Hjem >> ernæring >> Hva du skal gjøre hvis du bor i en matørken

Hva du skal gjøre hvis du bor i en matørken

Tenk deg å leve i en verden uten fersk mat - ingen matbutikk i sikte - en verden der de eneste måltidene er fra gatekjøkkenet. Du får proteinet ditt fra en oppvarmet frossen patty; grønnsakene dine fra en sylteskive; fiberen din fra en fuktig sesamfrø. Du vil spise sunnere, men kan ikke. Barna dine spiser et godt måltid til middag de fleste nettene, mer trist enn glad.

Det høres ut som premisset for en post-apokalyptisk film, men dette er virkeligheten for millioner av amerikanere som lever i en "matørken". I 2009, USDA anslår at 23,5 millioner amerikanere bodde i et lavinntektsområde og mer enn en kilometer unna et supermarked eller en stor matbutikk. (Merk:Omtrent halvparten av disse menneskene har lav inntekt, og den andre halvparten bor innenfor folketellingen som anses som et lavinntektsområde.) Når det er en familie å spise og kostnadsbegrensninger å være oppmerksom på, hurtigmat blir ofte den viktigste matkilden for personer som bor i disse områdene, spesielt med den stadig voksende utbredelsen av disse kjederestaurantene som dukker opp på landsbasis. Faktisk, the Economic Research Service (ERS) US Department of Agriculture (USDA) Food Environment Atlas avslørte at antallet gatekjøkken i USA økte med 9 prosent mellom 2009 og 2014.

Alternativt, noen familier bor bare noen få skritt fra en nærbutikk, hjørnebutikk, eller til og med en bensinstasjon. Derimot, Det som disse stedene og gatekjøkkenene har til felles, er dette:De klarer ikke å tilby ferske, sunn mat som frukt og grønnsaker til lokalsamfunnet.

Så hvor er disse matørkenene, og hva kan du gjøre hvis du bor i en? Spis dette, Ikke det! satte seg for å undersøke.

Hva er en matørken?

USDA definerer en folketelling med lav tilgang for et byområde som en der minst 500 mennesker eller 33 prosent av befolkningen bor mer enn en halv kilometer unna det nærmeste supermarkedet, supersenter, eller stor matbutikk. For et landlig område, 10 miles er cutoff. Husk, denne målingen tar ikke hensyn til små matbutikker som uavhengige kjøpmenn. Derimot, Det er uten tvil den mest omfattende analysen av matørkener i USA som er tilgjengelig for øyeblikket.

Dette tallet på 23,5 millioner amerikanere tar ikke hensyn til en annen veldig viktig faktor. Bortsett fra inntekt og nærhet til en butikk, du trenger tilgang til et kjøretøy.

I følge Michele Ver Ploeg, sjef for Food Assistance Branch på ERS i USDA, "Nasjonalt, Omtrent 4,2 prosent av husstandene ... har ikke bil og er mer enn en halv mil unna butikken. "Denne andelen står til og med for antall mennesker som bor mer enn 30 mil unna en matbutikk, uavhengig av tilgang til bilen. "Nå viser det seg, bare omtrent en halv million mennesker i USA passer til definisjonen av å bo mer enn 30 kilometer unna en butikk, "sier Ver Ploeg. Imidlertid, å reise den slags avstand bare for å få mat er nok til å utgjøre det som en byrde, og å handle mat i nærbutikker og spise på gatekjøkken i nærheten er uunngåelig mye lettere å gjøre hver dag.

Å ha begrensninger i tilgang til mat ser ikke det samme ut for alle, og det er mange faktorer å vurdere også, som alder, fysiske funksjonshemninger, og levekostnadene i visse områder. Med andre ord, Det er mange andre barrierer bortsett fra de tre store:inntekt, nærhet til en butikk, og tilgang til et kjøretøy.

Hva er tegnene på at du bor i en matørken?

Det mest konsekvente kjennetegnet ved en matørken er mangel på tilgang til fersk, sunn mat. Å leve i en matørken betyr ikke nødvendigvis at det ikke er mat tilgjengelig; det betyr at det ikke er noen sunne alternativer lett tilgjengelig.

Noen matørkenområder har en overflod av nærbutikker, men knapphet eller mangel på sunn mat, som faktisk gir området et annet navn.

I en e -post med Anne Palmer, programdirektør for matsamfunn og folkehelse ved Johns Hopkins Center for a Livable Future, hun skriver, "Jeg tror ikke matørkenbegrepet forteller hele historien, som det innebærer mangel på mat. I mange lavinntektsnabolag, butikkene som er tilgjengelige for innbyggerne er små nærbutikker og hjørnebutikker som er fylt med spiseklar mat, hovedsakelig sukkerrik, salt, eller fett. Noen forskere har brukt begrepet 'matsump' for å karakterisere nabolag med en overflod av små butikker. "

Dr. Charles Platkin, redaktør for helsesiden Diet Detective og administrerende direktør for Hunter College New York City Food Policy Center, understreker at i en matmyr "kan det være lav tilgjengelighet til sunn mat, og det kan være en overflod av usunn tilgang til mat, som ikke er en god formel for suksess når det gjelder sunn livsstil. "

Kelly Verel, visepresident for Project for Public Spaces og spesialist på offentlige markeder, er enig, skrive i en e -post om at det ikke er nok å bare ha en butikk som selger mat i nærheten, men "den trenger å tilby råvarer, proteiner, og andre matvarer av høy kvalitet. "Hun skriver også, "Jeg synes faktisk at USDAs definisjon av en matørken holder seg relativt godt, men selvfølgelig, det viktigste elementet er kvalitetsmat. "

Palmer understreker også at det å ikke ha tilgang til noen form for transport og bo i et nabolag med husholdninger som alle tjener under $ 40, 000 i året er to andre slike tegn på at du bor i en matørken.

Hvorfor er dette et stort problem?

Å ikke ha tilgang til sunn mat og bare ha tilgang til tungt bearbeidet emballert mat kan sette en i fare for kroniske plager som type 2 diabetes og hjerte- og karsykdom. Derimot, Det som er enda mer bekymrende er fangstaspektet ved en matørken. Tross alt, innbyggere med lav inntekt bor sannsynligvis ikke der etter eget valg.

"Det er ikke nok å si, 'Vel, hvis du er i en matørken, bare flytt til et bedre område, '"skriver Andrew Mayle, mat- og ernæringsavdelingsdirektør for Hocking Athens Perry Community Action i Ohio, i en e -post.

"Matusikkerhet kommer med et sterkt stigma. Det er en fattigdomskultur vi legger merke til der folk tror at fattigdom og sult er et resultat av personlige beslutninger, " han sier.

Fattigdom er svært utbredt i noen av disse matørkenregionene, og det er til og med antatt å være roten til problemet. Faktisk, 11,5 millioner mennesker - det vil si omtrent 4,1 prosent av den amerikanske befolkningen - tjener en inntekt som enten er på eller under 200 prosent av føderale fattigdomsgrenser, og de bor mer enn en kilometer unna en matbutikk.

I tillegg 11,8 prosent av amerikanske husholdninger regnes som matsikre, det vil si at på et tidspunkt i løpet av året, disse husstandene var enten usikre på å ha, eller ikke får tak i, tilstrekkelig mengde mat for å mate familien på grunn av utilstrekkelig inntekt eller mangel på matressurser.

Selv om flere tiltak kan iverksettes for å bekjempe matsikkerhet, mange av dem vil bli diskutert senere, roten til disse problemene vil i stor grad bli løst i regjeringen, ettersom det er et systemisk problem i kjernen.

"Du trenger politikere, politikere, og samfunnsledere til å prioritere folkehelsen, spesielt å sikre at mennesker kan få tilgang til sine rettigheter og også gå inn for kvalitetsmat. Det er lettere i noen lokalsamfunn enn andre, "sier Verel.

Og selv da, advokatprogrammer og grasrotbevegelser dannet på lokalt nivå kan gi hjelp til umiddelbar lindring, men det vil ta tid og systemiske endringer å se forbedringer ved røttene til problemet og helseutfallene som antas å utvikle seg som følge av lav inntekt og lav tilgang til fersk mat.

"Så vi vet at ved å skape tilgjengelighet til mat, sørge for at den er tilgjengelig, betyr ikke nødvendigvis plutselig at det vil gi dramatiske nedganger i kostholdsrelaterte kroniske sykdommer, "sier Platkin." Det betyr heller ikke nødvendigvis at du kommer til å se dramatiske endringer i matsikkerhet, betyr en reduksjon i matusikkerhet og sultrelaterte problemer. "

En quick-fix finnes ikke for de som bor i en matørken, men det betyr ikke at du ikke har alternativer hvis du bor i en matørken og trenger mathjelp. Platkin, så vel som de andre kildene i denne artikkelen, påpek at å introdusere noe som et bondemarked i et samfunn som er tynget av en matørken, ikke automatisk vil resultere i en umiddelbar reduksjon i matsikkerhet eller et dramatisk fall i diabetesraten blant samfunnet. Derimot, enhver form for endring er et skritt i riktig retning og gir folk umiddelbar hjelp de trenger for å overleve.

"En av tingene jeg synes er et så viktig fokus og konsept er at mat, og sunt å spise, er en grunnleggende menneskerettighet, "sier Platkin.

Matørkener kan se drastisk annerledes ut, spesielt blant landlige og urbane områder. Ta et mer landlig område som Athens County, Ohio, og et urbant område som Memphis, Tennessee, som et eksempel i grafikken nedenfor.

Ver Ploeg forklarer at de gule områdene er folketellingstrakter som har lav inntekt og har minst 100 boenheter som ikke har et kjøretøy og er minst 1 kilometer fra nærmeste supermarked, supersenter, eller stor matbutikk. Merk:Ingen av disse traktatene oppfyller 20 mils delen av den definisjonen - dvs. de har ikke minst 500 mennesker eller en tredjedel av folketellingen i folketellingen som bor mer enn 20 miles fra en butikk.

Hilsen av ESRI og ERS 'Food Access Research Atlas

Hilsen av ESRI og ERS 'Food Access Research Atlas

Hva gjør bearbeidet mat med kroppen din?

Det er ikke mulig å unngå bearbeidet mat når du bor i en matørken eller matmyr, og å spise bearbeidet mat over tid kan utgjøre en alvorlig trussel for helsen din. Centers for Disease Control and Prevention sier at mens noen studier har vist at matørkener kan påvirke den generelle helsen negativt (gjennom fedme, diabetes, og hjertesykdom), mer forskning må gjøres for å demonstrere nøyaktig hvordan denne påvirkningen kan oppstå.

Det vi vet er at høyt kolesterolnivå kan gjøre deg mer utsatt for hjertesykdom, som er den ledende morderen i USA Ifølge CDC, Hvert fjerde dødsfall skyldes hjertesykdom. Kjøtt og meieriprodukter inneholder begge arteriene som tetter kolesterol, kjent som LDL. Å spise burgere eller frokostsmørbrød med pølse, bacon, egg, og ost bidrar ofte alle til høyere kolesterolnivåer, og disse varene er alltid tilgjengelige på gatekjøkken.

Bearbeidede matvarer har også en tendens til å inneholde sukker, som også kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert fedme og diabetes type 2. Så selv om det for øyeblikket ikke er nok forskning om hvorvidt det å leve i en matørken forårsaker dårlige helseutfall, vi vet at det å spise slike bearbeidede matvarer regelmessig kan sette deg i fare for slike utfall.

Hvilke sunnere matvarer kan være tilgjengelige for deg når du handler mat?

Med lav inntekt og sparsomme turer til matbutikken, å få tilstrekkelig ernæring kan være en utfordring når du bor i en matørken. Vi her kl Spis dette, Ikke det! ønsker å demystifisere ideen om at du ikke kan spise sunt på budsjett når du handler, om du bare kan gå til en bensinstasjon eller nærbutikk, eller om du kan komme deg til en matbutikk eller et bondemarked. Under, vi gir noen tips om hvilke sunne matvarer vi tror kan være rimeligere enn andre, og gir til og med innsikt i hvilke matvarer som er bedre for deg enn andre på steder som bensinstasjoner og nærbutikker, også.

Shutterstock

Egg er et godt eksempel på mat som gir næring, først og fremst fett og protein, til en rimelig pris. Selvfølgelig, det kommer an på hvor du bor. I byområder som er langt fra jordbruksland, egg kan ha en høyere prislapp. I noen stater, et dusin egg kan koste mindre enn $ 1. Derimot, la oss si at et dusin egg er $ 1,66 i nærmeste matbutikk, det betyr at hvert egg bare koster deg mellom 13 og 14 øre. Egg kan innlemmes i en rekke retter, også. Fra frokoststifter som scrambles og omeletter til hjerteligere måltider som pommes frites og eggesalat. De er en billig måte å legge til protein i kostholdet ditt til frokost, lunsj, eller middag.

Det er også andre matvarer der ute som koster mindre enn en dollar - igjen, avhengig av hvor du bor - men bevis selv om du ikke har masse penger å bruke, du kan fortsatt finne noe å spise som er mettende og næringsrikt. Et eple, en porsjon størrelse mandler, og til og med en pinne med organisk strengost koster vanligvis mindre enn en dollar hver.

Andre matvarer vi anbefaler at du kjøper i bulk, som linser, ris, og havre. Ofte, å kjøpe disse elementene i bulk vil være billigere enn å kjøpe dem i ferdigpakkede individuelle poser. For ikke å nevne, Dette gir deg også fullmakt til å skaffe ut det nøyaktige beløpet du vil ha.

Fersk frukt og grønnsaker kan være dyrt, spesielt når de selges utenfor vekstsesongen. I løpet av disse månedene, det kan være bedre å kjøpe disse varene fra delen frossen mat.

"Frossen mat er en underutnyttet, eller i det minste et under-promotert produkt som kan bidra til å utvide matressurser gjennom hele måneden, "sier Palmer.

Ikke alle frosne matvarer er heller usunne. Du tenker kanskje bare på de tidligere natriumfylte TV-middagene, men det er flere merker som selger sunne frosne måltider. Derimot, de kommer ofte med en høyere prislapp, så sørg for å se om det er noen tilbud eller kampanjer. Noen ganger, dagligvarebutikker vil kjøre tilbud hvis du kjøper multipler, så hold øye med aviser i den ukentlige flygebladet.

Endelig, hvis du ikke har noen transportmidler for å komme deg til en matbutikk og en bensinstasjon eller nærbutikk er alt som er i nærheten av deg, Vurder å sile gjennom gangene - i stedet for å se på kassa - for sunnere emballerte varer. For eksempel, velg en pose med mandler i stedet for en pose med chips, eller les den nedkjølte delen av stasjonen eller nærbutikken for en Sabra Hummus to-go snackkopp med kringletynn. Mens du er i denne delen, Vær på utkikk etter vanlig yoghurt og strengost, også, som er sunne måter å få kalsium på.

Hva kan du gjøre hvis du bor i en matørken?

Enten du trenger hjelp eller er i posisjon til å hjelpe dem i en matørken, Det er ressurser du kan bruke og måter du kan bidra til å bekjempe matsikkerhet i ditt område.

For å komme i gang, her er syv ressurser du kan bruke hvis du trenger hjelp og fire måter du kan hjelpe i ditt område.

Hvis du trenger mathjelp:

1. Se om du bor i nærheten av en felles hage.

"I vekstmånedene har hvis du har tid og energi, du kan delta i felleshager, "sier Palmer. En fellesskapshage er en fin måte å utnytte ubrukt plass og mate et fellesskap.

American Community Garden Association gir ressurser til omtrent 18, 000 hager i hele USA og Canada. Verktøyet "Finn en hage" på nettstedet deres hjelper deg med å identifisere en hage i nærheten av deg. Hager finnes i både urbane og landlige områder.

I New York City, Harlem Grown jobber med å øke både tilgang og kunnskap om sunn mat til innbyggerne i nærheten. På Harlem Grown, barn har muligheten til å få praktisk erfaring med oppdrett og lære om bærekraft, bylandbruk, og til og med sunn matlaging underveis.

2. Se om du er kvalifisert for SNAP.

SNAP og WIC er to statlige programmer som kan hjelpe deg. Platkin påpeker at selv om disse to kildene ikke alltid tilbyr ferske råvarer, de vil gi en slags mat hvis du og din familie risikerer å bli sultne. Det er noen bondemarkeder som godtar matfrimerker og implementerer det som kalles WIC Farmers 'Market Nutrition Program. Du kan se hvilke stater som deltar her og bruke USDAs National Farmers Market Directory for å finne det nærmeste bondemarkedet for deg.

3. Se om bøndemarkedet eller matdistributøren donerer restprodukter.

Ideell organisasjon Gather Baltimore er et eksempel på en gruppe frivillige som samler inn mat som ikke selges på bondemarkeder og overflødige produkter fra distributører og lokale gårder. Farmers Market Recovery Program av Food Forward er en annen organisasjon som jobber for å redusere matsvinn og distribuere matrester til de som trenger det. Food Forward redder mat fra 23 forskjellige bondemarkeder mellom Los Angeles og Ventura fylker. De redder i gjennomsnitt 52, 000 pund mat per måned og gi maten videre til sulteavdelinger som deretter deler ut maten til sine klienter innen tre dager.

4. Se om din lokale matbank tilbyr ekstra støtte.

Second Harvest Food Bank i Silicon Valley jobber med å redusere matsvinn fra lokale distributører og legger den maten til pop-up-bønder som markedsfører matbanken på skoler, samfunnshus, og seniorboliger. Levekostnadene i fylkene Santa Clara og San Mateo er veldig høye. I disse fylkene, Leslie Bacho, Administrerende direktør i Second Harvest Food Bank, sier at husholdningsledere kan jobbe med flere jobber bare for å få endene til å møtes. For perspektiv, Institutt for bolig og byutvikling (HUD) sier at en familie på fire tjener $ 94, 450 i året eller mindre i Santa Clara County eller $ 117, 400 i året eller mindre i San Mateo County regnes som lavinntekt og kan kvalifisere dem for mathjelp. Dette illustrerer hvordan ulik matsikkerhet ser ut over hele landet.

"I mange lavinntektsnabolag, det er bare ikke god tilgang til dagligvarer, og ferskere varer er dyrere, "sier Bacho." For så mange mennesker vi tjener, det er ikke bare utfordringen med å ha råd til maten de trenger, det er en utfordring å ha råd til fersk næringsrik mat. "

Southeast Ohio Foodbank i Logan, Ohio, tilbyr et sommerfôringsprogram til alle barn 18 år eller yngre, uavhengig av husholdningsinntekt.

"Familier med lav inntekt som bor i en matørken har vanskelig for å tilby svært næringsrike måltider hver dag i uken. Ofte Vi finner ut at gratis skolefrokost og lunsj er de eneste måltidene barna kan stole på i løpet av uken. Når skoleåret slutter, det er et betydelig måltidsgap i sommermånedene, "sier Mayle.

Sommerfôringsprogrammet lar barna få et måltid om dagen gjennom sommermånedene på respektive fôringssteder. I tillegg, SE Ohio Foodbank donerer også overskuddsprodukter fra Ohio Agricultural Clearance -programmet, som samler råvarer fra over 100 produsenter og produsenter i Ohio til familier som besøker fôringsstedene.

"Dette gjør at de kan ta mat hjem for å tilberede i helgene når fôringsstedene våre ikke er i drift. Vi vil sikre at ingen barn går uten et måltid, "sier Mayle.

5. Se om mobilmarkeder eller levering av mat er et alternativ for deg.

Det er flere mobilmarkeder som opererer i forskjellige deler av USA. Twin Cities Mobile Market er en gigantisk grønn buss som bringer alt fra fersk frukt og grønnsaker til korn, kjøtt, og meieriprodukter til forskjellige nabolag i Saint Paul og Minneapolis, Minnesota, og selger varene til en rimelig pris. Dette markedet godtar også SNAP.

Second Harvest Food Bank i Silicon Valley har 17 lastebiler som leverer mat til de som trenger det. For omtrent to år siden, matbanken slo seg sammen med Starbucks for å dele ut enda mer fersk mat. I Silicon Valley, 1 av 4 innbyggere er utsatt for sult, 25 prosent av disse er barnefamilier. Hver natt, Bacho sier at ansatte i Second Harvest samler inn rester av grab-and-go-gjenstander (for eksempel bistrobokser og frokostsmørbrød) fra over 100 Starbucks i området hver kveld. Dette koster ikke kundene som mottar maten noen penger i det hele tatt.

"Gjennom dette partnerskapet Starbucks tilbyr faktisk en lastebil, en kjølt lastebil, og de hjelper til med å dekke lønningene til sjåførene som går til disse butikkene hver kveld for å hente disse elementene, og de går direkte til våre partnere som er hjemløse tilfluktsrom, "sier Bacho." Det er en flott måte for Starbucks å redusere avfallet og for folk som virkelig kan bruke mathjelpen til å få varer av meget høy kvalitet. "

Meals on Wheels America er en annen slik tjeneste som leverer måltider til de som trenger det, spesielt de som er 60 år og eldre. Jenny Young, visepresident for kommunikasjon for Meals on Wheels America, sier at matleveringstjenesten opererer i omtrent alle samfunn i USA via et nettverk på over 5, 000 uavhengige lokale programmer. Det er mange eldre i USA som står overfor sult og isolasjon som trenger denne tjenesten, uansett om de bor i en matørken eller ikke.

"Matusikkerhet er fortsatt en vedvarende utfordring i USA, med nesten 9 millioner eldre amerikanere som ikke vet hvor deres neste måltid kommer. Eldre voksne står overfor unike utfordringer når det gjelder matsikkerhet sammen med et kontinuerlig behov, "Young skriver i en e -post.

Young sier også at matørkener bare kompliserer dette scenariet ytterligere for eldre med begrenset mobilitet, fordi de ikke bare bor i et område med lav tilgang, men de klarer heller ikke å reise langt for å hente sunn mat.

"Meals on Wheels er designet for å levere næringsrike måltider til isolerte eldre som kan slite med matsikkerhet på grunn av en rekke årsaker - enten de bor i en matørken, et fjerntliggende landlig område, eller rett og slett ikke kan forlate huset eller tilberede måltider for seg selv, "sier Young.

6. Besøk et matkammer eller matbank for "nødmat".

Hvis du trenger mat, uansett om det gir ferske råvarer eller ikke, et matkammer er en annen stor ressurs å bruke. Derimot, som både Platkin og Palmer adresse, nødhjelpsprogrammer for mat er bare en kortsiktig løsning.

"Det virker som om folk er avhengige av matbankene og matbodene for å opprettholde sin evne til å spise generelt, og at langsiktig bærekraft ikke er det de er designet for, "sier Platkin." Folk må konsekvent stole på at matbanker skal mate seg selv. "

Palmer sier noe av lignende art:"Jeg er sikker på at bruk av akuttmatressurser bare hjelper til en viss grad."

Selv om hermetikk og emballasje vanligvis er den eneste maten som er tilgjengelig i matkammer, Det er flere tusen matkammer der ute som gir ferske og sunne alternativer, også. For eksempel, AmpleHarvest.org er en ideell ressurs som knytter 42 millioner amerikanere som dyrker mat enten i sine egne hager eller i felleshager til 8, 444 registrerte matkammer i landet. Gartnere donerer sin overflødige høst til disse pantryene, som bidrar til å redusere matsvinn og forsyne de som er sultne med den ernæringen de trenger.

7. Registrer deg for et Community Supported Agriculture (CSA) -program.

Community Supported Agriculture -programmer gir medlemmene en eske med varer fra gårder i nærheten, inkludert fersk, lokale råvarer og andre gårdsprodukter. CSA -programmer er ikke et alternativ for alle som bor i matørkener, selv om. Disse programmene krever ofte at du henter esken med gårdsvarer. For ikke å nevne, det koster også penger å motta slike sunne råvarer rett fra gården. Det er mulig at samfunnsnyttige programmer kan gi støtte til å subsidiere disse boksene til familier som ikke har råd til det ellers. Local Harvest opprettet et verktøy som hjelper deg med å identifisere hvor det nærmeste CSA -programmet er for deg.

Hvis du kan hjelpe:

1. Organiser en food drive.

En matkjøring er en fin måte å skaffe ressurser til lokalsamfunn. Create the Good gir en verktøykasse som kan hjelpe deg i gang. Du kan samle mat eller pengedonasjoner for å kjøpe mat til din lokale matbank for å dele ut til de som trenger det. En måte du kan finne den nærmeste matbanken på deg er ved å bruke "Finn din lokale matbank" -verktøyet laget av Feeding America. En matkjøring kan finne sted i løpet av en dag eller over flere dager. Du kan be folk om å levere mat på et bestemt sted, sette opp samlingspunkter, eller vert en matkjøring under et lokalt arrangement som en fotballkamp. Informer dine lokale medier eller spre ordet via sosiale medier, så du kan få mange mennesker til å bidra.

2. Delta i rideshares.

Som nevnt ovenfor, en av de tre viktigste barrierer som de som bor i matørkener, ikke har tilgang til et kjøretøy. Du kan organisere en gruppe mennesker som har biler og som er villige til å kjøre folk til og fra matbutikken. En idé er å få alle til å møtes på kontoret til en lokal ideell organisasjon eller et sted for tilbedelse og koordinere en kjøretur til og fra matbutikken derfra.

Det kan også være en mulighet for lokale ideelle organisasjoner å inngå et partnerskap med eksisterende rideshare -tjenester. I fjor i Washington, D.C., ideell organisasjon Martha's Table inngikk et samarbeid med Lyft for å lage Lyft Grocery Access Program, som tillater innbyggere som bor i avdeling 7 og 8 som kvalifiserer for å få en tur til og fra nærmeste matbutikk for en tur-retur-billettpris på bare $ 2,50.

3. Tale for utvikling av en ideell matbutikk i ditt område.

Innbyggerne i Chester, Pennsylvania, hadde vært uten matbutikk siden 2001 til 2013 da Fare &Square ble grunnlagt, som er landets første ideelle butikk. Matbutikken er finansiert av tilskudd fra regjeringen, så vel som andre selskaper og givere. For tiden, dagligvarebutikken er subsidiert av den ideelle organisasjonen for sultelindring, Overflod.

I fjor, organisasjonen distribuerte mer enn 25 millioner måltider i Delaware Valley, takket være hjelp fra 15, 000 frivillige, som sparte over 1 million dollar i lønn. Hvis en ideell matbutikk ikke er i kortene i ditt område, Å finne en sultelindringsorganisasjon å være frivillig i er en fin måte å redde ferske råvarer fra matsvinn og levere det til husholdningene som kan ha nytte av det. Palmer foreslår til og med å "frivillig i en nødbank for mat og hjelpe dem med å få sunnere mat i disse forsyningskjedene."

4. Oppfordre lokale nærbutikker og hjørnebutikker til å tilby fersk mat.

Å inkludere ferske råvarer til salgs i små butikker er både viktig for matørkenområder med hjørnebutikker og i matmyrområder som er mett av nærbutikker og gatekjøkken. Philadelphia-basert ideell organisasjon The Food Trust grunnla det nasjonale Healthy Corner Stores Network, som arbeider for å øke både tilgjengeligheten og salget av rimelige, sunn mat gjennom småskala butikker i dårlige lokalsamfunn over hele landet. Se om nettverket kan hjelpe ditt område, også.