Hjem >> ernæring >> Hva er Tripe og er det egentlig næringsrikt?

Hva er Tripe og er det egentlig næringsrikt?

Selv om du kanskje har hørt om sweetbreads og foie gras, du kan være ny på tripe, et solid innmatingsalternativ. Slakteavfall er et overordnet begrep for organer eller "variasjonskjøtt" som ikke er like lett å finne i et typisk supermarked som kyllingbryst og skjørtbiff.

Avhengig av ens kultur, slakteavfall kan enten være en tabuingrediens eller en rosende tallerken, men å spise disse kuttene er vanlig praksis mange steder i verden. Etter hvert som folk blir mer bevisste på miljøpåvirkningene av å spise kjøtt, det er på tide å gå nese til hale og prøve slakteavfall.

Her er hva du trenger å vite om tripe, fra helsemessige fordeler til de beste måtene å forberede den på.

Hva er tripe, nøyaktig?

Tripe er den spiselige foringen av et husdyrs mage, kommer vanligvis fra kyr. I motsetning til mennesker, kyr har flerkammerede mager (til tross for at du insisterer på at du har en egen "dessertmage").

Det er fire kamre, og dermed fire typer tripper. En av de mest kjente slagene kalles bikake. Det er også omasum tripe, abomasum tripe, og teppe. Vi vil anbefale alle unntatt teppe, som generelt regnes som den minst ønskelige av de fire variantene.

Hva er helsemessige fordeler?

Hvis du er ny på slakteavfall, ideen på overflatenivå om å spise mage høres kanskje ikke like tiltalende ut som å spise en tykk, saftig burger. Men tripe er full av helsemessige fordeler, med noen som til og med kaller det en supermat. Den har gode mengder jern, kalsium, og protein.

En servering på 5 gram har 17 gram protein, 5 gram fett, og færre enn 150 kalorier. Det er også rikt på vitamin B12, selen, og sink, som alle er utfordrende å få nok av gjennom dietten alene. Det er rikt på kolesterol, så legg merke til det.

Hvordan bruke det i matlaging

Smaksmessig, tripe er blant de mildere tilbudene på slakteavfallsspekteret, spesielt sammenlignet med andre organer som lever og nyre. Det betyr at den får den smaken du legger til den, som blomkål og tofu.

Tripe er en tradisjonell ingrediens i italiensk mat, slik at du kan tappe på din indre nonna og tilberede den med marinara saus, kikerter, og hvitvin.

Du kan også bruke den når du lager hjemmelaget oksekjøttkraft for å utdype smaken. Det blir oftest tilberedt ved å koke eller koke det i en gryte (som denne solide oppskriften i Madrid-stil), heller enn å tørke den.

Hvis du er ny på tripe, ikke nøl med å chatte med din lokale slakter. De vil sannsynligvis ha tips om matlaging og forslag til oppskrifter, og kan hjelpe ved å rengjøre det for deg.

Bottom line:På tide å prøve tripe?

Ja, og ikke bare fordi vi liker å følge det grunnleggende prinsippet om å prøve noe to ganger. Det har eksistert i hundrevis av år - spesielt i Italia, og vi stoler på italienerne når det gjelder matlaging av delikatesser.

Det er en god tommelfingerregel å bruke så mye av et dyr som mulig, for å redusere avfall og gjøre det rett ved dyret. Neste gang du stirrer på kjøttdelen i supermarkedet med beslutningslammelse over hva du skal lage til middag, prøv tripp.

I SLEKT: Din ultimate restaurant og supermarked overlevelsesguide er her!