Hjem >> ernæring >> Her er hvordan du kan unngå at Thanksgiving Food Coma vi alle gruer oss til

Her er hvordan du kan unngå at Thanksgiving Food Coma vi alle gruer oss til

Hva ville Thanksgiving være uten festdagen? Enten familien din serverer middagen eller senere på kvelden, du forventer sannsynligvis klassikerne:kalkun, fyll, potetmos, smørbrød, og selvfølgelig, pai. Det eneste problemet? Overspising av all denne maten gir deg ikke bare matkoma etter å ha spist den, men det kan også føre til at du føler deg groggy og grov.

Heldigvis, det trenger ikke være sånn. Vi konsulterte registrerte diettister for å be om deres eksperttips for å unngå den fryktede koma i Thanksgiving som resulterer i at de fleste av oss sovner på sofaen etter det store måltidet.

Hva er et matkoma?

Det er noen få teorier om hva som egentlig forårsaker induksjon av "matkoma", eller dens vitenskapelige begrep om postprandial somnolens (søvnighet etter et måltid).

En av dem er typen måltid du spiser, andre inkluderer avledning av blod fra andre muskler for å fokusere på fordøyelsen av måltidet som nettopp ble spist.

"Selv om det ikke er noen eksakt årsak som er vitenskapelig bevist, fysiologi forteller oss svaret vi leter etter kan ligge i kroppens nervesystem, "sier Kristi King, MPH, RDN, talsperson for Academy of Nutrition and Dietetics.

I følge King, Slik fungerer det. Nervesystemet har to hoveddeler:

  1. det parasympatiske nervesystemet, som er kjent for vår "hvile og fordøye" -modus og
  2. det sympatiske nervesystemet, som brukes til stimulering ("kamp eller flukt").

"Når du spiser et måltid, spesielt et stort måltid, din parasympatiske nervesystemfunksjon øker. Dette da reduseres din sympatiske nervesystemrespons, som tilsvarer et sliten DU! "

En annen måte å se på det:du har overveldet kroppen din med den enorme mengden mat du nettopp spiste.

"Overspising kan forårsake det som føles som treghet og tretthet ettersom blod ledes bort fra hjernen og ekstremiteter mot fordøyelseskanalen, "sier Monica Auslander Moreno, MS, RD, LD/N, registrert diettist og ernæringskonsulent for RSP Nutrition. "Det kan også skje som et resultat av et fall i blodsukkeret. Etter at du har spist, blodsukkeret stiger, men etter høyt raffinert mel/sukkerholdige måltider, det kan raskt falle, og den nedgangen kan også forårsake tretthet. "

I SLEKT: Den enkle måten å lage sunnere komfortmat.

Hva kan du gjøre for å unngå matkoma?

Her er 8 tips for å hindre deg i å føle deg dårlig etter Thanksgiving -måltidet.

1. Fyll tallerkenen med farge . Din fargerike mat er frukt og grønnsaker. "Disse gir fiber som hjelper deg med å fylle deg opp, men også gode antioksidanter for generell helse, "sier King." Lag halvparten av tallerkenen frukt og grønnsaker. Prøv å unngå kremete grønnsaker, men hvis du ikke kan motstå, tilsett bare en skje på tallerkenen din. "

2. Pace deg selv gjennom dagen. "Mange sulter seg selv på Thanksgiving for å" spare opp "til det store måltidet, men dette er en oppskrift på matkoma. Du kommer til å overspise 100 prosent, "sier Auslander Moreno. Hun foreslår at du behandler Thanksgiving som alle andre dager, måltidsmessig. Det betyr at du trenger en fullstendig sunn frokost og en full lunsj, og til og med en matbit før måltidet. (Eller du vil spise alle 17 av hors d'oeuvres hjemme hos verten din).

"Du kan ha din (forhåpentligvis) næringstette som vanlig frokost og lunsj som har protein, planter, og fiber, "sier Auslander Moreno." Og hvis du spiser ganske sent, Jeg har ofte en matbit som inneholder protein, som et eple med mandelsmør, på vei til måltidet. Denne måten, Jeg kan kjøre sømløst mens kalkunen steker i ytterligere tre timer. "

3. Spis bevisst. "Dette bidrar til å holde porsjonene i sjakk og kan forhindre deg i å overspise mat med mye fett, "sier King." Spør deg selv på en skala fra 1-10, hvor sulten er du? Fokuser på maten du spiser, nyt smaken, aroma, og tekstur. "

4. Spis sakte. Prøv å sette gaffelen din ned mellom bitene for å få fart på deg selv. "Forsikre deg selv om at du ikke trenger å rengjøre tallerkenen ved bordet, det er greit å ikke fullføre alt på tallerkenen din, "sier King.

5. Hopp over dessertmaraton. "Siden en rask økning og reduksjon i blodsukkeret kan forårsake tretthet, hold deg til din en eller to favorittdesserter av moderat størrelse, og par dem med litt protein (som melk eller yoghurt) for å bremse den glykemiske responsen, "sier Auslander Moreno." Dessertspredningen er absolutt et vidunder, men i virkeligheten, Vær ærlig med deg selv og velg en til to Thanksgiving -desserter du liker best. Ta resten hjem og frys ned. "

6. Drikk rikelig med vann. Gjør dette før og under måltidet. "Når du er dehydrert, kan kroppen din også bli treg og sliten, "sier King." [Å være] dehydrert vil bare bidra til matkoma. "

7. Gå en tur etter måltidet. "Dette vil bidra til å omfordele blodstrømmen til resten av kroppen din og gi deg energi, "sier Auslander Moreno." Bare få den ene foten foran den andre! Engasjer hele familien - alle bør glede seg over et hyggelig båndarrangement utendørs, ta hundene, og litt te. "

8. Stick med en tallerken. "Det er best å forhindre dem i utgangspunktet ved å pacere deg selv gjennom dagen og unngå andre (eller tredje) hjelp til måltider, "sier Auslander Moreno." En tallerken er nok. Øynene dine er større enn magen din. "