Hjem >> ernæring >> 12 matvarer og drikker du bør unngå hvis du har følsomme tenner

12 matvarer og drikker du bør unngå hvis du har følsomme tenner

Hvis du er en som kjemper mot sensitive tenner (det er blitt sagt at halvparten av befolkningen gjør det!), da kjenner du ubehaget og smerten som ofte kommer når du spiser eller drikker. Ifølge Dr. Frank Cattanese, DMD på Encore Dental of Lacey i Forked River, NJ, tannfølsomhet kan være periodisk eller den kan være tilstede hele tiden, og det er noe pasientene kan ha hele livet eller kan utvikle senere.

"De to viktigste årsakene til tannfølsomhet er tynnhet i tannens emalje og nedgang i tannkjøttet med roteksponering, "Dr. Cattanese sier. Disse forholdene kan, dessverre, få folk til å være følsomme for forskjellige ekstreme temperaturer mens de spiser og drikker, blant annet.

Med det sagt, tannlegen utdypet hvordan man best kan forhindre irriterende følsomme tenner enda mer i hverdagen, og til ingen overraskelse, det starter med dietten.

"Den beste måten å håndtere tannfølsomhet er å bruke sensitiv tannkrem og unngå kontakt med mat og drikke som forårsaker disse problemene, "Dr. Cattanese sier, mens du legger til at tannbleking også bør unngås hvis du opplever sensitivitet.

American Dental Association (ADA) anbefaler i tillegg å praktisere god tannhygiene, som inkluderer å pusse tennene forsiktig to ganger om dagen med en myk børste.

Uansett årsak til at du har tannfølsomhet, en ting er sikkert:det er ikke morsomt, og det kan være irriterende. For å hjelpe de med følsomme tenner til å føle seg bedre, Dr. Cattanese ga Eat This, Ikke det! med en praktisk liste over mat og drikke som skal unngås i et forsøk på å forhindre smerter eller prikking.

Her er 12 matvarer og drikkevarer du bør unngå hvis du har sensitive tenner.

1

Appelsiner

Shutterstock

Ifølge Dr. Cattanese, å unngå denne vanlige sitrusfrukten er en god idé hvis du har følsomme tenner fordi "alle sure matvarer kan slites bort på emaljen din." Med det sagt, for å unngå følsomhet, det er bedre å holde seg borte fra et surt kosthold generelt.

2

Sitroner og lime

Shutterstock

Siden han understreket at sitronsyrer er et stort nei-nei for følsomme tenner fordi de kan føre til ubehag, det anbefales å gi disse sure gule og grønne fruktene, også.

I SLEKT: Lær hvordan du aktiverer stoffskiftet og går ned i vekt på en smart måte.

3

Grapefrukt

Shutterstock

Denne sitronsaften, vanlig ved frokosttid, kan være enda verre for følsomme tenner hvis du tilsetter sukker på toppen av ekstra smak. "Sitronsyre vil ødelegge noens tenner, men det vil gjøre det verre for noen med tynnere emalje, "Dr. Cattanese sier.

4

Iskaffe

Shutterstock

Både varm og kald kaffe kan utløse tennfølsomhet siden ekstreme temperaturer er irriterende, så det er best å hoppe over den populære koffeinholdige drikken, spesielt den iste sorten. "De fleste klager jeg får fra mennesker med følsomme tenner handler om kalde væsker, "Dr. Cattanese sier.

5

Iskrem

Shutterstock

Siden vi vet at temperaturen er en stor utløser når det gjelder sensitive tenner, som er søt, sukkerholdig mat, is har også landet seg på nei-nei-listen. "Mesteparten av tiden er problemet temperatur ... ekstreme temperaturer i varme og kalde ting kan påvirke følsomme tenner, "Dr. Cattanese sier.

6

Suppe

Shutterstock

Vi vet nå at ekstreme temperaturer kan forårsake tennfølsomhet, så prøv å ikke spise en varm suppe hvis du ikke vil føle smerter eller ubehag. Velg mat ved romtemperatur i stedet.

7

Tomater

Shutterstock

Tomater er en annen mat som inneholder mye surhet, så Cattanese foreslår å gi et forsøk på hele tomater og tomatsaus for å unngå å utløse tennfølsomhet eller til og med irriterende halsbrann.

8

Soda

Shutterstock

Brus er både sukkerholdig og sur, så det er egentlig en dobbel whammy når det gjelder irriterende følsomme tenner. "Brus er en stor å unngå, "sier han." Det viktigste er den høye konsentrasjonen av sukker.

9

Godteri (spesielt surt)

Shutterstock

Dr. Cattanese sier at søt mat kan påvirke de med sensitive tenner negativt, og sure godteri som Sour Patch Kids, for eksempel, er en godbit som er spesielt verdt å unngå. "Ikke bare har de mye sukker, men de er veldig sure, derfor er de sure, "sier han." Knasende mat kan også noen ganger forårsake problemer hos noen pasienter. "

10

Te

Shutterstock

Dr. Cattanese forklarer at "noen mennesker er følsomme for varme, og noen mennesker er følsomme for kulde, "så te kan være bra for deg, eller det kan ikke være. Hvis du er følsom for varmt, velg iste, og hvis du er følsom for kulde, velg varm te. Det varierer fra person til person, så du må prøve disse selv for å se hvilken som påvirker tennene dine mest. Hvis du er sensitiv for begge deler, bare unngå denne drinken helt.

11

Appelsinjuice

Shutterstock

Appelsinjuice inneholder sitronsyre, sukker, og det serveres veldig kaldt, så det er best å hoppe over det, med mindre du drikker det med halm. "Personer med sensitive tenner kan ha veldig kalde ting, men vanligvis er den beste måten å drikke den med et sugerør, slik at du holder kulden fra tennene og bare får den bak i munnen, "Dr. Cattanese sier.

12

Energidrikker

Shutterstock

Energidrikker som Monster eller Red Bull er kjent for å ha på tennens emalje over tid, og som vi har lært, tynning av emalje er det som forårsaker følsomme tenner. I stedet, kanskje velge vann ved romtemperatur.