eksem diett:Den beste og verste maten du bør spise

Det er ikke bare lurt å spise mat som får magen til å føle seg bra, men det er også viktig å spise mat som bidrar til å holde huden din frisk, også. Å velge riktig mat blir enda viktigere hvis du har en hudtilstand, som eksem. Omtrent 10 prosent av den amerikanske befolkningen, eller 31,6 millioner mennesker, har en form for eksem, et paraplybegrep som omfatter flere forskjellige forhold som forårsaker tørrhet, kløe, og misfarget hud. For å forklare hva eksem er og hvilke matvarer som hjelper til med å lindre symptomer (og de som forverrer dem) konsulterte vi Kelli McGrane MS, RD for matsporingsapp Lose It!

Les videre for å lære mer om hvordan du kan holde eksem under kontroll gjennom kostholdsvalg.

Første ting først:hva er eksem?

"Eksem er en inflammatorisk hudsykdom som kan forårsake hudirritasjon, blemmer, og kløende utslett, "sier McGrane.

Så hva er eksem dietten?

Eksem -dietten refererer ganske enkelt til maten du bør spise for å unngå anfall av betennelse.

"Enkelte matvarer kan få kroppen til å frigjøre forbindelser som forårsaker betennelse, som igjen kan føre til eksem -oppblussinger, "McGrane sier." Eksem -dietten fokuserer på å unngå matvarer som kan utløse denne responsen og [i stedet] fokuserer mer på matvarer som kan bidra til å redusere betennelse og symptomer. "

Hvilke matvarer forhindrer eksem i å blusse opp?

Alle disse matvarene har en ting til felles:de jobber med å eliminere betennelse i kroppen.

  • Fet fisk. Laks, makrell, og sardiner er alle gode kilder til omega-3 fettsyrer, som reduserer betennelse i kroppen.
  • Frukt og grønnsaker som inneholder mye quercetin. McGrane sier quercetin er, "en type flavonoid som har vist seg å ha antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper. Eksempler inkluderer epler, kirsebær, blåbær, brokkoli, spinat, og grønnkål. "
  • Probiotisk rik mat. Probiotika er den gode typen bakterier som har vist seg å fremme god tarmhelse og lette fordøyelsen. Mat som er naturlig rik på probiotika inkluderer yoghurt med levende (og aktive) kulturer, kefir, og gjærede matvarer som miso og upasteurisert surkål.

I SLEKT: Din guide til det antiinflammatoriske kostholdet som helbreder tarmen din, senker tegn på aldring, og hjelper deg å gå ned i vekt.

Hvilke matvarer er de verste for eksem?

"Den vanskelige delen om å vite hvilke matvarer du bør unngå er at den varierer fra individ til person, "Sier McGrane." For noen, egg kan forårsake en økning i symptomer, mens for andre, egg er helt greit, men nøtter gir et problem. "

Fordi matvarer som utløser eksem er respektive for hver enkelt person, McGrane sier at det er viktig å jobbe med en diettist for å identifisere hvilke matvarer som kan utløse dine oppblussinger.

Det er noen få matvarer, selv om, som er mer sannsynlig å forårsake betennelse enn andre.

  • Matvarer som inneholder mye sukker. Sukkerholdige matvarer som brus og desserter kan øke betennelse, sier McGrane.
  • Meieriprodukter. "Meieri er en vanlig matallergi, og noen individer rapporterer en forbedring av symptomene ved å gå på et meierifritt kosthold, " hun sier.
  • Sterkt bearbeidet mat. Foredlet mat som inneholder konserveringsmidler, matfarger, og overflødig mettet fett og tilsatt sukker kan potensielt forårsake betennelse i kroppen.

Kan det å følge eksem -dietten til slutt reversere hudtilstanden?

"Selv om kosthold kan bidra til å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av oppblussinger, det er foreløpig ingen bevis for at diett kan reversere tilstanden, "Sier McGrane.

Diettisten sier at selv om det ikke er et fast kosthold, bør de som har eksem følge, den beste måten å finne ut hvilken mat du bør unngå er å prøve et eliminasjonsdiett. Selvfølgelig, det anbefales også å konsultere en registrert diettist, også.